Blogg

Det börjar närma sig...

Helgen som gick blev tyvärr ganska småklubbsfri live men goda vänner bland ledare och tränare håller en alltid uppdaterad och även där kommer jag att ranka lite längre in på säsongen. Det finns tränare/ledare som alltid hör av sig så fort det rör på sig i klubben och så finns det väl kanske också en och annan som nästan aldrig hör av sig. Men i de fallen finns det säkert en rimlig anledning och det är mycket att hålla i.

Just det där med att ranka på olika sätt är alltid roligt och därför tänker jag ranka formkurvan bland småklubbarna och då blir det så här:

1. FBK Behar, 2. FC Trelleborg, 3. IFK Trelleborg, 4. Anderslövs Boik, 5. BK Skansen, 6. ÖT Smygehuk FF, 7. Gylle AIF, 8. Gislövs IF, 9. Skegrie BK, 10. Minnesbergs IF, 11.Lilla Beddinge BK, 12. Klagstorps IF, 13. MF Pelister.

Dagens ranking kan säkert ge en och annan kommentar men det får man ta och självklart blir det också lite godtyckligt.

Kvar på programmet, när det gäller pappers-TA och småklubbspresentationen, är Skegrie BK, BK Skansen, ÖT Smygehuk FF, FC Trelleborg och IFK Trelleborg. Skegrie inleder fortsättningen under tisdagen.

Istället för småklubbsfotboll live drog jag till Varberg för att se TFF-genrepet mot Varberg. Var uppe i ganska god tid och njöt lite nostalgiskt på Veras Café och vi i familjen har tillbringat många somrar i just Varberg och anledningen var den, att svärföräldrarna hade en sommarstuga lite norr om – i Väröbacka.

Jag hade nästan glömt bort hur hopplöst det är i Varberg, som bilburen och det måste vara Sveriges mesta enkelriktade stad. Väl inne i centrum är det nästan omöjligt att ta sig därifrån.

Till TFF-matchen och den blev precis som ett genrep väl ska vara. Lite krampaktigt och nervöst på sina håll och alla vill väl så här dags visa sina kvaliteter och visst finns det kvaliteter även i årets upplaga av TFF. Ganska stora till och med men om det sedan räcker till en ny plats i allsvenskan – ja, det ger sig. Skulle jag ta ut premiärlaget, hade det nog sett ut ungefär som nedan. Målvaktsfrågan låter jag vara olöst och i min värld får Fritz och Zlatan stå vars en halvlek:

Fritz Persson/Zlatan Azinovic-Tobias Malm, Tuomo Turunen, Magnus Andersson, Tobias Mattsson-Viktor Svensson, Ibrahim Koroma, Zoran Jovanovic-Kristian Haynes-Fredrik Jensen, Mattias Adelstam.

Till skillnad från i fjor hoppas jag på många byten i årets matcher och då menas i god tid. Att släppa in en spelare med endast kvarten eller mindre kvar ger sällan effekt och ger heller inte inhoppande spelare rättvisa. Redan i pausen brukar man kunna skönja vem eller vilka i laget som är beredd/beredda att göra det där lilla extra eller tvärtom; vem eller vilka som INTE har någon speciellt bra fotbollsdag. Till hela TFF är det, så klart, bara att önska Lycka till!

För någon vecka sedan gick jag lite spontant in och agerade ”historielärare” men egentligen just historielärare på en grannblogg och utan att uppfattas som någon speciell besserwisser, tänker jag här framöver ha ett speciellt inlägg som jag kallar ”Sigges katederhörna” och jag börjar redan i dag och så här kan det alltså bli:

Sigges katederhörna:
Vi börjar med en geografilektion och visste du detta om Chile?

Chile är ett högst ovanligt land rent geografiskt och en gång i tiden förklarade en lärare så här för mig:

”Chile är lite mer än 400 mil långt från norr till söder och det är ungefär lika långt som från Göteborg till Addis Abeba i Etiopien”.

Till denne duktige lärares målande beskrivning kan läggas, att ned mot Patagonien till är Chile som smalast och där endast cirka 12 mil brett, så visst är det väl ett märkligt land rent geografiskt, eller…?

Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge