Blogg

En premiär på gott och ont

Hade det gått riktigt, riktigt bra för Söderslättslagen – ja, då hade den totala premiärskörden maximalt kunnat bli 24 poäng. Nu stannade skörden vid 14 och om den kan man väl säga ”så där”.

Här följer betygsättningen på premiäromgången och med tanke på att vi oftast håller till på landsbygden blir det inga getingar här utan grisar som betyg:

Fem grisar:

  • Östra Torp–Anderslöv 3–1 – här kunde det ju max bli tre poäng och de tog också Torp hem fullt rättvist!
  • Öja–BK Skansen 0–2 – inga problem för ”nya” Skansen 2-0 borta mot seriefavoriten imponerar stort!

Fyra grisar:

  • Skegrie BK–Svenstorp 4–3 – efter många om och men hamnade trepoängaren i Snarringe och två vändningar var estra starkt.
  • Vången–Västra Ingelstads IS 0–2 – visserligen har Vången tappat flera spelare men en bortaseger utgör alltid en stabil grund att stå på inför fortsättningen. Extra kul för Paul Björk som ny tränare

Tre grisar:

  • BFK BeharMinnesbergs IF 2–2 – en fartfylld match, där båda lagen verkligen bjöd på offensiv fotbollslust och delad poäng var rättvist.

Två grisar:

  • Gislöv–Skivarp 2–3 – Gislövs ungdomliga lag tog ledningen med 1–0 men till sist ändå en premiärförlust alltså men tiden jobbar garanterat för årets Gislöv och det är bara att ta nya tag.

Ingen gris alls:

  • Ystads IF–Vellinge IF 4–1 – YIF spelade tydligen bra och gav inte Vellinge en chans men det vill bättre takter redan i nästa omgång för att man ska kunna tro på ett fint år för Rossi & Co.
  • Lunds SK-BK Näset 7–2 – här finns bara en sak att säga och det är ”helt bedrövligt”!

Inte för att göra någon besviken, utan för att vi vill vänta till även division tre, fyra och sju är med i seriespelet till helgen som kommer, så blir det ingen småklubbssida i pappers-TA denna vecka men väl inlägg på bloggen efterhand och det finns hela tiden småklubbssaker som dyker upp i huvudet.  Nästa vecka är det dock premiär för just småklubbssidan och som vanligt kommer ”veckans” att finnas med, precis som skytteligan och så en krönika, så klart.

”Småklubbsfotboll – när fotboll é som allra störst!”

//sigge