Blogg

Finputsningen fortsätter ...

In i det sista finputsas det på detaljer ute i småklubbarna och i helgen har BK Skansen träningsläger på hemmaplan. Otur med vädret – ja, visst men det hindrar inte spelare och ledare från att köra för fullt.

Huvudtränaren, Fredrik Sandell, står där mitt på planen och dirigerar trupperna och han är klädd som om han väl vore på väg mot Nordpolen. Trots vädrets illasinnade makter har han förmågan att få skjuts på träningspasset och till sin hjälp har han lagledaren Rickard Hagre.

Träningslägret har också förankrat både ledare och spelare extra i BK Skansens fantastiska nybygge i form av klubbhuset. Ett otroligt verk av ideella krafter i föreningen och den nya klubbstugan kommer garanterat att bidra till ytterligare styrka som fotbollslag.

Träningslägret avslutas under påskafton och efter gemensamt samkväm men därmed är inte aktiviteterna slut för den delen. Match mot Gylle väntar under påskdagen och mot Skegrie under annandagen och först därefter kan var och en pusta ut.

Trelleborgs båda största småklubbar; IFK och FCT, har också varit i farten under påsken och för FCT fortsatte den positiva trenden i forma av segrar i träningsmatcher. Denna gång var det division tre-laget Malmö City som fick se sig besegrat och FCT vann med klara 4-1. Segermålen gjordes av Daniel Jovanovic, med två mål samt av Haris Berisha och Briar Karim.

För IFK:s del – som på nytt har Toni Bahtiri tillgänglig som en i truppen – mötte Brantevik borta på Österlen och där blev det storsmisk för Malik Sesay & Co. 4-0 vann det Lars Blixt-tränade hemmalaget med.

Ovanför småklubbarna begick ju TFF premiär i superettan och först och främst måste man tycka synd om alla involverade i arrangemanget kring matchen. Allt med tanke på vädret och att det kom över 1 500 stabila supportrar i en premiär som denna tyder på stort intresse.

Med facit i hand borde nog också TFF-laget vinna den här premiären och hur ofta brukar väl TFF få en drömstart som den Kristian Haynes fixade innan kvarten ens hunnit spelats? Ett tafatt mittfältsspel i kombination med passiviteten hos ytterbackarna anser jag ligga bakom det onödiga poängtappet och det var nog också en allmän analys.

Att superettan av årgång 2012 är kanske tuffare än någonsin – ja, det förstår man direkt och för TFF:s del har det pratats om den viktiga inledningen. Med segrar och poängkap direkt. 1-1 mot Ängelholm hemma är väl därför ingen riktigt lyckad inledning och i nästa holmgång väntar Öster borta och en enda poäng där verkar för tillfället som en STOR seger.

Sigges katederhörna:
Inte varje gång småklubbsbloggen uppdateras men ändå; här kommer nästa inslag från katederhörnan. I dag blir det matematik men lite mer av det lustfyllda slaget:

Det var på en högskola, där tre studenter fick i uppdrag att gå ut och fråga några utvalda experter, om 1 + 1 verkligen alltid blir 2?

Den förste valde en matematikprofessor och denne sa så här:

”Det är inte alls självklart att 1 + 1 alltid blir 2 och det finns olika antaganden i matematikvärlden som bevisar detta. Får jag bara lite tid på mig, ska jag sammanställa en utförlig förklaring åt dig.”

Den andre valde att gå till en astronom och denne var lika säker:

”Nej, nej – det är inte alls garanterat säkert, att 1 + 1 alltid blir 2 och resultatet har bland annat att göra med stjärnbildernas aktuella placering på himlavet men det är lite mer än så och jag behöver lite tid på mig och du får komma tillbaka om en vecka, så ska jag ha skrivit ned mina förklaringar.

Den tredje tänkte noga till, när han skulle välja expert men till sist fastande han för en revisor och han borde väl veta om någon. Han sysslar ju med viktiga uträkningar dagligen. Revisorn var också den ende som direkt kunde ge ett svar eller egentligen en motfråga och han sa så här:

”Vad vill du att 1 + 1 ska bli?”

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge