Blogg

Årlig sportkollision i september

Lite dåligt samvete, när det går mer än veckan mellan blogginläggen men det finns anledning och det är denna:

Det är i september hela vår sportvärld kolliderar och då ska såväl sommar- som vintersporter samsas i medievärlden. Fotbollen, så klart, men även rugbyn, golfen och friidrotten får plötsligt konkurrens av innebandyn, handbollen, ishockeyn, taekwondon och brottningen i första hand. Åtminstone på våra breddgrader och när det gäller simningen har vi den nästan stadigt förekommande under hela sportåret.
Självklart är det ju roligt med så mycket sport på en gång och att Söderslätt finns med på både bred front men också på elitnivån på sina håll, är givetvis extra trevligt.

Småklubbsstämpeln ges väl ofta till våra fotbollsklubbar som spelar från division tre och nedåt men när jag bevittnade BK Starkes första hemmamatch för säsongen – mot anrika BK Ore från Vinslöv – ja, då kom jag att tänka på Starke som just en av våra småklubbar.
Det beror på hur man ser det men visst känns det väl rätt att kalla BK Starke för en genuin småklubb tillhörande Söderslätts många klassiska idrottsföreningar, eller…?

Hur som helst; här finns minst lika stor entusiasm som i fotbollsklubbarna och på ledarsidan har BK Starke kanske den ”störste” av alla ledare på hela slätten. Då går tankarna till Thomas ”Ome” Jönsson som verkligen är drivande som ungdomsledare.
– Han är helt otrolig och han är garanterat ute med våra ungdomar på olika tävlingar runt om i Sverige minst 20 helger under vinterhalvåret, bedyrar ordföranden, Roger Andersson.

BK Starke sjuder av liv även i stort och det spelar knappast någon roll vilken kväll i veckan man besöker ”Södan” – det finns alltid någon form av aktiviteter i ”Starkelokalen”. Vid hemmamatcherna är det också alltid många som är involverade i att göra arrangemanget så bra och sevärt som möjligt och på plats finns också alltid en hel drös brottningsintresserade knattar och ungdomar som sitter närmast ringside och hejar på ”idolerna”.

Starkes starka! inledning på seriebrottningen kommer garanterat att höja tempen ytterligare i Södan och det är stor risk för ”lapp på luckan” nästa gång det handlar om hemmamatch. Då handlar det om ett klassiskt derbymöte med Svedala BK och datumet att skriva in i kalendern är den 8 oktober!

Lite fotbollssnack också, så klart och det börjar ju ljusna på sina håll i tabelltoppen, där väl följande kvallag har utkristalliserats eller åtminstone har möjligheten till kvalspel: FC Trelleborg, Skanör/Falsterbo IF, Östra Torp Gif, BFK Behar, BK Skansen, Näsets FF och Gylle AIF. Av dessa kan väl Behar och Näsets FF i första hand även konkurrera om seriesegern i respektive serie.

Ni som undrar; badvattnet i Kämpingebukten är nog bättre än på väldigt många år och det gäller sett från maj till dags datum och när jag tog ett dopp under torsdagseftermiddagen i det nästan turkosblå vattnet, mätte temperaturen nästan 18 grader!

Hur går det då i division fyra, Bohuslän/Dalsland och där sommarens lag, Smögens IF, ju spelar. Nja, bra går det inte och efter 2–5 borta mot serieledande Dals Ed ligger SIF nu trea från botten och på kvalplats nedåt. 19 poäng mot 15 för Hogstorp och restprogrammet är svårt – det ska man ha klart för sig. Närmast väntar en ny svår bortamatch mot oljeraffinaderistaden Stenungsund och inga poäng är säkert att vänta där.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge