Blogg

Besvikelsen i Baskemölla

Så var det då dags igen att njuta av en landskamp med Sverige inblandat och vi drog iväg till Österlen för att just njuta tillsammans med svåger Pelle, svägerska Marianne och ytterligare en kvartett fotbollsälskare i Baskemölla.

Vi var nästan alla uppklädda i den gula landslagströjan, där min härstammar från senaste VM och där ju Sverige fanns med och det hände en rolig sak, när jag inhandlade den på Stadium, Svågertorp-Malmö. Jag köpte originalet, en Umbro-tröja för cirka 600 kronor och väl ute på P-platsen blev jag ifattsprungen av expediten.

– När du köper den dyra varianten – ja, då får du även välja en tröja som tillhör något av de andra VM-lagen.

Tillbaka in i affären igen men den enda tröjan som fanns kvar och som passade mig, var Saudiarabiens, så jag valde att ta den. När vi luffade i Grekland senast och då jag vid ett par tillfällen hade tröjan på mig (den är väldigt fin; vit med gröna kanter i både ärm och krage och så då Saudiarabiens flagga framtill), undrade flera, om jag verkligen kom från Saudiarabien…?

Tillbaka till ”Baske” och sittningen där i soffan. Alla förväntansfulla och efterhand blev snacket som så ”att snart kommer nog Sveriges spel igång”. Men det gjorde det ju aldrig och där satt vi snopna, när Danmark gjorde sitt förlösande mål och som kullkastade alla våra planer. Inte bara då hela Sveriges utan även våra där i soffan. Ja, för Bengt – som satt i högsätet på en fåtölj – han blev nästan helt knäckt och hade väldigt svårt att samla tankarna under resten av kvällen.

När ”Isak” släppte in målet skämdes jag dessutom lite extra för han känns ju som ”vår egen målvakt” – vi med rötterna på Söderslätt och målet såg ju inte helt otagbart ut, eller…?

En övernattning och sedan är dock eländet glömt och väl tillbaka i Trelleborg väntade kvalfotboll på Ymorvallen. Där mötte Nike från Lomma upp med Richard Ohlqvist som tränare och det skulle visa sig att tempot avgör det mesta på en fotbollsplan. Här kom Nike som ett av bottenlagen i tvåan för att möta ett starkt division tre-lag i form av FC Trelleborg och i början verkade det skilja minst ett par- tre divisioner. Så mycket snabbare var nämligen Nike i det mesta man företog sig på planen åtminstone de första 40 minuterna.

Efter hand kom hemmaspelarna väl någorlunda i kapp både Nike-spelarna i sig och respekten för dessa och andra halvlek gick till och med något i FCT:s favör. 0–2 blev det dock och det innebär nästan ”kört” för FCT men det kommer nya chanser och bara att vara uppe i kvalet till tvåan måste kännas som en ordentlig fjäder i hatten på alla engagerade i den ganska nya föreningen.

Kvalet i övrigt hade två lokala segrare – i Östra Torp och Skanör/Falsterbo, där båda lagen vann ganska komfortabelt i första omgången av kvalet till division fyra. Kvalet fick nog också tyvärr två förlorare – det känns åtminstone så och då handlar det om BK Skansen som endast nådde 1–1 hemma mot Furulund och om Gylle som nådde precis lika långt hemma på Stadion mot Kvidinge.

Svåra bortamatcher väntar och det verkade som om både Furulund och Kvidinge var det bästa laget på Albäck respektive Gylle Stadion.

Anderslövs Boik nådde visserligen 2–2 borta mot Glumslöv, där hemmalagets kvittering kom på övertid men enligt säkra källor på plats, ska kanske ändå det oavgjorda resultatet ses som något av en bonus för Boik:arna.

Oavsett; allt kommer att avgöras på lördag – bortsett då från Östra Torps och Skanörs vidare öden, där två matcher väntar mot Hyllie, för Torps del och Lunds SK, för Skanörs. Båda Söderslättslagen inleder hemma.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge