Blogg

Brottning är unikt på genrepsmenyn

Hököpinges Kenneth Nordström och Starkes Roger Andersson – i första hand – vägrade att se Söderslättsmästerskapet i brottning fullständigt gå i graven och årets räddning blev att skjuta upp mästerskapet till långt in i slutet av säsongen. Det innebär att Vellinge sporthall öppnar upp portarna för brottarna på lördag och förhoppningsvis samlas då så pass många utövare av den antika sporten, att tävlingarna är värda att kallas just mästerskap.

Det gör ju också att det något kymiga uppstår, nämligen att småklubbarnas genrep kolliderar med brottarnas Söderslättsmästerskap och visst låter det väl lite märkligt, eller…?

Samtidigt; det är bara att se det positiva i att såväl brottningen som småklubbsfotbollen lever och frodas och det är ju inte heller så, att småklubbarna normalt brukar använda lördagsförmiddagen i stort för sina matcher. Så här ser genrepet i stort ut, där en och annan förening väljer att träna lite extra istället för ytterligare en träningsmatch:

Lördag:
FC Trelleborg–Kvarnby (vinterserien), Köpinge kl 13, Höllvikens Gif–IFK, kl 13, Anderslöv–Södra Sandby, kl 15. ÖT Smygehuk–Rydsgård möts kl 13 men det är något oklart om matchen kommer att spelas i Smygehamn eller i Rydsgård. Likaså är det tänkt att Pelister–FC Rosengård U skall spelas men även där är det oklart och det gäller både tid och plats.

Söndag:
Skegrie–Köpingebro, Köpinge kl 13.

Till allt detta ska läggas att Skansen spelar långt borta eller i Gantofta men exakt när – ja, det står också oklart.

Tillägg!
Till informationen i pappers-TA gällande FC Trelleborg och ”förlorade spelare” ska läggas: Filip Widman som även han har lämnat och Filip spelar numera hos motståndarna i Svedala IF.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge