Blogg

”Årets Fest” i Gylle och Anderslöv

Så är vi då inne i den period på året när många frågor ska lösas i klubbarna och bland spelare och ledare. En och annan klubb är redan långt framme i planeringen medan andra tar det med ro. Några klubbar flaggar för ”Årets Fest” och där verkar både Gylle och Anderslöv ligga långt framme. I båda lägren slår man ett extra slag för den egna baren och i Anderslöv kommer dessutom bandet K.R.A.M att leda dansen!

Flera klubbar kör vidare med årets tränare men några väljer ny och dit hör redan FC Trelleborg – där ju Tommy Johnsen Olivius tar över efter Christian Lind. Jörgen Persson blir ny tränare i Skanör/Falsterbo och Jörgen kommer närmast från LB07 som tränare för U19-laget där och som han tog upp i juniorallsvenskan. Jörgen är meriterad som småklubbstränare och har tidigare tränat klubbar i såväl division tre som fyra. I Skegrie byter man ut Roland Johansson – som lämnar efter tre år som tränare och Bengt Christensen tar över. Bengt har funnits i Skegries organisation redan i år och har på småklubbsnivå tidigare funnits i Västra Ingelstad. Martyn Wilson är ny tränare i Gislöv och därifrån har Skansen plockat Magnus Winqvist – som till sin hjälp får Per-Ola Pettersson från de egna leden.

De klubbar som kör vidare i årets tränarspår är åtminstone följande:
* IFK Trelleborg; Jimmi Olsson * Lilla Beddinge; Per Sandberg och Lars Hansson * Gylle; Rickard Harletun och Ola Persson * Smygehuk; Benny Mårtensson * Västra Ingelstad; Torsten Bohlen

De klubbar som väl troligen också kör vidare med samma tränare borde åtminstone vara dessa:
* Anderslöv; Paul Björk, Klagstorp; Mikael Paulsson

Hur det blir i följande klubbar är väl ännu så länga ganska oklart, eller…?
* Behar, Pelister, Minnesberg, Näsets FF, Vellinge samt BK Näset. I BK Näset är det klart att Agim Sopi lämnar men ersättaren lär inte vara klar ännu.

På spelarfronten verkar det ovanligt lugnt så här långt in på senhösten men det kommer säkert att hända ett och annat även här.

I övrigt är det ju ytterst glädjande att TFF ännu en gång säkrat det allsvenska kontraktet och att man med två omgångar kvar har chansen att bli femma. Synd bara att inte fotbollsälskarna på Söderslätt fattar hur stort det egentligen är av en ”småklubb” som ju TFF är i sammanhanget. Samtidigt; det spelar ju snart ingen roll vilken sport det handlar om i idrottsstaden Trelleborg – publiken uteblir ju nästan ständigt. Det är väl bara småklubbsfotbollen och innebandyn som drar ordentligt med publik.

På stan diskuteras Vångavallens eventuella ersättare som arena och jag kan erkänna min skepsis tidigare men nu har jag fallit till föga. Oavsett hur liten TFF är som allsvensk klubb – man måste nog hänga med i utvecklingen och även om inte just publiksiffrorna skulle skjuta nämnvärt i höjden, så tror jag garanterat på ett snitt över 3 000 åskådare i en ny förpackning. Och kan andra varför ska då inte en stad och bygd i stark utveckling – som ju Trelleborg och Söderslätt är – också kunna bära en ny arena. Må vara att antalet loger i det nya templet kan låta skrytsamt men vad då? – och det gäller, som sagt, att hänga med i svängarna.

IFK-soppan har ju lett fram till ett engagemang som till en början verkade sunt men som en läsare mycket riktigt noterade; hur många givare tappar man inte så länge handbollen finns med i resonemanget och hur många vill väl gå in och hjälpa till med upprensningen efter Åbergs och Sandbloms lekstuga? I sammanhanget kommer jag på följande vits som passar väl in:

Det var tre studenter som skulle göra en undersökning kring begreppet 1+1=2. De skulle välja ut vardera en ”expert”. Den förste valde en matematiker till professor och han sa direkt så här: ”Många tror att 1+1 alltid blir 2 men det beror på och det finns matematiska uppställningar där det inte stämmer”. Den andre studenten valde en astrolog och denne var minst lika säker: ”Nej, nej – så enkelt är det inte att 1+1 alltid blir 2 utan det har att göra med hur de olika stjärntecknen står i förhållande till varandra”. Den tredje studenten valde en revisor – och jag är rädd att det är samme som haft att göra med IFK Handbolls räkenskaper – och denne sa kort och koncist om begreppet 1+1=2: ”Vad vill ni att det ska bli?”

Ändå till sist; Kämpingebukten ligger – och tro mig – lika inbjudande nu som tidigare i år och i helgen mätte temperaturen åtta grader. Både ovanför som under vattenytan och kraften räckte till tre rejäla armtag under ytan.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”