Blogg

Årets sämsta för FC Trelleborg

Iväg till Ymorvallen med fotograf Nyberg i släptåg och anledningen var, så klart, en nyfikenhet på det FCT-spel som gav stabila 3-2 inne på Malmö stadion mot IFK Malmö i premiären.

Tillsammans med småklubbsoraklet Bertil Pettersson satt vi där och funderade i hur stor väl segern mot Limhamns FF skulle bli men ack, vad lurade vi blev!

Division 4 Sydvästra
FC Trelleborg-Limhamns FF 1-4 (0-2)

FCT: Självmål

”Matchen hade knappt hunnit start, förrän 0-1 kom via en touch och som ställde hemmamålvakten Abdul Semwanga Nyende och bollen satt otagbart i hans bortre burgavel. Innan sedan 0-2 kom hade Limhamn även ett offsidemål inne bakom Nyende och det var ärligt; rena hönsgården i FCT-leden. 0-2 kom efter 21 minuter och till det ska senare i halvleken läggas en ribbträff från nära håll från gästernas sida.
Ingen var egentligen mer vilse än den andre i hemmaförsvaret men innan pausen bytte tränaren Meysam Javan ut Almir Mekic på högerbacken mot Dennis Olsson. Egentligen var det väl dock avstängde Linus Nilsson som saknades mest i försvarsspelet.
Efter 0-2 i pausen blev det till sist 1-4 och ganska typiskt en misslyckad FCT-dag som denna; enda måle tillkom på ett självmål…
– Vår sämsta match för säsongen och Limhamn var hungrigare och hade en starkare vilja, summerade tränare Javan efter matchen.”

I övrigt gick det så här för Söderslätts småklubbar och om det nu var succé i princip rakt över efter premiären – ja, då var det betydligt tuffare för de lokala lagen denna helg:

Division 3 Södra Götaland
Prespea Birlik-IFK Trelleborg 1-0 (0-0)

En jämn match mellan de båda tippade topplagen. IFK-tränaren Malik Sesay tyckte att IFK gjorde en bra match och skapade flest målchanser men det hjälpte alltså inte”.

Division 5 Södra
Croatia-ÖT Smygehuk 1-6 (1-5)

ÖT: Oliver Oliveros 3, Christian Ahlström 2, Gustav Lindquist

”Rena rama urladdningen från Smyges sida och då gäller slutet av första halvlek. Mellan minut 33 och 42 gjordes fem av segermålen och till saken hör, att Croatia då ledde med 1-0! Har sagt det tidigare här på bloggen; får bara Oliver Oliveros hålla sig skadefri – ja, då är han hur nyttig som helst för sitt lag och nu gjorde han alltså ett hattrick”.

Vellinge IF-MF Pelister 5-0 (1-0)
V: Pontus Phexell 2, Tim Rickbo, Sebastian Rask, David Nilsson

”Vellinges ungdomar körde över ett sargat Pelister, när man väl fått in första målet efter 20-talet minuter”.

Division 6 Södra
Behar–Gylle 5–2 (2–2)
B: Arman Brkic, Alex Apostolovski, Mriza Vrbanjac, Haris Rozajac, Emir Rozajac, G: Daniel Persson, Omar Fakhro

”Arman Brkic gjorde 1–0 men Daniel Persson pangsköt in en frispark till 1–1 och Omar Fakhro vände för Gylle till 1–2 – via ett lurigt och skruvat skott som lurade duktige Elvedin Smajlovic i Beharmålet.
Efter pausen ordnade Mirza Vrbanjac så att Behar återtog ledningen och nu blev det mer och mer Behar. Gylle hade visserligen en och annan farlig kontring men nämnde Smajlovic räddade ett par frilägen med bravur.
Två ”Rozajac-mål” kom att definitivt avgöra och först sköt Haris Rozajac in 4–2 i nättaket och sedan sköt Emir Rozajac in 5–2 på en straffspark”.

Gislövs IF-Skegrie BK 4-2 (4-2)
G: Alexander Mårtensson 2, Joel Svendsen, Valon Zejnullahu, S: Patrik Ljungqvist, Mattias Arro

”En målkvalkad i första halvlek avgjorde tillställningen, där hemmalaget hela tiden var i ledningen”.

KF Malmö-Anderslövs Boik 1-3 (1-0)
A: Patrik Andersson, Kim Eriksson, Martin Nilsson

”Boik av i år verkar slowstarted samtidigt som man är konditionsstarkt. Precis som i premiären var det först i andra halvlek som målen kom”.

Bosnien-Klagstorps IF 7-1 (3-0)
K: Joakim Suhonen

”Att Klagstorp får en tuff resa i årets seriespel visar de båda inledande matcherna. Nu blev det hela 7-1 till Bosnien inne i Malmö och en jumboplats på köpet för KIF”.

Västra Ingelstad-Heleneholms SK 1-3 (1-1)
VI: Claes Davidsson

Division 7 Sydvästra
Holmeja IS-Lilla Beddinge BK 2-0 (2-0)
H: Niklas Malmberg 2

”Lilla Beddinge inledde med en seger och följde alltså upp med en förlust i Bökebergstrakten. Holmeja är dock att räkna till topplagen i serien, så det behöver inte betyda något särskilt för LBBK”.

Vellinge FF-Minnesbergs IF 3-1

Division 5 Bohuslän
Smögens IF–Henåns IF 2–2

”Det blev ingen lyckad premiär för SIF hemma på Havsvallen och en premiärpoäng mot Henån, från Orust, var en besvikelse”.

Frågorna som gällde inför helgens småklubbsspel var dessa:

1) Kan IFK komma tillbaka efter att ha tappat 2-0 mot Råå till oavgjort 2-2?
2) Hur bra är egentligen FCT – med massor av rutin i laget? 3-2 borta i premiären mot IFK Malmö inne på stadion ger vid handen – tycker jag – att Limhamns FF kommer att få sig en rejäl omgång på Ymorvallen, eller…?
3) Kan Skegrie komma tillbaka efter hela 0-5 mot Behar eller kan Gislöv fortsätta segerraden efter nästan lika klara 3-0 borta mot Kick?
4) Kan Gylle matcha Behar eller är Albäcksgänget så bra som man hittills visat?

…och svaren kommer här:

1) IFK kunde tyvärr inte fullt ut komma tillbaka efter onödiga 2–2 hemma i premiären mot Råå. Nu gjorde Prespa Birlik segermålet till 1–0 med elva minuterr kvar…
2) Efter 3–2 borta i den svåra premiären var vi nog många som trodde på nya stordåd för FCT mot nykomlingen Limhamns FF – hemma på Ymorvallen. Matchen slutade 4–1 – för gästerna!!!
3) Skegrie kunde inte heller komma tillbaka efter premiärsmällen och där gällde hela 0–5 mot Behar. Nu blev det 4–2 till Gislöv.
4) Sett till första halvlek; jo, då kunde Gylle matcha Behar och i pausen stod det 2–2 men sett till 90 minuter; nej, det gick inte alls och Behar blev bättre ju längre matchen varade. ”Åhus” & Co vann till sist med 5–2!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge