Blogg

Formtoppen just nu

Med nästan exakt månaden kvar till seriestarten kan det vara dags med en första utvärdering, gällande småklubbarnas uppvisade form så här långt. Det kan, så klart, te sig aningen subjektivt att jämföra våra lag från division tre till sju men det är inte grundtanken i sig och här kommer ”kollen”:

1. FC Trelleborg
Här har nye tränaren Tommy Johnsen-Olivius redan satt sin klara prägel på laget och alla agerar långt mer aggressivt jämfört med i fjor. Dock; ingen skugga någonsin över Christian Lind – som ju var den som etablerade FCT som division tre-lag.

Visst verkar det som om Lilla Torg är betydligt svagare som lag i år jämfört med i fjor men ändå; FCT har gjort 5-0 och 6-1 på Malmölaget!

Jörgen Håkansson är säkert en av spelarna som kan blomma ut ordentligt i år men det har med den speltid han får att göra. Detsamma gäller Sebastian Lindahl – som ny från Smyge.

2. ÖT Smygehuk
Benny Mårtensson & Co har att jobba med en hel del nytt i år och man har hittills gjort det väldigt bra. 3-1 mot Svedala, 1-0 mot YIF, 2-0 mot Boik och 3-1 mot IFK Ystad att lägga till 2-3 med mersmak mot Brantevik borta på Österlen.

3. BK Skansen
Magnus Winqvist, som huvudtränare och Per-Ola Pettersson som assisterande verkar också vara på väg att lägga lagpusslet – redan! Andreas Bergbring, från Boik, verkar ha mått bra av flytten men det finns långt fler än han som kommer att producera i år.

Förresten; alla spelare tar Omvägen till BK Skansen. Bara så ni vet!

4. Anderslövs Boik
Lite hedersamma förluster innan segern mot Husie. 7-0 mot YIF ska dock inte övervärderas och det handlade Boik mot ett U-lag!

Adnan Rastoder är tillbaka och han ser väldigt mycket mer mogen ut i sitt spel nu, jämfört med i Boik vid samma tid för ett år sedan.

5. IFK Trelleborg
Visserligen ingen seger sedan premiären borta mot Nike men ändå jämna matcher mot ganska starkt motstånd. Till IFK-saken hör ju också, att Martin Nordbladh saknats nästan hela försäsongen hittills. Jimmi Olsson & Malik Sesay verkar ha fått tempo i spelet redan och det kan säkert bli riktigt bra med tiden.

6. BFK Behar.
Här gäller en väldigt tunn trupp men startelvan står sig väl. 2-2 och 2-1 mot Barrikaden och 2-0 mot Gislöv sticker väl ut så här långt.

7. Gyllle AIF
Tiden jobbar säkert för Harletun & Co på Stadion och med tiden blir det säkert till minst ett mittenlag i femman. Lite upp och ned resultatmässigt så här långt, där segern mot Södra Sandby säkert var välkommen. Mot Pelister märktes dock en klar skillnad tempomässigt och 4-0 till Mohammed Fakhros division fyra-lag kunde blivit till mer.

8. MF Pelister
Om nu tiden jobbar för flera andra lokala lag, så jobbar den nog inte minst för Pelister – som nu börjar om i division fyra. Mohammed Fakhro har flera nyförvärv att spela in och även här är truppen i allra högsta grad begränsad.

Till alla er som brukar gå in på Pelisters hemsida; jag har varit i kontakt med Ljubomir Cukalevski – som webmaster och sidan kommer att ordnas så framöver, att man ska kunna välja antingen svenska eller makedonska som språk. Just nu fattar jag givetvis absolut ingenting.

9. Skegrie BK
Med Hans Håkansson fullt tillbaka efter utflykten till BK Näset och med Bengt Christensen vid rodret känns det som om det kan bli Skegries år i år. Seger senast mot Klagstorp och dessförinnan visserligen förlust med klara 2-5 mot Skabersjö men då lär Skegrie ha spelat riktigt, riktigt bra emellanåt.

10. Klagstorps IF
Sett till matchen mot Västra Ingelstad i DM ser det hoppfullt ut för Gregor Munge som ny tränare. Gregor är på väg att även han sätta sin prägel på laget. Mot Skegrie (2-4) spelade en tidig utvisning på Patrik Andersson in.

11. Gislövs IF
Även här gäller ny tränare och Martyn Wilson har ett ungt lag att matcha och som säkert kommer att stiga i graderna efterhand som seriespelet kommer igång.

12. Lilla Beddinge BK
Per Sandberg och Lars Hansson gör ett jättejobb i LBBK och det är inte lätt alla gånger, när självklart det roliga med fotbollen prisas långt före taktiken

Recept
Såg att Martin Rengbo efterlyste ett eller annat smakligt recept och jag ska faktiskt göra det väldigt lätt för mig denna gång. Mer kommer dock inom det snaraste men så länge får du, Martin och andra nöja er med det här tipset. Ett tips som ju även passar utmärkt för er ungkarlar som ibland vill byta ut raviolin på spisplattan:

Det är verkligen inte ofta vi använder oss av halvfabrikat hemmavid men när det gäller en av mina älsklingsrätter; raggmunk – ja, då finns faktiskt ingen anledning att göra mer än så här av det. Kungsörnen/Lantmännen har sedan en tid tillbaka lanserat styckefrysta raggmunkar och de är supergoda och fräscha. De finns i frysdisken och behöver 20 minuter i ugnen och med riktigt stekfläsk och en skopa rårörda lingon därtill – ja, då blir det till en riktig husmansgourmet.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge