Blogg

En blackout som knockade Skegrie

Pavle Simonovski känner jag som en hedersman och en ovanligt duktig och rejäl småklubbsdomare och ändå har han ställt till med en av säkert hela småklubbsvärldens allra största skandaler. Den blackout Pavle menar han drabbades av i samband med halvtidsvilan i Snarringe den 5 september i matchen Skegrie–Janstorp – ja, den kostade helt enkelt Skegrie BK en plats i nästa års division sex.

Oavsett hur mycket jag gillar denne Pavle, så tycker jag lika självklart att han som domare borde stängas av. Om än inte på livstid så åtminstone under så lång tid att han verkligen fullt ut förstår vad hans blackout kostade Skegrie BK. Domarmisstaget gör att Skegrie BK är tillbaka på ruta ett och där klubben en gång i tiden började A-lagsspelet; i division sju!

Veckans grattis: Det går, så klart, till Behar och jag säger bara: ”Hurra! hurra! hurra!

Veckans bästa: Benny Mårtensson är tillbaka i Söderslätts småklubbsvärld och jag hälsar Benny ”Guldfot” varmt välkommen tillbaka. Jag är ärlig när jag säger så här; det är inte ofta man träffar en sådan varm och rent av go’ människa som Benny. Aldrig en sur min utan tvärtom; nästan alltid en glimt i ögat och alltid fylld med en hel säck av ödmjukhet.

Veckans förhoppning: Att våra kvallag ska lyckas fullt ut vilket i förlängningen skulle innebära FC Trelleborg till division två, Skanör/Falsterbo och Östra Torp till division fyra, Skansen till division fem och Anderslöv kvar i femman och sist men inte minst; division sex-spel på Gylle Stadion till våren!

Veckans bad: I Kämpingebuktens klarblå vatten som håller knappa 14 ljuvliga grader.

Veckans recept: I hösttider passar denna läckra förrätt som kanske allra bäst och jag rekommenderar varmt Reimersholms Rånäs Brännvin och en slovakisk Zlaty Bazant att skölja ned med. Båda dryckerna finns på välsorterade systembolagsbutiker.

RÖSTI MED CRÉME FRAICHE OCH ANSJOVIS

4 personer / 30 minuter
3-4 potatisar
1 äggula
1 dl riven hårt lagrad ost
salt, nymalen svartpeppar
1 dl créme fraiche
1 msk vitvinsvinäger
1 krm socker
knappt 1 dl finskuren salladslök eller vanlig gul lök
1/2 dl plockad dill
smör till stekning
1 liten burk ansjovis

Gör så här:
1. Skala och riv potatisen grovt. Blanda med äggula och riven ost. Salta och peppra.
2. Blanda créme fraiche med vinäger, socker och lök. Rör ned dillen och smaka av med salt och peppar.
3. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Klicka ned potatisblandningen när smöret tystnar och börjar skifta mot gyllenbrunt. Stek på medelvärme tills röstin är gyllenbrun på båda sidor. Servera röstin varm med créme fraiche-blandningen och några små ansjovisfiléer på toppen

Slutligen…

…6–0 till IFK Uddevalla i sista omgången och därmed division fem för Smögens IF – det är kall fakta och nu gäller att ta nya tag. För visst är det i fyran man vill se feskepöjkarna hemma på Havsvallen under ett eventuellt sommarbesök.

”Småklubbsfotboll – när fotboll é som allra störst!”

//sigge