Blogg

Grekiska arkipelagen – helt outstanding som batteriladdare

Ja, så är det dags att vakna upp ur semesterdåsen och efter några upptaktsdagar inne på redaktionen är det nu också dags att uppdatera bloggen. Det ska med en gång sägas att batterierna är laddade på allra bästa sätt och det går inte att komma undan; det finns ingen bättre batteriladdare än den grekiska arkipelagen!
Dit åkte Anna-Karin och jag redan måndagen efter midsommar och vi stannade i gott och väl två veckor och som alltid; icke ett moln i sikte någon gång och det gladde lika mycket vid varje kontakt med tjejerna hemmavid – att alla ni här hemma hade ungefär samma väderlek som vi.

Det är ju dock inte bara vädret som gör en semester utan även allt det andra go’a runt omkring och i år satsade vi på cykelturer och Gud, vilka berg det handlar om på Naxos. Det var utan att hymla rakt upp i himlen på vägen över bergen till stranden och sedan var det lika skönt att cykla på havsnivån tillbaka längs stranden och vilken gratisträning vi bjöds på! Visst njuter vi hela tiden av – numera faktiskt riktigt goda – grekiska viner under vår båtluffning men samtidigt försöker vi ”rena” kropparna så gott det nu går i övrigt. Det innebär inget kött – förutom kyckling och fisk naturligtvis – under hela semestern men massor av goda juicer, grönsaker, frukt, svamp och ost. Att notera; till grönsakerna hör melonen i alla dess olika former!

Inledningen på semestern blev som den brukar bli – en och annan uppringning av sommarvikarier som söker telefonnummer till idrottsledare och datum för ett och annat lokalt evenemang men det var inget som störde nämnvärt. Snart nog kunde man också lämna I-phonen på hotellet och bara njuta i fulla drag på bred front. Det innebär långa vandringar, ljuvliga bad utan kläder och ett ständigt slukande av pocketböcker på stranden och i år satte vi nog något av ett rekord där. Vi hade tio böcker med och samtliga slukades i ett nafs, där dock den sista varade ända hem till Höllviken. Den var kanske också den mest gripande och den rekommenderas å det varmaste. Den heter ”Den utstötte” och är skriven av Sadie Jones. Med i väskan fanns givetvis Elisabeth George och Jeffery Deaver som vanligt bland övriga favoriter.

Jag måste lite berömma mig själv och då ska det först sägas att trots ett ständigt liv tillsammans med mig (30-årig bröllopsdag firades midsommarafton) och därmed ju med sporten i bagaget hemmavid – så att säga, är Anna-Karin helt kallsinnig när det gäller intresset för sport. Då menas absolut inte utövandet av sporter för där är hon otroligt aktiv och det kan gälla cykling, löpning, gymnastik i olika former, hopprep, skidåkning eller annat smått och gott och som gör gott för kroppen i stort. I Grekland fanns ju VM-fotbollen så att säga just med i bagaget och nu kommer vi till det stabila och som jag ändå vill skryta lite med; jag lät VM-fotbollen stå åt sidan för semesterlivet i stort och det fick bli tv-tittande bara där det så att säga dök upp på en eller annan restaurang. Semifinalerna, bronsmatchen och själva VM-finalen missade vi dock inte, även om jag faktiskt somnade innan Poyol avgjorde för Spanien…

Så långt fram under luffningen hade vi nått vårt favoritresmål; Koufonisi och jag har skrivet det förut här på bloggen och i pappers-TA; innan jordelivet är slut måste ni bara ha upplevt denna lilla, fantastiska ö och som tillhör de små Kykladerna. Baden är att jämföra med Söderhavets…

Väl tillbaka hemma i Höllviken igen fortsatte ju badlivet som om inget hade ändrats. Skillnaden var dock Kämpingebukten istället för Egeiska havet men i övrigt skilde inte så värst mycket. Ja, det är klart – några nakenbad hemmavid blir det då rakt inte…

Det dröjde inte många dagar, förrän livet var som vanligt igen även som sportjournalist och division tre drog ju igång nästan mitt i sommaren i år. Samtidigt var det roligt att ganska snabbt komma in i rutinerna igen, även om det inte kändes så trevligt med strulet kring Pelisters tränarfråga. Nu verkar ju saker och ting ligga på plats och det är bara att önska Mohammad och Goran lycka till och jag hoppas båda har full förståelse för vilka svårigheter som väntar dem. Men kanske också vilka möjligheter som finns…!?

Roligt var det också att jobba, när TFF spelade mot Halmstad och woow – vilken sommarspurt Tom, Alf & Co satt igång och efter snack på redaktionen under tisdagen, så tror vi inte det är stopp på den ännu och bäva månde Kalmar FF…

Jag blev oerhört förtjust i Ibrahim Koroma och jag tror till och med att TFF här har gjort ett riktigt rejält klipp. En spelare som man i förlängningen till och med kan tjäna grova pengar på. Så duktig verkar han vara!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge