Blogg

Behar tillhör årets seriefavoriter

Tänk vad lite ordning och redan kan göra mycket men till nya tränarduon Michael ”Åhus” Nilssons och Nerim Sumans betydelse ska också läggas en och annan ny pusselbit bland spelare som kommit nya till BFK Behar.

Under söndagen spelades matchen Behar–FC Trelleborg på Köpingeplanen och oavsett FCT väl kom med ett något mixat lag – man spelade även under lördagen och då vann man över Genarp med 2–1 (1–1), så visade Behar, att man definitivt kommer att tillhöra serietoppen i årets ”sexa”.

– Vi håller på att spela in ett nytt spelsystem – enligt 4-2-3-1 och vi går också runt på så många spelare som möjligt i träningsmatcherna, informerar Åhus direkt före matchstarten.

Det finns en rad riktigt duktiga spelare i årets Behar och bara för att nämna några: Emir Rozajac, som lagkapten och säker stopper, Rusmir Crnojevic, Arman Brkic, Haris Rozajac, Ensar Zejnilovic, Jasmin Rozajac, Liridon Dakaj, Mirza Vrbanjac samt inte minst bröderna Dez och Lindit Idrizi.

Matchen mot FCT förlorades visserligen med 1–3 (0–1) men det var många runt planen som imponerades av Beharspelet och det ska bli riktigt intressant att följa laget i årets seriespel.

Lite roligt var det, när FCT-tränaren Meysam Javan hoppade in och spelade sista kvarten och man kan enkelt se, hur mycket fotboll Meysam har i sig och så länge han var med; inte ett misstag utan lugn och behärskad i sitt spel.

FC Trelleborg–BFK Behar 3–1 (1–1)
FCT:Tino Lisjak, Linus Nilsson, Almir Mekic, B: Liridon Dakaj

FC Trelleborg–Genarps IF 2–1 (1–1)
FCT: Linus Bladh, Ismail Erdinc

– Matchen mot Genarp var vår klart sämsta så här långt in på försäsongen.

Det var Meysam Javans korta kommentar gällande lördagens träningsmatch. Sammantaget var han ändå nöjd över att han kunnat lufta i princip hela truppen under helgens båda matcher. Ett orosmoln på FCT-himlen är den knäskada som drabbat Mounir Fakhro och han sa själv så här under matchen mot Behar:

– Jag vred till knäet under träning och det ömmar, samtidigt som det svullnat upp något. Enligt sjukgymnaster som tittat på knäet ska inget vara sönder men det kan vara menisken som fått sig en törn och jag har tidigare opererat just det knäet för en meniskskada tidigare.

IFK Trelleborg–TFF U19 3–2 (1–1)
IFK: Migjen Shaqiri 2, Andreas Lewitz

IFK Trelleborg mötte TFF:s U19-lag under lördagen och IFK kunde också vinna med 3–2 (1–1) och med som nyförvärv i IFK fanns tidigare TFF-aren, Flamur Bajgora och som är en 20-årig mittfältare. TFF inledde klart bäst och gjorde också 1–0 men nyförvärvet från Prespa Birlik, Migjen Shaqiri, kvitterade på nick till 1–1. Via mål av Andreas Lewitz och nämnde Migjen ytterligare en gång kunde IFK efter pausen gå fram till ledning med 3–1 men mot slutet kunde TFF-arna reducera till slutresultatet 3–2.

Bjärred–ÖT Smygehuk 1–2 (1–1)
ÖT: Oliver Oliveros, Andreas Sonesson

Smygelaget är inne i ett segerstim i träningsmatcherna och segern mot Bjärred var den femte raka i ordningen. Gylle, Södra Sandby, Ystads IF och Anderslöv har tidigare fått stryka på foten. Det måste också kännas tryggt för Benny Mårtensson – som tränare – att redan förstå, att Oliver Oliveros har målkrutet torrt sedan fjoråret.

MF Pelister–Liria 4–5 (1–2)
MFP: Timmy Leyer 2, Abdul Nasr, Shkelqim Imer (straff)

Det ska bli intressant att gå och titta på Pelisters matcher i årets division fem. Garanterat kommer laget att göra en hel massa mål framåt men, tyvärr; laget kommer också att släppa in en hel del mål bakåt och tränarduon; Ilia Kitanoski och Tadeusz Andersson, har mycket att jobba med.

Mot Liria var det ungefär så som man kan sia om seriespelet och varje gång Pelister gjorde mål – ja, då dröjde det inte många minuter, förrän man tillät motståndarna öka på även sin målskörd.

Vellinge–Anderslöv 4–0 (1–0)

En väldigt konstig match och när Vellinge tilläts göra sitt ledningsmål fram till 1–0 i första halvlekens sista minuter – ja, då var det egentligen första gången som hemmalaget också var framme i en riktig målchans. Chansen dök upp sedan det uppstått ett rejält missförstånd i Boik-försvaret.

– Det är inte klokt vilka billiga mål vi släpper in och det måste bli en ändring på det. Att det blev 4–0 till Vellinge beror ju på ett par enkla kontringsmål i början av andra halvlek. Samtidigt som vi släpper till bakåt missar vi ju också jättemycket framåt och vi måste helt enkelt börja göra mål, menar Boik-tränaren, Sven-Gunnar Moberg efter matchen.

Öja–Skansen (DM-gruppspel) 5–2 (2–1)
S: Viktor Malmgren, Alexander Nilsson

– Vi spelade okej trots förlusten och Öja var också ett riktigt bra lag – med fyndigt spel, summerar Skansens andretränare, Magnus Säll.

Trots förlusten gick Skansen ändå vidare från gruppspelet och det blev målskillnaden som kom att avgöra.

BK Fram–Skegrie (DM-gruppspel) 5–0 (1–0)

– Ingenting fungerade men vi saknade också flera ordinarie spelare, summerar tränaren Bengt Christensen därifrån.

BK Vången–Gislöv (DM-gruppspel) 2–0 (1–0)

– Det var en jämn match men Vången var lite bättre än vi i denna match, menar Gislövstränaren, Martyn Wilson.

I och med segern blev också BK Vången gruppsegrare och går därför vidare till nästa DM-omgång.

Kvidinge–Gylle (DM-gruppspel) 0–2 (0–1)
G: Felix Harletun, Henrik Harletun

– Vi vet ännu inte om vi går vidare till nästa DM-omgång men vi tror det och det handlar i så fall om gruppen ”bästa tvåor”, informerar tränaren, Rickard Harletun.

Gylle fick Alexander Jönsson utvisad efter endast tolv minuter men med tio spelare lyckades man alltså ändå vinna.

Makedonija–Klagstorp (DM-gruppspel) 5–1 (1–0)
K: Robert Nilsson

– Vi var lite tunt med folk i dag och därför blev det extra tufft och mot slutet orkade vi inte stå emot. Dessutom släppte vi in tre mål på fasta situationer och det var lite extra olyckligt, summerar Fredrik Johansson.

Intresset kring småklubbsfotbollen verkar vara större än nästan någonsin och det är gott om åskådare på varje träningsmatch. Intresset kommer säkert heller inte att svalna de sista helgerna innan seriespelet tar vid och ja – det är mer uppåt än på väldigt länge!

Söderslättssporten i övrigt:

Tiden jobbar säkert för ”nya” TFF och 0–1 mot Kalmar var väl inte fy skam, även om det finns mycket mer att önska i anfallsfotbollsväg.

Palmstadens IK gör ju en riktigt bra säsong på herrsidan och det är bara några onödiga förluster i mitten av serien som nu ställer till det. Annars hade vi haft ett allsvenskt lag i seriespel nästa säsong.

I Trelleborg HBK kan man glömma det där med elithandboll på herrsidan och sett till organsiationen är det kanske också enbart ungdomshandboll föreningen ska syssla med. Förutom då damhandboll – och där finns ju en viss herr Wilör och som kan det där med handbollsorganisation.

Man får hoppas att Trelleborgs SS på nytt blir den enda simklubben i stan framöver och med Per Holmqvist vid tränarrodret kan det bära upp i Sverigetoppen på bred front. Igen!

BK Starke finns representerad på bred front i olika tävlingar runt om i Sverige men ibland även i Danmark och under söndagen var det dags för en ny, stor framgång.

Det är Daniel Terkildsen – en av Sveriges allra största brottarlöften – som blev svensk juniormästare uppe i Boden och det är bara att lyfta på hatten för den målmedvetne Starkebrottaren.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge