Blogg

Förberedelser på bred front

Med mindre än månaden kvar till seriepremiären handlar det om noggranna förberedelser för Söderslätts småklubbar. En och annan träningsmatch finns fortfarande insprängd men den stora finslipningen sker under ganska sena träningspass och fortfarande rör det på sig, när det gäller övergångar. FC Trelleborgs Tobias Hanssons eventuella övergång till division ett med LB 07 lär dock inte vara helt klar än.

Köpingeplanen har ju verkligen blivit ett lyft för de klubbar den berör och planen utnyttjas också fullt ut och följande klubbar samsas om tider och utrymme, där det ibland endast handlar om halva planen till förfogande: FC Trelleborg, IFK Trelleborg, MF Pelister, BFK Behar, BK Skansen och Skegrie BK.
Planen i Anderslöv utnyttjas inte ett dugg mindre och där samsas Anderslövs Boik, Gylle AIF, Gislövs IF och Klagstorps IF och likadant där; ibland får klubbarna samsas om ungefär samma träningstider.

För tillfället är det därför endast ÖT Smygehuk och Lilla Beddinge BK som inte tränar på konstgräs, där ÖT håller till hemmavid på grus och där LBBK gör likadant men då hemma på Thurevallen.

I Vellinge kommun har man för tillfället fyra konstgräsplaner – i och med en andra är klar hemma på Höllvikens IP och en till är på gång i Västra Ingelstad. Det är också endast VIIS som tränar på grus och i övrigt samsas klubbarna så här:

Skanör: Skanör/Falsterbo IF
Höllviken: BK Näset, Näsets FF
Vellinge: Vellinge IF och Vellinge FF

Vellinge FF är nystartad som fotbollsförening och det är en grupp inom Vellinge IF som står bakom och det är tänkt, att de spelare som antingen är lite till fotbollsåren komna eller som inte vill satsa på fotbollen fullt ut ska spela med VFF. Som startar upp i division sju.

DM:
DM-gruppspelet är avgjort och nästa omgång spelas den 3 april. För Söderslätts del finns tre lag kvar och lottningen för dessa har utfallit så här:
SK Hakoah–Gylle AIF, Vinslövs IF–BK Skansen och Vittsjö GIK–BFK Behar.

Snart nog är det helg igen och så här ser träningsmatchprogrammet ut:

Lördag:
Gislövs IF–Gylle AIF, kl 11 i Anderslöv, Höörs IS–FC Trelleborg, kl 14 Vinterserien, Öja FF–MF Pelister, kl 11.15, Klagstorps IF–Staffanstorps Gif, kl 13 i Anderslöv, IFK Klagshamn–IFK Trelleborg, kl 11, Skegrie BK–Sövde, kl 13 på Köpingeplanen.

Söndag:
Näsets FF–BK Skansen, kl 10 i Höllviken, Vellinge FF–Lilla Beddinge BK, kl 12 i Vellinge, BFK Behar–Prespa Birlik, kl 13 på Köpingeplanen, Anderslövs Boik–Heleneholm, kl 16.15 i Anderslöv.

Tisdag:
Skanör/Falsterbo IF–ÖT Smygehuk, kl 19 i Skanör.

Utanför eller egentligen ovanför småklubbsvärlden:

Som någon tidning mycket riktigt påpekade; hur ska MFF kunna stoppa Roland Nilsson till FCK, när man ju själv roffade åt sig både Roland och Hans Gren, under kontrakt, från Gais?

På tal om Gren – här kommer en riktig kluring till fotbollsfråga:

Vad hette faktiskt Gunnar Gren i efternamn – ända fram till VM 1958 och det oavsett Gre-No-Li några år tidigare?

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge