Blogg

Anders Nilsson förstår mig rätt

Efter seriefinalen mellan Östra Torp och Rydsgård, där gästerna på Smyge IP vann med klara 3–0 – ja, då skrev jag om den anonymitet Anders visade i matchen. Söderslätts ständige skyttekung blev visserligen punktmarkerad matchen igenom men nog var vi flera på plats som ändå väl hade hoppats på åtminstone någon skapad målchans av Anders.
Mot Blentarp matchen efter var Anders inte med men senast mot Skillinge borta – ja, då var Anders tillbaka. Inte bara då tillbaka på planen utan tillbaka som giftig och säker målskytt. Anders tog helt enkelt saken i egna händer och gjorde samtliga fyra Torp-mål i matchen som slutade 2–4.

Det är sådant man gillar – när någon förstår en på rätt sätt och tar revansch på sig själv liksom och det var väl precis vad Anders gjorde borta i Skillinge. På kuppen tog han ganska omgående också över ledningen i vår lokala skytteliga och den ledning som Behars Mirza Vrbanjac innehaft den senaste veckan. Anders drog direkt ifrån rejält och har nu gjort 19 mål – jämfört med Mirzas 16.

Veckan som gått har varit helt underbar ur många synvinklar och inte minst motionen har stått i centrum och jag har cyklat cirka tolv mil sammanlagt; måndag till fredag. Dessutom har badhytten–Falsterbokanalens pir avverkats ett par gånger om tur och retur och det innebär ytterligare ett par timmars motion via snabb promenadtakt. Att morgondoppet i 20-gradigt turkosblått vatten väntat i Kämpingebukten direkt vid återkomsten till badhytten – nej, det behöver väl inte sägas, eller…?

Utan skryt känns också konditionen på topp och den behövs, så klart, i takt med ju en ständigt stigande ålder och utan att ge alltför många samvetskval:

– Rör vi oss i allmänhet egentligen så mycket som vi borde?

Nja… blir nog svaret för väldigt många men det är aldrig för sent att ta tag i det egna välbefinnandet och inte minst cykeln är ett väldigt bra verktyg. Ganska skonsam för både rygg och leder men det ska vara en cykel av klass och en stadig femväxlad ”skeppshultare” som min rekommenderas starkt. Med breda däck, rostfri och oerhört lättväxlad blev den till ett riktigt kanonköp hos Fribergs. Anledningen till fjorårsköpet var en oerhört fräck stöld av min gamla hederliga, treväxlade Crescent. Ställde den en het baddag på vanliga cykelplatsen vid just Badvägen och efter endast ett snabbdopp var den bara borta.

Jag tror många reagerar som jag vid en cykelstöld:

– Ja, visst – jag ställde den ju där borta i dag.

Men väl ”där borta” började jag inse att jag visst ställde den på den vanliga platsen OCH att cykeln helt enkelt var borta. Gud, vad besviken jag blev och jag körde under flera dagar runt på hela Näset för att leta efter min favoritcykel och inte minst vid de olika busshållplatserna höll jag uppsikt. Efter en vecka förstod jag dock att cykeln nog för evigt var borta och det var alltså bara att leta efter en ny. Nu blev det alltså ingen NY men väl en ny och fin begagnad och jag hade nog tur för i dag är det inte lätt att hitta just fina, begagnade cyklar överhuvudtaget.

Veckans tramsigaste: Utan konkurrens Linus Thörnblad och tänk vad ledsen han blev, när någon äntligen skrev om hans ibland riktigt urusla prestationer. Som ganska välavlönad proffsfriidrottare!

Veckans värstingar: Ölhävarna på Albäck och som gjorde allt för att göra kvällen till ett helvete för en av våra unga, lovande fotbollsdomare, Fredrik Svensson. Fredrik behöll dock lugnet och gjorde en väldigt fin insats – med tanke alltså på ”huliganerna”.

Loppet är ännu inte kört men efter 0–4 borta mot Vallens IF på Ekarvallen i Spekeröd utanför Stenungsund – ja, då ser det riktigt kärvt ut för Smögens IF i division fyra, Bohuslän-Dalsland. Blir det inte seger hemma på Havsvallen mot bottenlaget Hogstorp härnäst…? Nej, usch något annat vågar vi inte ens tänka på!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

//sigge