Blogg

Genrepet avklarat

Så verkar det som om Söderslätts småklubbar står beredda inför kommande seriepremiär. Denna gäller lagen i division fem, sex och sju – för vår del. Division tre väntar ytterligare en vecka fram och något division fyra-lag finns inte på det lokala planet – för första gången på väldigt länge. När det gäller division fem finns BK Näset, Vellinge IF och Skanör/Falsterbo IF i den sydvästra och Anderslövs Boik, BFK Behar och Smygehuk FF i den södra serien.

Sett till träningsmatcher är det, så klart, inte lätt men följande topp-tio gällande formtoppen kan väl åtminstone ligga till grund för en diskussion, eller…?
1)IFK Trelleborg – med segrar över både Klagshamn och Höllvikens Gif i division två, 2)Smygehuk FF med endast en plump i träningsprotokollet via storförlusten mot Rydsgård, 3)Anderslövs Boik – som sett genomgående stabilt ut, 4)Skanör/Falstebo – som briljerade ut konkurrenterna i Vellinge IF efter behag, 5)Gylle AIF – som gick vidare i DM för första gången någonsin, 6)Behar – som bland annat körde över lokalkonkurrenterna från Albäck, 7)Västra Ingelstads IS – som avslutade med 3–1 mot FC Trelleborgs U-lag, 8)Näsets FF – med bland annat segern mot Skegrie, 9)Gislöv – som föll knappt mot Smygehuk, 10)FC Trelleborg – som gjort en och annan hyfsad match i vinterserien utan att för den skull ha vunnit så många matcher.

I och med Ensar Zejnilovics inträde på ena stopperplatsen – och då som given lagkapten – är också Söderslättslaget komplett. En klubb återstår att presentera och med den lagets tränare och den som följt med har säkert också läget klart för sig. Alla andra får vänta till torsdagens pappers-TA.

Veckans…
… värsting: Lionel Messi – som ensam fullständigt krossade Håkan Zejnilagics älskade Arsenal!
… premiär: För Söderslätts del gäller Behar–Skivarp, fredag kl 18.15!
… skyttekung: Han ska hyllas på lördag på Smygehamns IP och det handlar om de många målen han gjorde redan 2009!
… finger: Fisnik Shala, Darko Nicolov och Tobias Mattsson fick alla tre ett olyckligt Bois-finger i ena ögat i tisdagens U-lagsmatch.
… Tiger: Inte kan han väl vara tämjd redan, eller…?

Slutligen: Smögens IF degraderades i höstas från division fyra och satsar nu stort för att snarast möjligt återta en plats i just fyran. Träningssäsongen avrundas i helgen, när man drar i väg till Danmark på träningsläger. Med 96 år på nacken är Havsvallens hjältar hela västra Bohusläns allra äldsta idrottsförening.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge