Blogg

Gott Nytt År 2014!

Jag tror det blir ett riktigt Gott 2014 och då tänker jag brett och inte alls bara på mig själv. Men samtidigt; vi kan ju börja där och från och med den första januari 2014 trappar jag ned en hel del, när det gäller just den breda sportbevakningen på Söderslätt.

Ska bli fantastiskt skönt att slippa sena vardags- och söndagskvällar och bara få lägga all kraft och allt engagemang på småklubbsfotbollen men även på brottningen med BK Starke. Det kommer att bli absolut samma upplägg som tidigare men jag hoppas faktiskt att det blir lite av en nytändning för min del och att det då också kommer att finnas ännu mera ”småklubbskraft” över, jämfört med tidigare.

Även om det varit otroligt roligt genom åren att få bevaka alla idrotter på Söderslätt, så är det inget att hymla om; av alla olika sportvärldar som nu finns, så är det ju småklubbsvärlden på Söderslätt som känns som den rätta för min del. Det är väl inte minst det där riktigt jordnära som gör, att jag älskar aktuell småklubbsvärld och där brottningen också passar väldigt väl in.

Det är ju inte för inte som jag också är uppvuxen mitt där ute i den finaste av jordar och där jag fick vara med om att grunda Skegrie BK i början av 60-talet och där IF Altonas hemmamatcher i Idrottshemmet blev till den kanske bästa av lokala upplevelser.

Självklart kommer jag att sakna alla underbara idrottsvänner jag mött i andra lokala sammanhang men samtidigt kan alla dessa lugnas och bortsett från lilla mig – ja, då kommer också kollegorna på Sporten att fortsätta att göra ett lika bra jobb som hittills. Det är dock inte förbjudet att hälsa …

Även om jag väl oftast även i fortsättningen kommer att sammanställa bevakning och reportage uppe på sportredaktionen, så kommer jag också att kunna göra en hel del hemifrån och det är dagens teknik som tillåter mycket av det. Det kommer dock alltid att kännas som allra bäst att jobba på redaktionen och att även fortsättningsvis få vara åtminstone en liten del av det vardagliga ”tugget” på redaktionen.

Häromdagen satte jag mig ned och tänkte lite tillbaka på de 21 år jag bevakat sporten på bred front och det var den 1 mars 1993 som allt tog sin början. Mitt första uppdrag var ”inför småklubbsstarten 1993” och där BK Ymor skulle granskas. Redan från början kändes det rätt och till saken hör, att runt om i klubbarna fanns ledare som jag kände som antingen egna med- eller motspelare lite ytterligare tillbaka i tiden.

Har också försökt sätta ihop en lista över möten och företeelser – som jag minns lite extra men som också från och med nu är ett minne blott:

1) TFF-träningspass vinter och vår i antingen Anderslöv eller Skurup eller ljumma sommarkvällar på C-planen och snack där med Janne Ericsson, ”Lager”, ”Töken” eller senare Lars Olsson men också alla spelare som passerat genom åren.
2) Besök i Söderslättshallen för att se eller bevaka olika handbollslag.
3) Entusiasmen bland hästfolk på – i första hand – Sydslättens RK i Anderslöv eller Trelleborgs RF på Brosjödal och vi ska bara inte tala om alla somrar jag gjorde på Falsterbo Horse Show.
4) Simträning eller tävling i badhuset – iklädd plasti-socks.
5) Bowling i Södan och allt eftersnack där med inte minst Kenneth Nilsson.
6) Alla golfbilagor jag varit med om att själv fylla med reportage från alla våra nio lokala banor.
7) IFK-friidrott i ur och skur.
8) Alla skytteentusiaster i olika åldrar och med olika vapen – i antingen Södans katakomber eller ute i Maglarp.
9) Drives skynketävling annandag jul.
11) Sturup Raceway och mängder av Vikingadanser i TMK-regi.
12) Rugby på tvären och på längden.
13) Pingis i Södan eller med laget som slutade som svenska mästarinnor och det året var jag med om premiären i Idrottens Hus mot BTK Rekord.
14) Taekwondo – alltid på hög nivå.
15) Boxning med BK Amatör och Ingmar Fors eller med Höllvikens BK och Ken Kvist eller en mystisk försvunnen Christer Ekberg.

Topplistan blir denna:

1) TFF-Blackburn och intervju med Alan Shearer.
2) Intervju med Paul Schockemölle i Falsterbo.
3) Alla Skånederbyn i allsvenskan.
4) Till elitserien med IFK men också I eliten med både IFK och Stavsten.
5) VM-fight med Armand Krajnc i Magdeburg.
6) Djurgården-TFF med försenat flyg och där Arlandabussen till slut körde oss alla nästan ändå in på stadions löparbanor.
7) Bilresa till Degerfors med bad i underbara sjön Skagen på vägen.
8) Allsvenska upptaktsträffar på rad, där den på Finlandsbåten kanske är den som etsat sig mest i minnet.
9) Alla TFF:s träningsmatcher i Danmark.
10) Sprängfyllt i B-hallen och då Palmstaden var på rätt köl.

Citatet alla kategorier:

Att IFK-handbollens ordförande, Lars Åberg, var en stor entusiast – det vet säkert alla handbollskännare men det året han även agerade speaker, gick väl kanske entusiasmen lite väl långt. I en hemmamatch mot HP Warta lät det en gång så här i speakerbåset:

– Och där åker Wartas nummer sex äntligen ut!

Tid som bör bli över:

Har verkligen lovat mig själv, att Anna-Karin och jag ska åka buss till Malmö mitt i veckan och gå på bio och teater som aldrig tidigare och det är min kära hustru väl värd och inte minst med tanke på alla ensamma kvällar hon haft. Bussförbindelserna Höllviken-Malmö är också förträffliga, så det kommer säkert att också bli av.

Böcker ska också slukas som om det vore evig semester och även om trädgården redan tidigare varit ett av mina älskade skötebarn, så kan den bli ännu finare och så då kanske det allra bästa till sist och …

… det kommer att bli ännu fler bad i vår ljuvliga Kämpingebukt och ännu fler cykelturer över fagra Ljungen.

Närmast på programmet står dock en veckas skidåkning i min gamla underbara reseledarort; Neustift im Stubaital och där kommer också nyårsafton – numera traditionellt – att firas.

Småklubbsbloggen kommer, så klart, att fortsätta och snart nog är den nya fotbollssäsongen i gång igen och …

… ja, då är det faktiskt precis som vanligt igen!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge