Blogg

Det våras bland småklubbarna

Så är vi då äntligen inne i mars månad och även om den månaden under många år varit en av vinterns drygaste, så hoppas vi på ”novembereffekten” – där ju vintern kom ovanligt tidigt i år och att den ju därför också rättvist bör sluta lite tidigare än vanligt, eller…?

Oavsett märks – om inget annat och måndagens arla morgontemperatur visade på fem minusgrader – att ljuset är tillbaka och vad härligt att det inte längre är nästan beckmörkt under sena eftermiddagstimmar. Det märks även på småklubbsspelet, att vi är en bra bit in på den nya säsongen och i helgen som gick, fick jag uppleva lite skönspel både här och där.

Inledningen skedde på Anderslövs konstgräs, där Boik mötte Husie och en som imponerade stort, var Adnan Rastoder – som alltså är tillbaka efter att åter en gång ha testat Behar under fjorårshösten. Adnan har vuxit flera tum som fotbollsspelare och han agerar suveränt som såväl bollmottagare som spelfördelare och avslutare. Mot Husie blev det ett mål för Adnan.

Fortsättning följde på Köpinges vidunderliga konstgräsplan och där gällde IFK mot Hylle. Det innebar att FCT:s framgångsrike tränare, Christian Lind, var tillbaka på Köpingeplanen men nu alltså som Hyllietränare.

– En fantastisk plan och lite synd, så klart, att man lämnade efter tre grusår med FCT och alltså missade dessa fina förutsättningar, summerade Christian intrycken.

IFK ligger en serie högre än Hyllie i fyran och med tanke på det – ja, då var det väl ingen IFK-höjdare till match men en månad återstår ju fram till seriespelet. Nu var det väl knappast någon som kom upp i något så när normal standard, även om Carl Wachtmeister ger ett stabilt intryck i målet. Ted Helmesjö är också jämnbra och saknaden efter skadade Martin Nordbladh är stor.

– Det är en bristning i ena lårmuskeln som gör att jag inte spelar men det är inte så farligt och jag hoppas snart vara tillbaka igen, meddelade Martin från åskådarplats.

Även om väl inte Martin helt har bestämt sig, får man känslan av att det här handlar om sista säsongen med IFK och att han nästa säsong avrundar hemmavid med spel för Anderslövs Boik.

– Det är väl inte uteslutet och med tanke på att jag numera pendlar till bankjobb i Löddeköpinge, så skulle det väl passa bra, menar Martin.
Väldigt mycket Anderslöv och i söndags var det åter dags att vända blickarna dit och då gällde matchen Klagstorp–Västra Ingelstad i DM.

– Det ser väldigt bra ut och vi är många på varje träningspass. Visst hoppas man fortfarande på ett eller annat nyförvärv men man får väl samtidigt vara glad över att de som finns här också stannar kvar, menar nye tränaren, Gregor Munge.

Gregor har redan visat nya grepp i tränarrollen och i stället för att spela stopper, låter han till exempel nu rutinerade Martin Nilsson agera långt upp på plan och bidrar där i stället för konstruktiva tankar framåt.

Nya division sex-laget Klagstorp höll jämna steg med Västra Ingelstad – som är nykomling i femman och 0–2 sett med Klagstorpsögon kändes inte helt rättvist. Dock; Klagstorp hade svårt att komma fram till de där riktigt heta målchanserna.

Det sista som hände denna fotbollshelg i Anderslöv, var att Smygehuks och Rydsgårds B-lag möttes. Inget märkvärdigt med det egentligen men visst är han fantastisk – denne Benny Mårtensson, som bara ångar på som fotbollsspelare och han verkar garanterat lika sugen på spel som alltid.

På tal om fotboll – på lördag ska ALLT avgöras och det handlar om TA-sportens interna stryktipsmästerskap och inför avslutningen är det oerhört jämnt i toppen utan att nämna den exakta ställningen. Samling sker hos Björn lördag eftermiddag och det ska bli oerhört spännande att vara med om upplösningen LIVE!

Veckans rankinglista spretar men så här ser den ut:

1. Greklandssemestern är bokad och som alltid numera gäller Naxos första veckan och Koufonisi den andra
2. På Solsidan och Gynekologen i Askim på delad andra plats
3. Cykeln är definitivt framtagen
4. Gräsmattan är krattad en första gång
5. Nya joggingskor står högst på inköpslistan

Veckans värsting är denna och tyvärr kommer den i repris:

1. Grannens katt är tillbaka och njuter av att jorden åter igen är möjlig att kratta över bajsrulladerna. Skit! säger jag bara…

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge