Blogg

Härligt med engagemang

Redan 08.37.24 kom första kommentaren till krönikan om orättvisan på Ymorvallen och sedan fortsatte det av bara farten och inte förrän 23.33.00 var engagemanget över för den här gången och då hade 25 småklubbsintresserade hört av sig.

Förstå mig rätt; jag älskar detta stora engagemang för våra småklubbars skull och att en och annan tyckte lite negativt om min inblandning – ja, det är sådant man får ta. Det fanns även ”supportrar” som hörde av sig med inlägg och det fanns de som egentligen förstod andemeningen med krönikan – nämligen att Trelleborgs kommun inte tar sitt ansvar för just våra småklubbar. Åtminstone inte i dessa båda fall, där ju Pelister, Skansen och Behar alla drabbas på ett eller annat sätt.

De som vill få mitt engagemang till att bli ”ensidigt” är helt fel ute och då har man nog inte följt mig genom krönikorna och åren på TA. Har man gjort det har man garanterat förstått att jag i alla sammanhang står på den svages sida och i detta fall rörde det sig om alla tre lagen som nämns ovan. Jag hade ett långt samtal med både ledare från Skansen och från Behar, när det gäller missförhållanden på Albäcksvallen men att fokus lades på Pelister – ja, det hade, så klart, att göra med att det där handlade om en division tre-premiär. Och jag hoppas att ALLA småklubbsälskare på hela Söderslätt inser vilken bedrift det är att gå från sjuan till trean på några få år.

Det behöver man inte speciellt gå Pelisters ärende för att förstå!

Jag vet också mer än vad vissa tror och det verkar finnas en enda kvar i FC Trelleborg som själv fullständigt är på kollisionskurs, när det gäller relationen med MF Pelister. Denne FCT:are fick också krypa till korset för någon vecka sedan, när misstron mot just Pelister-ledare var som störst. I tron att Pelister tagit för sig lite extra på Ymorvallen blev det till att bära sig åt. Det var dock tränaren och humanisten Christian Lind som hjälpt Pelister vid träningsmötet med Lilla Torg och därmed ingen i Pelister som gjort något övertramp.

Det blev också till att surt skriva under ursäkten efter den grodan – som nådde ända in i kommunhuset…

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra ströst”

//sigge