Blogg

Äntligen fick man vara garanterat först...

Det snackas mycket om att ”vara först” när det gäller småklubbsnyheter på Söderslätt och det är banne mig inte så lätt – det fick jag klart för mig häromdagen, när Klagstorp hade gjort klart med ny tränare. Så här meddelade ordföranden, Lars Persson:

– Jag ser att nyheten redan ligger ute på firmanbloggar.se och det var Martin (Nilsson) som lagkapten som ville ha reda på det så fort det var klart och jag kan ju inte neka honom att få reda på vilken tränare det handlar om. Men det var meningen att du skulle få reda på det först.

Den gode Martin ville väl bara vara behjälplig firmanbloggar.se men det är klart; i år var Martin väl en av avbytarna i det Söderslättslag som presenterades efter seriespelet och som speglade de bästa småklubbsspelarna 2010 och hans sätt att agera nu – nja, Martin kom nog inte närmare en plats i nästa års Söderslättslag. Och det finns ju flera TV-butiker att välja bland…

Skämt åsido – var och en får väl agera och meddela nyheter som man vill men ibland tar ändå hedern överhand. Som under tisdagen, när just en i ”firman”; Anders Nilsson, presenterades som en av nyförvärven i Gylle AIF. Jag frågade Anders, om nyheten redan låg ute på firmanbloggar.se och då svarade hedersknyffeln Anders så här:
– Nej, i dag tänkte jag att du får vara först!

Gylles upprustning – med Anders men också Patrik Lindberg, Christian Andersson och Olle Segerhagen ”till att börja med” visar på stort mod och på en målsättning som kan bära ytterligare uppåt i seriesystemet. Vilken division fem-serie, förresten och just Anders Nilsson var helt lyrisk. ”Aldrig” tidigare har Söderslättspubliken haft turen att få samtliga lag i femman samlade som nu och oftast har lagen från Vellinge kommun hamnat i den så kallade Malmöfemman. Nu är alltså Anderslövs Boik, BK Näset, BK Skansen, BFK Behar, Gylle AIF, Skanör/Falsterbo IF samt Västra Ingelstads IS samlade till ett riktigt getingbo.

Klubbar runt om i Skåneland har möjligheten att lägga sig i Skånebolls preliminära serieindelning men jag tror att det ska mycket till denna gång för att bryta den preliminära indelningen men osvuret är bäst och på representantskapsmötet den 24 november klubbas det slutligen.

De allra flesta föreningar på Söderslätt har redan klart med tränare inför 2011 och så här långt ser det ut så här:
FC Trelleborg: Tommy Johnsen Olivius, IFK: Jimmi Olsson och Malik Sesay, ÖT Smygehuk: Benny Mårtensson, Anderslövs Boik: Paul Björk, Skanör/Falsterbo: Jörgen Persson, BK Näset: Stefan Kristoffersson, Gylle AIF: Rickard Harletun och Ola Persson, BK Skansen: Magnus Winqvist och Per-Ola Pettersson, Västra Ingelstads IS: Torsten Bohlen, Gislövs IF: Martyn Wilson, Minnesbergs IF: Benny Olsson, Klagstorps IF: Gregor Munge, Skegrie BK: Bengt Christensen, Lilla Beddinge BK: Per Sandberg och Lars Hansson.

De enda föreningarna som ännu inte meddelat ny tränare eller förnyat förtroende är MF Pelister, BFK Behar, Näsets FF och Vellinge IF.

Även på damsidan rör det på sig och extra kul att Sara Sjöberg (född Lindqvist) och Peter Andersson ska dela på uppdraget som IFK-tränare. Extra roligt med Sara och då inte bara för att hon blir en kvinnlig tränare i mansdominansen utan för att hon är en äkta IFK-are. Sådana behövs definitivt i dagens Trelleborg!

I och med att Gylleförstärkningarna är i hamn vågar man också dra sig tillbaka för några dagar. Det handlar om en minisemester – precis som förra året vid den här tiden och likadant nu som då; färden går till Österrike för vandring i Alperna. Flyg till München och vidare med hyrbil och först till Kufstein och världsberömda glashyttan Riedel där. Ni vet glashyttan som tillverkar ett speciellt vinglas till varje vindruvesort och där vinet också sedan smakar därefter.

Efter Kufstein väntar en underbar färd med lunchstopp i S:t Johann in Tirol och sedan vidare förbi Leogang, Saalfelden, Maishofen och Zell am See, innan slutspurten går vidare mot undersköna Gasteinerdalen med Badgastein och Sportgastein längst in men där vi passerar Dorfgastein och slår läger i Bad Hofgastein. Ett fullbelagt spa-hotell intas – med vattengympa och vanlig gympa på morgonprogrammet och där en fyratimmarsvandring varje eftermiddag bidrar till att supén blir extra god och där vinet gör sitt och där tanzmusiken avrundar en hellyckad dag fylld av alpluft. Så är det åtminstone tänkt!

Väl hemma igen väntar nästa spurt och det är vägen fram till TA-cupen och på något sätt känns det som om cupen kan bli extra intressant i år. Visst saknas TFF men samtidigt; kommer man ändå inte med allsvenskarna som folk och trogna supportrar vill se live på nära håll utan med visserligen duktiga men ända bara juniorer – ja, då kan det väl kvitta.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst! ”

//sigge