Blogg

DM kan ge skjuts åt nykomlingar

DM-fotbollen kör nu vidare med slutspel och i omgång ett fortsatte Behar, Gylle och Skansen att skörda ytterligare framgångar efter att ha gått vidare från gruppspelet. I och med att det handlar om tävlingsmatcher, kan dessa så klart ligga till grund för en fin seriestart för alla tre lagen. Inte minst nykomlingarna i Gylle och Skansen kan dra extra nytta av DM-spelet.

– Det handlade om riktigt bra motstånd, säger Skansen Per-Ola Pettersson om motståndarna i Vinslöv och det visar ju, att inte allt i det göingska samhället handlar om minigolf…

Gylle besegrade Hakoah i Malmö och där lär Anders Olsson ha varit rent ut sagt grym i Gyllemålet.

– Anders stod för åtminstone fyra-fem kanonräddningar och räddade helt klart segern åt oss, menar Rickard Harletun – efter matchen på klassiska Malmö Gamla IP.

Behar – slutligen – besegrade Vittsjö och även det laget från Göingetrakten, där matchen spelades på Österås IP i Hässleholm.

Hemmavid blev det lite nya IFK-problem i veckan som gick och först tvingades man boka av reservlaget i seriespel och sedan tvingades man lämna återbud till träningsmatchen mot TFF U. FCT-problemen var inte alls av samma art men dock en onödig förlust i vinterserien mot Eslöv, där Eslövs segermål gjordes med en spelare mindre på planen.

Efter FCT-matchen bar det lite ofrivilligt av till Malmö och anledningen var den, att jag ”dubbelbokat” uthyrningen av stugan. Det gjorde, att vi fick inkvartera en familj hemmavid – dock bara lördag till söndag och då gällde det att hitta en egen ersättning på just boende. Mellandottern Matildas lägenhet var ledig och därför fick det bli Köpenhamnsvägen för en lördagsnatt. Jättemysigt och vi inledde i strålande solsken på en uteservering vid Davidshalls torg för att sedan gå på bio på Storgatans SF-biograf. ”The Kings Speech” var målet och den var helt underbar!

Filmen handlar om den engelske kungen George VI och hans stamningsproblem, där han ersatte broder Edward XIII – som abdikerade på grund av kärleken till Mrs Simpson – några år före Andra världskrigets utbrott. Filmen är regisserad av Tom Hooper och med Colin Firth, Geoffrey Rush och Helena Bonham Carter i rollerna.

På vägen ”hem” hämtades en pizza på Regementsgatan och tillbaka i lägenheten blev det till en mysig avrundning på vårt endagarsäventyr i Malmö. Några i vår bekantskap har definitivt lämnat Näset, när barnen flyttat hemifrån och bytt till just en lägenhet i Malmö men dit kommer ALDRIG vi. EN övernattning var precis svenskt LAGOM.

Söndagen innebar först en halvlek med Pelister i mötet med Kalle Palms Svedala och det var en ganska tempofylld träningsmatch. Till sist 1–0 till Pelister, där målet gjordes av reslige och nye Adnan Besic, från TFF.

Resten av söndagen ägnades åt MFF–TFF ”hemma i Malmö” och det blev ju till en riktig rysare eller vad ska man säga efter alla billiga baklängesmål? TFF-spelet i sig tycker jag inte man ska hänga upp sig på i alltför hög grad men försvarsspelet var i stort definitivt inte bra. ”För att lyckas mot MFF måste i första hand försvarsspelet vara en fullträff och det var det ju inte i dag.” Så analyserade Tom Prahl på presskonferensen efteråt och han kunde väl inte vara mycket mer ödmjuk i sin bedömning av just TFF-försvaret, eller…?

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge