Blogg

Det lackar mot jul

Det gör det ju i och för sig redan de första dagarna på det nya året – varje år – men det var först på Gylle stadion under matchen Gylle–Gislöv som den där riktiga höstkänslan tyvärr infann sig denna gång och väl där – ja, då är det ju faktiskt inte så långt till tomten ringer på.

Kan man prata om tidig julklapp – ja, då gick väl den i så fall till det ungdomliga Gislövslaget och oj, vad dessa 18-19-åringar ställde till det för ärrade Gyllekämpar. I första hand går tankarna till Ola, PG och Thomas och som var helt chanslösa, när Gislövsspelarna satte upp farten i medvinden efter pausen. Bland unga Gislövsspelare märktes bland andra Olle Segerhagen, Jens Edholm, Kristoffer Rasmusson och Ludvig Wahlqvist. Ludvig – som förresten drabbades av en mycket märklig utvisning i slutet av matchen.
Jag brukar hålla mig för god att ge mig på domaren men jag måste bara referera till händelsen:

Ludvig Wahlqvist och Gyllemålvakten Thomas Wigren möts i ett regelrätt och helt juste motlägg, där väl dock Thomas får en smäll på ena benet. Smällen gjorde Thomas upprörd och han gav Ludvig en klart synbar eftersläng. Domare Miljkovic rusar till och vad händer? Jo, Ludvig får rött kort och Thomas? Nej, han får inte ens ett gult…

Det är mycket fotboll live nu men det kommer snart att mattas av och anledningen är de allt mörkare kvällarna. Snart nog handlar det åter igen bara om helgmatcher men samtidigt drar det ihop sig i de olika serierna.

Flera lag har de senaste veckorna bjudit på väldigt fin småklubbsfotboll och det vimlar också av duktiga, unga spelare. Ovanligt många sådana faktiskt.

Oavsett var i tabellen Rickard Harletuns grabbar till sist hamnar i serien, så har Gylle AIF gjort en mycket strong säsong. Under slutet av matchen mot Gislöv satt man och tyckte synd om Rickard. Han som är en sådan entusiast började plötsligt inse att Gylles ledning med 3–0 inte bara var uppäten utan Gislöv fortsatte av bara farten att göra ytterligare mål och 3–0 blev för Rickard & Co slutligen till 3–6.
Ju fler mål Gislöv gjorde ju längre in bland avbytarna försvann Rickard och mot slutet ville han nog helst av allt slippa se eländet, eller…?

Det badas fortfarande väldigt aktivt i Kämpingebuktens turkos vatten och i den här väderleken är det vindarna som helt och hållet styr vattentemperaturen. När det gäller buktens vatten; sällan det varit så jämnfint hela sommaren som denna.

Havskräftan har dukats fram vid två tillfälle redan och den tredje gången blir traditionellt, när resten av sportredaktionen dyker upp om några veckor. Ena gången avnjöts havskräftan vid badhytten och den andra hemma i lusthuset och som alltid var den direktlevererad från västkusten. Ju oftare havskräftan avnjuts ju längre ifrån ett djupfryst paket kommer man. Prova själv!

Som tidigare noterats avnjöts några grekiska semesterdagar på cykel och det har nu fortsatt hemmavid. En ny åttaväxlad ”skeppshultare” till Anna-Karin har gjort turerna roligare och nu kör vi Skeppshult båda två! Vi brukar alltid gynna lokala näringsidkare men denna gång gjordes ändå inköpet på Limhamn. Det som avgjorde var en ung och förbålt trevlig och kunnig cykelhandlare och när valet till sist stod mellan Skeppshult och Crescent och där Trek tyvärr föll bort som alternativ på grund av leverans först in i oktober, sa handlaren så här:
– Jag tjänar lika mycket oavsett om ni köper en Skeppshult eller en Crescent men faktum kvarstår; Crescent kommer i dag i lådor från Taiwan och sätts ihop i Varberg, medan man fortfarande gör allt i Skeppshult för hand!

Det var inte svårt för Anna-Karin att ta beslut och hon är den cykelentusiast hon nu är och cyklar cirka elva-tolv mil varje vecka, så cykeln måste bara hålla måttet. Efter att ha gjort upp affären fick jag själv ta bilen från Limhamn tillbaka till Höllviken och Anna-Karin då? Jo, hon cyklade givetvis hem…

Bad året om i Kämpingebukten, cykelåkning kontinuerligt och gärna en runda ut bland byarna på underbara Söderslätt, traditionella vandringar i goda vänners lag runt på Näset samt en numera lika traditionell fyradagars höstvandring i österrikiska Bad Hofgastein, god mat och ett eller annat gott glas rött vin därtill. Ja, det är så vi försöker njuta av livet så här när tjejtrion flyttat ut och man kan skönja pensionen i horisonten men om det sedan räcker till att få förbli frisk och bli aningen eller till och med riktigt gammal? Nja, det receptet finns väl inte, eller…?

Smögens IF har inte följts upp på ganska länge men än finns det hopp för Havsvallens goa killar. Nästan precis som TFF har laget lyft från en hopplös jumboplats och sju poäng på de senaste tre matcherna kan till sist ge nytt kontrakt i division fem. Eller åtminstone en kvalplats längre fram.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge