Blogg

Gylle vann men Boik förlorade

Onsdagens båda matcher i den lokala ”femman” hade Vellinge i fokus, där Vellinge FF tog emot Gylle AIF hemma på idrottsplatsen, medan Vellinge IF fanns på plats på Anderslövs IP.

Gylle – som föll med 1-2 hemma mot just Boik senast – har väl egentligen endast kollapsat i mötet med Vellinge IF tidigare och där VIF kunde vinna klart på stadion med 5-1. I övrigt har man spelat jämnt, där segern borta mot Makedonija dock var enda segern inför Vellingebesöket och mötet där med VFF.

Efter en spelmässigt jämn första halvlek kunde Felix Harletun göra 0-1 en kvart in i andra halvlek och det skulle visa sig att målet blev till slutresultat och alltså 0-1 (0-0). En oerhört viktig seger för Gylle – som nu klättrade förbi kvallagen och som nu är Skanör/Falsterbo och Anderslöv.

Skanör/Falsterbo som låg i division fyra i fjor har det tungt för tillfället och nu var det Bara som vann med hela 5-1. Läget för Skanör/Falsterbo blev inte bättre, inför fortsättningen, när Teo Sandahl blev utvisad med bara minuter kvar.

I Anderslöv vann Vellinge IF med 4-0 och där chocköppnade gästerna med mål redan efter fem minuter och då var Alexander Engbe målskytt. Halvtimmen fram kom även 0-2 och då genom Alexander Helgesson och 0-2 blev också halvtidsresultatet.

Samme Alexander Helgesson avslutade målskyttet till 0-4 och då hade Andreas Björnlund tidigare gjort 0-3.

Division fem fortsätter redan under fredagen med bottenmötet mellan Skanör/Falsterbo-Makedonija och lördagens toppmatch blir så klart Vellinge IF-Vellinge FF och det första fotbollsderbyt någonsin de båda lagen emellan. Samtidigt, kl 13, spelas Nydala-Anderslöv och timmen senare tar Gylle emot Bosnien Hercegovina.

För tillfället verkar det ju som om sommaren tagit en paus och i skuggan är det ju emellanåt riktigt kallt. Bättring utlovas dock men värmer inte solen – ja, då är det bara att besöka och åskåda en av flera småklubbsmatcher i helgen och oftast värmer i alla fall spelet där.

De lokala Söderslättslagen spelar i övrigt så här:

Division 3 Södra Götaland
Husie-IFK, lördag kl 15

Division 4 Södra
ÖT Smygehuk-Oxie och FC Trelleborg-Skabersjö, lördag kl 14

Division 6 Sydvästra B
Skegrie-Skansen, lördag kl 14, Pelister-Vuk, söndag kl 14, Klågerup-Gislöv, tisdag kl 19

Division 7 Sydvästra
Minnesberg-Rosengårds FF, fredag kl 19, Klagstorp-AC Kvarnby och Lilla Beddinge-Holmeja, lördag kl 14

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge