Blogg

Gylle bjöd på målrik nattiné

Förhoppningsvis handlade det om vinterns sista riktigt kylslagna kvällsmatch, när Gylle AIF bjöd på nattiné på Köpingeplanen och besegrade Linero från Lund med hela 8–1 (3–0) i DM. Det är åtminstone sagt, att termometern ska krypa ända upp till nio plusgrader fram emot mitten av nästa vecka.

– 85 godkända minuter i dag och fem halvbra – att jämföra med tvärtom senast mot Håkanstorp, analyserar tränaren Rickard Harletun i samma moment som Lundalaget gjorde enda tröstmålet fram till slutresultatet 8–1 – med fyra minuter kvar.

Gylle bjöd upp till en lustiger dans och tre tvåmålsskyttar utkristalliserades i Olle Segerhagen, Johan Assarsson och Magnus Jennefält, där Magnus ena mål kom på en säkert slagen straffspark. Rabih Kanaan och Jens Zitréus kompletterade som målskyttar.

Gylle är ett roligt lag att se i år och laget kommer garanterat – som nykomling – att ställa till det rejält för många av lagen i serien. Inte nog med att många spelare på planen är duktiga utan man har även en stark ”trupp” som åskådare bredvid planen.

Mot Linero fanns nästan 30-talet supportrar på plats i kylan och hur ska det väl då inte bli fram emot försommarens fagra kvällsmatcher himma på stadion? Med fulladdad korvaluda och allt!

Vem imponerade då mest i denna nattinéföreställning?

Jo, Patrik Lindberg och inte kan man då se, att Patrik hållit upp med fotbollen senaste året och han dominerade totalt i Gylleförsvarets mitt. Dock med väldigt god hjälp av Ola Persson.

– Ola kan säkert inte gå i morgon utan kommer väl att vara helt stel i ryggen, konstaterade lagledaren Christer Tobiaeson – och risken är nog stor, att det tyvärr stämmer för Olas del.

När det gäller Linero – ja, i laget fanns faktiskt flera riktigt duktiga tekniker till fotbollsspelare men på ledarsidan – nja, sällan har man väl hört så mycket gnäll på domaren. Då ska sägas, att Mace Belokozovski faktiskt agerade riktigt bra och med stor pondus. Dessutom väldigt ödmjuk i sitt uppträdande och då inte minst just mot de Lineroledare som alltså ständigt klagade och det blev alltså 1–8 – sett med Lineroögon. Man kan väl inte mena, att Mace ska lastas för brakförlusten, eller…?

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge