Blogg

Benny på villovägar

Ibland blir det inte som man tänkt sig i journalistvärlden och i veckan som gick var tanken, att TA-sporten skulle uppdatera Benny Mårtensson i fotoarkivet. Tomas Nyberg sattes på jobbet och efter att ha stämt av med Benny, att hans ÖT Smygehuk verkligen tränade på utsatt tid förra tisdagen – ja, då kunde Tomas dra iväg till Smyge.

– Sigge, här är ingen Benny Mårtensson och klockan är så mycket att han borde vara här.

Många drar i fotograferna men jag bad om en kort tidsfrist och efter en snabb uppringning på Bennys mobil, lät det så här i andra ändan:

– Jag är på väg till Polen med jobbet och det tänkte jag inte på, när du frågade om vi tränade och i kväll håller Fredrik (hjälptränare Mårtensson) i träningen. Ledsen men jag är hemma på torsdag och då tränar vi som vanligt.

Efter att ha jobbat hårt för att tina upp Nyberg den yngre i dubbel bemärkelse, lämnade jag samma tid med uppdragsrepris i torsdags och vad hände?

– Sigge, här är beckmörkt och jag kan inte tänka mig, att här ska bedrivas någon träning i kväll!

Tomas är en hyvens grabb och han lovade vänta medan jag åter igen ringde Benny. Inget svar och då fick det bli lagledaren – som alltid svarar, Mathias Jönsson och han svarade så här:

– Det blir inte alltid som man tänkt sig och i dag bestämde vi i sista stund, att vi tränar i badhuset men jag vet inte, om Benny är kvar.

Det hade kunnat bli en bra bild även i badhusmiljön men nu hade Mårtensson hunnit hem, redan innan Tomas var på plats och där är vi just nu. Fast kanske ändå inte för Benny har nu lovat att han och ÖT Smygehuk verkligen ska finnas på plats på grusplanen bakom Smyge skola under tisdagskvällen.

Klockan 19.15–19.30 ska passa bra och mina tummar är redan blodsprängda och jag vet inte om jag orkar hålla båda ytterligare ett dygn. I veckan är dock Nyberg den yngre utbytt mot den äldre och det gör ju, att Claes börjar om från noll och säkert orkar med åtminstone en miss till…

Frågan är väl, om resten på sportredaktionen gör det och tanken är nämligen att bilden ska kunna användas snarast möjligt och i grunden är faktiskt Benny Mårtensson en man att lita på.

Veckans GRATTIS:
Det går till chefen som vann TA-sportens interna stryktipsmästerskap men vi andra var faktiskt hack i häl ”ända in i kaklet”.

Veckans meningslösa kommentar:
På radiosporten gick att höra följande härom morgonen:

”Vi måste göra alla konståkningsintresserade ledsna – det meddelas från Japan att konståknings-VM kommer att skjutas upp.”

Snacka om oväsentligt i det stora hela och vem orkar väl bry sig i eländets tidevarv…

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge