Blogg

Dags att anmäla inför TA-cupen!

Inbjudan till årets upplaga av TA-cupen, den 32:a i ordningen, går i dagarna ut till alla fotbollsklubbar i Trelleborgs och Vellinge kommun. Dessutom inbjuds traditionellt Svedala IF på både herr- och damsidan och Klågerups Gif på enbart damsidan.

Traditionellt är turneringen öppen för herrar, seniorer och juniorer samt damer.

Speldagar för gruppspelet är satta till den 23-24/11 och den 30/11–1/12, med finalspel torsdagen den 5/12.

Anmälan senast den 16/10 till Söderslättscupens nämnd, c/o Lars-Olof Hansson, mobil 0708-340354.

Alla föreningar är hjärtligt välkomna till vår populära cup och som är Trelleborgs största inomhusarrangemang – år efter år!

Väl mött!

_____________________
Småklubbskrönika

Tänk så litet som skiljer

Det var i år det skulle hända och det var faktiskt inte bara den egna satsningen som alla IFK-are såg fram emot utan väldigt många såg också garanterat fram emot att äntligen närma sig TFF igen. Även på egen hand – vill säga och gapet hade ju redan de två senaste säsongerna minskat helt ”gratis” genom att TFF rasade igenom både allsvenskan och superettan i raketfart.

Från allsvenskan till dagens division tre skiljer ju fyra divisioner men med TFF i division ett och IFK i tvåan – ja, då skulle ju faktiskt gapet vara endast en enda division och då skulle, så klart, en ny IFK-satsning kunna ge lika läge inom en oväntad snar framtid. Det finns många som utgör sig för genuina IFK-are på sta’n men till Vångavallen kommer endast ett fåtal, så det där med ”folkets lag” – nja, det stämmer nog inte riktigt längre, även om massorna drog till gamla IP för att heja fram IFK till allsvenskan då det begav sig på 1960-talet.

I Skånebolls statistik står noterat publiksnittet för IFK i år och då är publiksiffran 148 – att jämföra med suveräna seriesegrarna från Höllvikens IP och som står noterat för publiksnittet 125. TFF är fortfarande klart störst i Trelleborg och har ett publiksnitt i division ett på 728 åskådare. Samtidigt – den kanske ”blåaste av blåa” har ju blivit en talför, inflytelserik IFK-are på riktigt gamla da’r, så ingenting är väl kanske omöjligt, när det gäller att ta över från TFF…

Nu är det inte helt ”kört” för IFK:s del, även om förlusten uppe i Tollarp ställde ordentligt till det och gjorde det helt omöjligt att gå till kommande kval på egen hand. Ett kval som just i år är oerhört enkelt, jämfört med tidigare års kval och i år går nämligen två av tre lag – per kvalgrupp – upp i nästa års division två.

För den som inte vet, står kvalkampen mellan IFK och Nosaby och då handlar det om ett Nosaby som spelat väldigt starkt, ända sedan förlusten – hemma mot just IFK Trelleborg i den fjärde höstomgången. IFK spelade briljant i matchen och vann fullt rättvist med 3–1 men kanske blev man samtidigt alldeles för säkra på den kvalplats man efter den matchen hade i sin hand och de tre poängen tillgodo man då hade.

– Det känns inte som om IFK är ett så pass stabilt lag, att man åker upp till Tollarp och tar en enkel seger. Även om alltså Tollarp är ett bottenlag.

Så sa en sann fotbollskännare på en av helgens småklubbsmatcher och som pågick ungefär samtidigt med IFK-matchen uppe i Tollarp. Tollarp – som alltså är ett av bottenlagen men som trots detta har seriens klart bästa publiksnitt – 293 åskådare – har spelat bra i flera matcher men samtidigt; laget förlorade på Vångavallen i våras med klara 1–6 och Nosaby gjorde för bara ett par omgångar sedan hela 6–0 – i Tollarp!

Nu gjorde Tollarp 1–0 efter endast 28 sekunder och den uppförsbacke detta gav IFK-arna, lyckades man aldrig ta sig upp för och alla vet hur svårt det är att ”jaga” mål och mycket riktigt; i ett av många anfall med kvitteringesmålet i fokus, blev det i stället en kontring och matchavgörande 2–0 till hemmalaget. 2–1 i slutminuterna hjälpte nu inte och därmed har också IFK-arna satt sig i följande kanske ”omöjliga” läge, där Nosaby leder med två poäng och har nio mål upp.
Restprogrammet för IFK:s del utgörs av BK Olympic hemma på lördag och sedan Staffanstorp borta lördagen där på. Nosaby möter närmast Hyllie hemma och sist Tomelilla borta. För IFK:s del räcker alltså inte två egna segrar utan Nosaby måste förlora minst en match.

Tillsammans med ett ”Lycka till” – till alla involverade IFK:are i det prekära läge man själva satt sig i – tål det att titta på formkurvan för de båda topplagen och då efter IFK-segern uppe i Nosaby den 17 augusti:

Nosaby: Österlen 5–1, Klagshamn 6–0, Tollarp 6–0, Olympic 4–3 och senast Staffanstorp 2–0.

IFK: IFÖ Bromölla 2–0, Svedala 2–2, Österlen 2–1, Klagshamn 10–3 och alltså Tollarp 1–2.

Dagens kuriosa …

… kommer här och i svallvågorna efter Henrik Stensons enorma penningvinst i USA, där han tog hem cirka 78 miljoner kronor. På ett bräde!

Steve Williams var caddy åt Tiger Woods mellan 1999 och 2011 och under dessa tolv år drog han in omkring 11,5 miljoner dollar eller uträknat på ett dollarsnitt om 7:- SEK ju cirka 80 miljoner. Bara på att agera caddy, alltså och då handlade det om 10 % på vad ”tigern” tjänade.
Med denna inkomst var också denne framgångsrike caddy – om man nu kan säga så – Nya Zeelands bäst betalde idrottsman under dessa år!

I övrigt och som nästan alltid; Kämpingebukten inbjuder till fortsatta helt fantastiska bad och i veckan har temperaturen legat och pendlat mellan 13 och 16 grader.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge