Blogg

Bloggmöte på Gylle stadion

Det är alltid mysigt och trevligt att komma till Gylle stadion och i lördags mötte till och med Heino Mårtensson upp utanför entrén och det var länge sedan senast.

Nu blev det inget snack med Heino utan bara ett kort igenkännande via Söderslättskåserierna och sedan var man inne på stadion. Alltid glada välkomnanden när man väl är innanför grindarna där och i lördags var det också nästan sprängfyllt med folk. Både i caféet och på bänkarna inne på stadion.

Det fanns endast plats bland Klagstorpsklacken och den var stor denna derbydag. Supportrarnas bilar fanns utplacerade längs hela landsvägen nästan ända bort till Thurings och tanken var väl, att stämningen skulle bli hög på just dessa bänkar.

Nu blev det inte alls så och det hade att göra med alltför duktiga hemmaspelare och som redan från avspark satte upp ett våldsamt tempo och som dessutom skapade målchanser på löpande band. Därmed gavs inte så många utrymmen för glädjesugna Klagstorpsbor att lufta struparna och i ett huj stod det också 4–0 ”på resultattavlan”.

Under framför allt pausen blev det till ett riktigt trevligt bloggmöte på åskådarplats och där fanns Alexander Nilsson – den förre IFK-bloggaren på TA samt Anders Nilsson, från Firman Bloggar. Till dessa båda trevliga grabbar ska läggas Anders far Thomas – minst lika trevlig och i snacket med Thomas blev det ett och annat stoff till kommande kåserier.

Anders är väl mest känd som Söderslätts egen skyttekung och efter fyra mål senast leder han skytteligan som vanligt och han är väl uppe i nio mål vid det här laget, tror jag. Tillsammans med klubbkompisen i Torp, Martin Rengbo, bloggar Anders under just adressen Firman Bloggar och till den bloggen återkommer vi i papperstidningen lite senare.

Claes Nyberg var på plats för att plåta fotbollsspelare men kunde lika gärna valt Anders båda charmtroll till flickor, Engla och Linn och även Alex förstfödda Nova var med och alla tre verkade finna sig väl tillrätta på stadion. Dock var alla i trion glatt omedvetna om vad som hände inne på planen och tids nog lär sig väl alla fotbollsspelets svåra konst.

Risken är väl dock stor att Nova kommer att iklädas Arsenals färger och prylar i tid och otid och i Anders fall är det säkert Harry Boy som härskar i barnkammaren hemmavid i just Gylle.

Inget ont i det och på söndag är det ju förresten Mors Dag och i Novas fall är det premiär. Kaffe på sängen till Mor av Far kunde man ju tro och hoppas men Far – nej, se Far väljer att fira Mors Dag på Solvalla…

– Jag kan ju inte hjälpa att Mors Dag kolliderar med Elitloppet, var Fars förtvivlade försök till förklaring och det har han ju rätt i.

Novas far är heller inte ensam Far bland kusarna på söndag och Mor är därmed också i gott sällskap, när det gäller att själv få fixa kaffet. Oavsett om hon nu väljer intaget i sängen eller som vanligt vid köksbordet.

Det kan ju också bli till en senare fest och tänk om Far kommer hem med sju rätt…

”Småklubbsfotboll – när fotboll é som allra störst!”

/sigge