Blogg

En riktigt dålig start, eller...?

Lunds SK-BK Näset 7–2 och Ystads IF–Vellinge IF 4–1. Vad är det väl som händer med våra division fyralag och det har alltså börjat riktigt, riktigt snett för både Jonas Brorsson och Rossi Eterovic som tränare. 1–4 för Vellinge i Ystad är väl ändå inte så katastrofalt som Näsets debacle i Lund.

– Lunds SK ska ju inte vara bra heller och jag är säker på att Behar slår ut laget i nästa DM-omgång!

Så säger Emir Rozajac under matchen Behar-Minnesberg och han satt där på läktaren tillsammans med klubbkompisen i IFK, Gustav Lindqvist. Två härliga grabbar att prata med och båda kan verkligen resonera om annat än bara fotboll. Under matchen hann speciellt Emir och jag diskutera olika förutsättningar i tidigare Jugoslavien och det började väl med att Emir berättade om sina semesterplaner.

– Vi ska bila ned till Montenegro – jag, min brorsa Haris och en kompis och vi stannr borta två veckor. Så långt är vårt uppehåll med IFK i sommar. Och Montenegro är riktigt, riktigt fint att semestra i och vi har varit där tidigare med familjen.

Jag lärde mig ett och annat av Emir men vi var helt överens i allt som rörde det tidigare Jugoslavien och vi hann beta av Slovenien, Kroatien, Bosnien-Herzegovina, Kosovo, Serbien, just Montenegro samt Republika Srpska. Dessutom var vi väldigt eniga i de risker som gäller den kvarvarande autonoma provinsen tillhörande Serbien och frågan är därför om inte också Vojvodina i norr efterhand kommer att brytas loss. En provins med speciellt ungrare i befolkningsmajoriteten.

Båda grabbarna trodde på sitt IFK av i år och båda ser också med stor tillförsikt fram emot premiären mot Markaryd i helgen som kommer.

– Alltid svårt att möta ett lag som ramlat ned och Markaryd låg ju i tvåan i fjor, menar Gustav.

IFK kommer att hamna i topp – när det gäller de tre lagen från Trelleborg – om man ska tro Emir och det kan nog bli väldigt jämnt de tre lagen emellan och då menas i första hand derbymatcherna.

– Vi ska helt klart försöka dra nytta av att spela på A-planen, menar Emir vidare om IFK-chanserna.

Emir har tidigare tillhört TFF och både han och Gustav följer laget så gott det går och båda var också avslutningsvis helt eniga i TFF-analysen:

– Det har ju egentligen inte blivit bättre än i fjor så här långt. Man har fortfarande svårt att både göra mål och att vinna och hittills har ju TFF egentligen förlorat fyra poäng i stället för att ha vunnit två, menar båda tillsammans.

Emir vill gå längre i TFF-analysen och han avrundar så här:

– Jag tycker fortfarande det är synd att Toni Bahtiri inte fick en riktigt ärlig chans av Conny Karlsson. Ibland var han riktigt, riktigt duktig men var likväl bänkad nästa match. Tittar man på åtminstone ett av årets TFF-förvär tycker jag inte han håller måttet eller är bättre än Toni och jag tror heller inte på honom framöver. Han har inte visat tillräckligt i allsvenskan hittills för att TFF skulle satsa på honom.

Toni Bahtiri var på plats för att titta på Beharmatchen men spelar annars numera i Lunds BK.