Blogg

Återvändarnas tid

Det började med att Christian Lind blev klar för IFK och därmed återvänder ju han till Söderslättsfotbollen. Tidigare tränade han med framgång FC Trelleborg och under frånvaron har han varit verksam i Hyllie – med minst lika stor framgång.

Därefter blev det klart att Nicklas Nilsson återvänder till Gislövs IF och där var han senast för snart tio år sedan. Där emellan har även han tränat andra lag med stor framgång och på sitt ”samvete” har han framgångar med BW 90, Rydsgårds AIF och Janstorps AIF – på damsidan.

Senast i raden återvändare är Michael ”Åhus” Nilsson och Mohammed Fakhro, där Åhus nu ska agera tränare på samma arena som han spelade för också snart tiotalet år sedan. Tror att det kan bli riktigt bra och inte minst bra för hela FCT, att man nu anlitar en trelleborgare som huvudtränare.

På samma arena kommer också Mohammed Fakhro tillbaka och nu åter igen som tränare för MF Pelister. Klubben han både spelat för och tränat tidigare i karriären.

Till återvändarnas skara kan man väl också lägga Rickard Harletun och efter ett års vila från tränaruppdrag – senaste säsongen har han agerat sportchef på Gylle stadion – återkommer han nu med nya, friska idéer som BK Skansens tränare.

I Anderslöv handlar det inte om någon återvändare men jag tror, att Martin Nordblads inträde som spelande tränare där kan höja standarden i Boik. Då menas inte att företrädaren, Sven-Gunnar Moberg, på något sätt misslyckats utan tvärtom men jag tror att tränaruppdraget kan höja statusen inte minst hos Martin själv och att han därför blir ännu mer på betydelsefull för hela Anderslövs Boik.

I Skegrie BK håller man fast vid succétränaren, Rikard Petersson och inget talar för annat än att också Benny Olsson fortsätter som tränare i Minnesberg.

I Gylle AIF fortsätter Fredrik Bengtsson och i helgen kommer Gylleledningen att presentera den andre i en ny tränarkonstellation. Enligt vad TA-sporten erfar handlar det om en rutinerad och genuin småklubbstränare från bygden. Det pratas också om att spelare nu söker sig till GAIF – som nytt division fem-lag och att man på de senaste inomhusträningspassen varit omkring 25 spelare!

Thomas Eriksson och Christian Ahlström lär fortsätta i ÖT Smygehuk FF och i så falla skulle det fortfarande endast vara oklart i Behar, Klagstorp och Lilla Beddinge men allt brukar vara klart in i halva november, så¨det kommer säkert snart rapportering därifrån, gällande tränarfrågan.

När det gäller tränare som återvänder till Söderslätt och Trelleborg kan vi ju även räkna in Conny Karlsson till TFF. Men då pratar vi ju om lite högre upp i fotbollshierarkin.

I veckan som gick laddades de egna batterierna via vandring och allmänt gemyt i Fuengirola på den spanska solkusten eller ju Costa del Sol, som det heter på riktigt.

”Livsfarligt” att vid den här årstiden och inte minst i den här åldern att få njuta av 26-gradig väderlek med klarblå himmel in i november och dessutom med 18-19 grader i Medelhavet och det var på vippen att Anna-Karin och jag blivit kvar och helt enkelt struntat i flyget hem. Nu är ju dock ansvarskänslan djupt rotad och TA-cupen står ju snart framför åtminstone mig (det känns som om hustrun hade klarat sig utan TA-cupen) och därför är vi troget tillbaka i vardagen. Lite ”tyvärr” dock och oj, vad vi kunde och fick njuta!

Men det kommer väl fler höstar – hoppas vi och en vacker dag; ja, då kommer vi säkert att tillbringa minst en sen höstmånad i Fuengirola och just hoppas – kan man väl alltid!

Så ljuvligt var det där och till och med Kämpinge med dess underbara bukt har svårt att konkurrera!

På tal om TA-cupen, har Gislövs tränare, Magnus Lagerborg, helt rätt påpekat, att hans damer hade försvunnit, när gruppspelet presenterades här på bloggen för någon vecka sedan och det beklagar vi. Tack, Magnus och ni finns med i grupp B och som har speldag den 30 november.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge