Blogg

Ett flak öl är vad som gäller

Jag måste imponeras av flera av Söderslätts småklubbar, när det gäller uppdaterade och informativa hemsidor. Den jag är mest förtjust i för tillfället är BK Skansens. Den är inte bara ständigt uppdaterad – där finns också länkar till de allra flesta av ”våra” småklubbar och för tillfället saknas väl endast BK Näset och Skanör/Falsterbo IF. Anledningen är enkel eller den att varken BK Skansens A- eller B-lag möter något av dessa båda lag i seriesammanhang i år och att föreningarna ju tillhör Vellinge kommun.
Till alla fotbollsklubbarna har man dessutom lagt ut flera andra Söderslättsföreningars klubbmärken och jag väntar bara på att man även kan länka sig fram till dessa föreningar. Då blir hemsidan helt outstanding!
I Skansen har man alltid premierat humorn och glädjen att kunna umgås i goda vänners lag och oavsett att jag fick en och annan kollega på redaktionen att köpa hörselskydd, så har jag under många och långa arbetskvällar ständigt lirat Skansensången – som spelades in för några år sedan. Humorn finns där även i dag och jag tycker den information som ligger just nu på hemsidan väldigt väl speglar den go’a stämning som alltid finns i klubben och det handlar om informationen inför en stundande Tysklandsresa och så här står det och till en början märker man väl inget speciellt:

TYSKLANDSRESA
Lördag 13 mars; Trelleborg-Sassnitz
Avgång 17:45 och hemkomst 03:05
Spelare, ledare och styrelse ska gemensamt tura för att skapa gemenskap i klubben. Vi kommer hålla till i konferensrummet på färjan Trelleborg.
Resa och matbuffé 200 kr per person.

* Pass upp nu och här kommer det ”pristillägg” och som gör BK Skansen så unik och gemytlig som småklubb:

Dessutom ska alla köpa vars ett flak till klubben!

Härnäst kommer en genomgång av just småklubbarnas hemsidor att redovisas och redan nu kan jag avslöja: Det finns en superjumbo i vår församling av småklubbar på Söderslätt och på den hemsidan – som är totalt ouppdaterad – går bland annat att läsa om ”våra tränare”. Då gäller 2008-års seniortränare…

”Småklubbsfotboll – när fotbollen ‘e som allra störst!”

//sigge