Blogg

Behar-seger inledde späckad helg

Behar kom till Heleneholms IP för match mot Bosniens SK med 5-2 senast mot Gylle i bagaget. Samma Gylle som i premiären vann hemma över just Bosnien med 3-0. Skulle man gå eter de resultaten borde det ju bli en ganska enkel seger för Behar men så blev det inte alls. Trelleborgarna vann dock och resultatet blev 2-3 efter 1-2 i pausen.

Sett till inledningen hade man all anledning att tro på matematiken ovan och efter åtta minuter stod det 0-2 och alltså en stabil Behar-inledning. 0-1 kom redan efter tre minuter och det var Emir Rozajac som elegant slog in bollen efter en perfekt slagen hörna av Dez Idrizi. Dez gjorde sedan själv 0-2 fem minuter fram och målet kom på en frispark direkt i mål. Till saken hör dock, att Dez fick stor hjälp av hemmamålvakten – som mer eller mindre fumlade in bollen.

Efter de båda målen verkade det emellanåt som om Beharspelarna trodde att en enkel seger redan var i hamn och det var inte mycket av spel som presterades fram till pausen. Passiviteten straffade sig och efter sjabbel i Behar-försvaret kunde Bosnien reducera till 1-2 med fem minuter kvar till vilan.

Tränarduon i Behar, Michael ”Åhus” Nilsson och Nerim Suman, fick anledning att byta och tyvärr tvingades Jasmin Rozajac utgå i pausen på grund av en sträckning och ned på hans vänsterbackplats flyttades Arman Brkic. Arman – som normalt är sylvass framåt – hade svårt att komma fram på vänsterkanten men från backplatsen i andra halvlek briljerade han med moget spel både defensivt och offensivt. Det blev också Arman Brkic som gjorde nästa Behar-mål och det slog han in på en säkert slagen straffspark efter ruff av hemmaförsvaret.

Därmed alltså 1-3 och på nytt trodde nog de flesta i Behar, att segern var i hamn men med 20 minuter kvar kunde Bosnien reducera ännu en gång och även detta mål på en straffspark. Efter 2-3 satsade hemmalaget ytterligare framåt och det gav Behar några vassa kontringschanser och det var också väldigt nära att inhoppande Adnan Rastoder gjort ytterligare mål för Behar men varje gång chansen dök upp var han aningen sent ute.

– Bosnien är ett duktigt lag och vi ska vara nöjda med vinsten. Man kommer garanterat att ta många poäng och kommer säkert att tillhöra topplagen, menar Michael Åhus Nilsson direkt efter matchen.

Bäst på planen bland spelare var kanske Emir Rozajac och när det gäller Behars bäste spelare hade han störst konkurrens av broder Haris Rozajac. Om nu Emir rensade längst bak, så gjorde Haris ett jättejobb som bollvinnare på mittplan.

Den allra bäste dock – på planen i stort – var domaren Jonny Babic och sällan eller aldrig har man väl på småklubbsnivån sett en så perfekt domarinsats som denna och det verkade också som om alla höll med. Såväl spelare som ledare och publik!

– Kul att hör positiva omdömen och detta var bara min tredje match efter comebacken och dessförinnan höll jag upp i ett och ett halvt år, var domare Babics slutreplik.

_________________

Division 6 Södra
Bosnien-Behar 2-3 (1-2)

Behar: Emir Rozajac, Dez Idrizi, Arman Brkic (straff)

Tufft lördagsprogram

Några timmars sömn och några timmars avkopplande trädgårdsjobb – det är gräsmattan som håller på att på nytt byggas upp till en green – och sedan är det full småklubbsrulle igen. Först en vända till Anderslöv för att se första halvlek mellan Boik och Västra Ingelstad. Därefter snabbt till Gylle stadion för andra halvlek mellan GAIF och Gislöv och sedan till Vångavallen för andra halvlek IFK-Furulund och till sist ännu en halvlek hemmavid och då gäller BK Höllviken-FC Trelleborg.

Avspark sker enligt följande: i Anderslöv och Gylle kl 14, på Vångavallen kl 15 och på Höllvikens IP först kl 16.

Med en sådan späckad småklubbsdag är det kanske lyckosamt med en hemmalördag som gräsänkling. Å andra sidan tar jag istället Anna-Karin med på Örjans Vall på måndag…

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge