Blogg

Gylle gjorde det ”omöjliga”

Gylle AIF är tillbaka i division fem och detta efter en riktig rysare uppe i Kristianstad, där Näsby IF tog emot med 4–2 i bagaget från matchen på Gylle stadion.

Ledningen i pausen för Gylle med 3–0, där två av målen gjordes av lagkaptenen, Calle Holm, och ett av Patric Green förvandlades tio minuter efter pausen till 1–3 och då var inte längre Gylle den totala segraren. 1–4 av Felix Harletun två minuter från slutet gav på nytt division fem-status men ett slumpmål till 2–4 gav förlängning.

14 minuter in i denna avgjorde Gylles ståtligaste och mest rutinerade spelare och när Patric Green lobbsköt in bollen till 2–5 – ja, då var det också avgjort. Under andra halvan av förlängningen kämpade Gyllespelarna storstilat och höll också Näsby tre mål bakom sig och det innebär alltså att Gylle Allmänna Idrottsförening är tillbaka i division fem.

Strongt – måste man säga och inte minst med tanke på att man kom till returmatchen med endast en avbytare och tre återbud av magsjuka spelare under lördagsförmiddagen höll på att ställa till det. Nu fick Henrik Harletun fungera som inhoppare och han bidrog i hög grad med sina sammanlagda cirka 35 minuter på planen.

– Kanske borde man sluta nu, när man väl står på toppen av karriären men samtidigt är jag sugen på att fortsätta och så blir det nog, var Patric Greens kommentar dagen efter bragden.

En bragd som rättvist avslutades med catering till klubbstugan utanför Gylle stadion och enligt Patric Green var det en hellyckad festlighet. Och det måste man, så klart, tro på!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge