Blogg

Fotboll i studenttider

Så är vi inne i veckan, där de allra flesta småklubbar har problem att fylla laguppställningen och där man som småklubbsrapportör brukar få sända in eventuella reportage från en eller annan studentskiva. Så var det under onsdagen, när bland annat Borgarskolan i Malmö hade utsläpp.

Att Boik vann med klara 4–0 borta i Skillinge gjorde jobbet extra roligt och att det dessutom handlade om rena drömmålen till höger och vänster bidrog ytterligare till att göra jobbet till en glädjepaus i studentfirandet. 

Helgen som kommer innebär extra mycket fotboll, där ju småklubbarna har att beblanda sig med Sverige och Danmark, när det gäller avnjutningen. VM-kval och landskamp på tv är alltid roligt och denna gång har go’a grannarna Wihlborgs bjudit in och då brukar det bli både glatt och festligt. Som vanligt får en annan komma lite senare och när småklubbarna bjudit på sitt men väl på plats lär det bli både lekar, go’ mat och annat smått och gott. Ska bli extra intressant att se fotbollen tillsammans denna gång och det ska bli spännande att få lite dansk inside-information av Andreas – utlånad TFF-are i Lyngby.

Den dyra gula Umbrotröjan som köptes redan inför förra VM-slutspelet måste så klart fram och på och det är väl märkligt hur ”svensk” man plötsligt blir med samlingen kring landslaget. Vi har en helt underbar grannsämja hemma på Stjärndalavägen och redan 1994, när vi ”grävde guld i USA” hade vi vår första riktiga landslagssamling i högsommarvärme med Sverige inblandat men redan 1986 i Mexico-VM blev vi till ett samlat gäng i tv-soffan men då gällde samlingen kring ”vi er röde, vi er hvide”.

Vi flyttade in i nybyggda hus redan 1985 och då var vi åtta nybyggarpar på en tidigare potatisåker att lägga till två familjer som redan bodde bredvid men på andra sidan gatan. I dag – alltså 24 år senare – bor nio familjer kvar och alltså har endast ett hus bytt ägare. Fantastiskt och unikt och sammanlagt har våra 19 barn vuxit upp tillsammans.

Det har med åren blivit många studentskivor på vår gata och en ny är att lägga när Josefin tar studenten i veckan som kommer och efter henne – ja, då återstår bara två av de 19 att slussa ut iklädd vit mössa. 

Som alltid kolliderar studenten och småklubbsfotbollen och Josefin får acceptera att dela kvällen med uppmärksamheten kring Minnesbergs IF–Janstorps AIF och då handlar det kort och gott om division 6 Södra Skåne!

På tal om veckans småklubbsfotboll; förre TFF-aren, Lars Blixt, har tränat IFK Simrishamn men tränar numera grannarna i Branteviks IF och rätt ska vara rätt!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge