Blogg

Äntligen dags – i kväll smäller det!

Behar–Skivarp, fredagen den 9 april kl 18.15!

Ja, där har ni småklubbspremiären 2010 och matchen är bara början på en lång räcka matcher eller exakt 330 matcher med Söderslättslag inblandade. Start alltså den 9 april och sista matchen är satt till den 3 oktober och då är det division sex-lagen som avslutar. Av de 330 matcherna handlar 48 om äkta Söderslättsderbyn, där Smygehuk FF–Anderslövs Boik inleder premiärlördagen. Är man speciellt derbysugen ska man annars rikta in sig på division sex och där hör det mer till ovanligheten att en omgång saknar en match av derbykaraktär. Första derbyt i sexan spelas även det under premiäromgången; söndag kl 14 och matchen Västra Ingelstad–Näsets FF.

Division sex är Söderslätts i särklass mest frekventa division med sex lag eller ju hälften av lagen i serien men sedan är det väldigt jämnt fördelat och allt enligt följande:
Division 3 Södra Götaland: FC Trelleborg, IFK Trelleborg och MF Pelister
Division 5 Sydvästra: BK Näset, Skanör/Falsterbo IF och Vellinge IF
Division 5 Södra: Anderslövs Boik, BFK Behar och Smygehuk FF
Division 6 Södra: Gislövs IF, Gylle AIF, Minnesbergs IF, Näsets FF, BK Skansen och Västra Ingelstads IS
Division 7 Sydvästra: Klagstorps IF, Lilla Beddinge BK och Skegrie BK

Någon division fyra-fotboll kan Söderslätt alltså inte bjuda på under 2010 och anledningen i första hand är att såväl BK Näset som Vellinge hamnade på nedflyttningsplatserna i fjor. När sedan Östra Torp – som ju föreningen fortfarande hette i höstas – missade i kvalspelet, ja – då fick vi den situation som alltså gäller i nuläget.

Det finns många småklubbsspelare av klass och många intressanta av olika anledningar. En som hamnar i fokus redan från början är Gylles Pontus Andersson – som med rätt inställning och fortsatt utveckling kanske kan bli ”hur bra som helst”!

Till alla spelare, ledare och övriga involverade på Söderslätt i denna folkrörelse som i folkmun benämns småklubbsfotboll; Lycka till under 2010!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge