Blogg

DM-fotboll

Så är det dags för nästa steg i småklubbarnas tävlingsfotboll och efter Nils Holgersson cupen tidigare i vinter är det nu DM-fotbollen som tar vid.

Gylle AIF, Gislövs IF, Skegrie BK, BK Skansen, MF Pelister och Lilla Beddinge BK representerar Söderslätt och Pelister inleder redan under fredagskvällen, när man möter Bosnien Hercegovina på bortaplan.

Snart nog är det också dags att börja presentera småklubbarna inför seriepremiären som alltid och en liten föraning gav besöket i Minnesberg under torsdagskvällen. Det handlade om 79:e årsmötet med Minnesbergs IF, vilket innebär att MIF fyller 80 år 2015 och ett möte med rutinerade ”gubar” att minnas. Hans Magnusson omvaldes till ordförande för 55:e året i rad och för kassören, Gert Berglund, gäller 52:a året.

Att få vara med på ett möte med dessa rutinerade föreningsmänniskor, där Jan Magnusson och Torsten Nilsson kompletterade – ja, det är en fantastisk upplevelse och i grunden handlar det om skär och sann kulturhistoria.

Arne Jonsson är en annan trogen ”Miffare” och när inte han var på plats, blev det lite halv kalabalik. När Gert Berglund förklarade, att Arne fyllde år denna kväll – ja, då lät det så här i församlingen:

– Hur kan han fylla år när det är årsmöte?

En helt underbar kväll där ute i klubbhuset i skuggan av gamla tegelbruket och det får man på köpet en kväll som denna – och det är Hans Magnusson ”själv” som står i katedern och då handlar det om just tegelbrukets historia. Även där har Hans själv en framträdande roll och fler borde få chansen att lyssna.

Läs mer om årsmötet i pappers-TA i veckan som kommer.

Lite DM-fotboll står på menyn under både lördag och söndag men lördagen kommer även att ägnas åt Vellinge IF-FC Trelleborg. För FCT-arnas del gäller det att komma tillbaka till verkligheten efter utflykten till Köpenhamn och matchen mot FC Köpenhamns U-lag där.

I övrigt kan nämnas att det i år handlade om mer snö än någonsin i Dolomiterna och i vissa områden har det fallit fyra meter snö under vintern. Det har gjort att två laviner helt enkelt har mejat ned två stolpar i två liftanläggningar i Val di Fassa/Val di Fiemme och att dessa båda viktiga uppfartsliftar gör att det handlar om provisorium säsongen ut.

Två halva soldagar var upplevelsen i övrigt men med gott sällskap, god mat & dryck -ja, då blev det ändå till en helt vanlig kanonvecka. Det känns också lite kluvet att inte tycka om när det snöar – på en skidsemester…

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge