Blogg

En unik sommar på hemmaplan

Försommarens stora projekt har varit utomhusduschen och i går kom Hans & Ulf och monterade upp själva duschen och det blev en kombinerad, med en större dusch som går ut som ett tak och en vanlig handdusch där under. Det är en helt unik dusch och den kan lite jämföras med en gammaldags telefonkiosk med den skillnaden, att man i min även har en bänk att sätta sig på, när andan faller på.

Garanterad insynsskyddad é den och det är också viktigt när snart nog alla tjejerna é hemma och firar sommarlov ännu en gång och det är härligt. Det vanliga frukoststuket utomhus och med liv och rörelse i köket inte minst. Samtidigt gäller det att plocka undan pedanten Sigge och fullt ut acceptera att nu bor vi till en början fyra vuxna i huset och det kan fyllas på efterhand. I går fylldes förresten dammen på med de allra första guldfiskarna någonsin och f-n ta katten…

Bland projekten som ligger framför denna lite annorlunda sommar är målning och takläggning av nya cykelgaraget inklusive egna miljöstationen och sedan ska badhytten få sig en ordentlig ansiktslyftning i form av nymålning. Jag hade önskemålet om de grekiska färgerna; vitt i basen och med grekblå knutar och dörr. Nu blir det inte så – det har jag redan förstått och det lutar i stället åt vitt med ljusgrå knutar och dörr och det duger bra det med.

”Lite annorlunda sommar” – jo, men så tenderar det att bli, eftersom vi för första gången på väl snart 20-talet år INTE  bokat in oss för en öluffning i den grekiska arkipelagen eller bokat in oss för en bilresa till släktens vingård i italienska Apulien. Anledningen är inte finanskrisen utan en nostalgitripp med bästa vänner till Västkusten. Det blir Götet en natt, Marstrand nästa och sedan Kungshamn/Smögen fyra nätter. Start sker samma dag som småklubbarna har första lediga sommarda’n men så är brukligt även till Grekland.

Därefter bär det hem igen och vi riktigt längtar efter att få vara hemma i ljuvliga Höllviken och en varm och skön sommar här – ja, det kan inte bli mycket bättre. Nu har vi en reservplan men den vågar man ju knappast nämna och då handlar det ändå om Grekland. En resa till Atén för vidarebefordran till Naxos i första hand och Janos där ute på Studio Fannis har meddelat så här: ”Det finns alltid ett dubbelrum ledigt för er, om du Sigge och Anna-Karin ändå skulle dyka upp.”

Reservplanen gäller BARA, om det tenderar att bli en dålig sommar och det hoppas vi absolut inte och därför blir det Höllviken i sommar – det intalar vi oss i alla fall i  nuläget!

Småklubbarna går in i slutskedet inför sommarvilan och trots Sverige-Malta passade jag på att bevittna Balkan–IFK på Rosengårds IP och förresten – vilken fin gräsmatta man har där! Hade lite IFK-vibbar på vägen in men man hann knappt sätta sig, förrän Balkan gjorde 1–0. Och så var de vibbarna som bortblåsta och det skulle komma mera. Balkan hade egentligen bara fem riktiga anfall i första halvlek och alla kom efter snabba omställningar och på dessa gjorde man tre mål! Urusel markering och urusel rörelse bland IFK-are ställde till det rejält och 3–0 i pausen gav ju en tuff uppförsbacke efter pausen.

Visserligen skapade IFK flera riktigt heta målchanser fram till slutet men inget mål och i stället kunde Balkan utöka ledningen och fastställa segern till klara 4–0. Gladast efter matchen var säkert förre IFK-aren; Malik Sesay – men nu som tränare i Balkan!

På tal om fina gräsplaner – Vellinge kommunstyrelse lär ha klubbat både en konstgräsplan på Tångvallas grusplan i Falsterbo och en på Vanningens grusplan i Vellinge. Till dessa ska läggas den sedan flera år befintliga i Höllviken och det kommer säkert konstgräs i Västra Ingelstad också om något år! Trelleborgs kommun har EN enda – i Anderslöv och politikerna har ganska precis röstat nej! till en utökning. Till skillnaden i övrigt kan man också tillägga: Till skillnad från Vellinge har ju Trelleborg ett allsvenskt lag – men det verkar ju inte vara speciellt viktigt i detta sammanhang…

”Småklubbsfotboll – när fotboll é som allra störst!”

//sigge