Blogg

Ett nytt spännande fotbollsår att se fram emot

Jo, det har gått en tid sedan senast men det kändes lagom att ta det lite lugnt väl inne i december. Nå, ja – TA-cupen avgjordes ju in i julmånaden och även om finalkvällen blev i princip lika intressant som alltid och nästan lika välbesökt som alltid, så infann sig väl kanske ändå inte den där riktiga spänningen denna gång.
Det var väl också lagom passande att Trelleborg stod upp som segerstad igen – efter Vellinges dominans i fjor. Att TFF inte skulle vinna – ja, det förstod man redan, när man såg vilket ungdomligt och orutinerat lag som ställdes på planen och redan i gruppspelet var det ju på vippen att TFF åkte ut. FC Trelleborg tog hem en rättvis seger bland seniorerna och TFF-arna tog ju revansch på sig själva, när man vann juniortiteln. Att IFK skulle vinna på damsidan stod helt klart, eftersom det ju blev till en helrandig final.
Efter TA-cupen fortsatte ju ”den tokiga säsongen” med övergångar till höger och vänster och vad är det väl som händer i gamla anrika IFK Trelleborg? När man tittar på och förstår vad som återstår av årets lag – ja, då har man all anledning att känna oro inför fortsättningen. Samma oro känner tränaren Jimmi Olsson och man kan väl gott tycka synd om Jimmi som tränare i dessa dagar.
Bortsett från IFK-bekymren kan året som kommer bli hur intressant som helst och då tänker jag i första hand på FCT:s fortsatta satsning. Men också på Pelisters tuffa andra säsong i division tre och just andra säsongen i en högre serie brukar bli extra tuff och oavsett om nu Meysam Javan värvat ganska flitigt redan så här långt, så handlar det ju inte om någon rutin precis i de unga och lovande spelare han fixat fram.
För första gången på många år har Söderslätt inget lag i division fyra – BK Näset och Vellinge trillade ju båda ned och därför blir femman också extra intressant. Dels Malmöfemman med just dessa båda lag med – tillsammans med Skanör/Falsterbo men också den södra med Anderslöv, Behar och Östra Torp. Både Boik och torp har storsatsat inför fortsättningen men frågan är, hur det egentligen står till i Behar. Det liknar väl lite IFK i miniatyr och så vitt jag vet, finns ingen tränare utsedd inför 2010.
Om Anders Nilsson har undrat, så har jag full förståelse för det men här kommer ett ”lugnande” besked och det handlar om priset som skyttekung på Söderslätt 2009. Någon undrade om tiderna var så bistra att TA inte kunde skaka fram ett sedvanligt pris men nej, så är det inte alls utan olyckliga omständigheter ställde till det under TA-cupen. Ett missförstånd gjorde att priset aldrig blev beställt – det ska sägas att det är jag som brukar beställa… – och därför kommer Anders att i stället få priset inför första hemmamatchen i april och det kan väl vara väl så trevligt; att få mottaga priset inför den trogna hemmapubliken i Smyge, eller…?
Till småklubbsfrälsta i första hand, så klart men givetvis till alla andra som på ett eller annat sätt följer TA-sporten i stort:

Gott Nytt År!
/sigge
”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”