Blogg

Amanda och IFK–Pelister - på samma dag

I dag blir det lite utanför småklubbsfotbollen och det enda som kopplats till fotbollen så här långt på resan som redovisas nedan är ett tidigare besök på Boca Juniors stadion i Buenos Aires några dagar efter landningen i början av februari. ”Pappa, Boca Juniors spelar i Sveriges färger!”– stod att läsa i resedagboken då.

Sedan drygt två månader tillbaka är minstingen – nå ja, Amanda fyller 21 i augusti – på luffen i Sydamerika och visserligen känns det väl hyfsat tryggt att Gustav, som pojkvän, är med och spanska har hon läst i flera år och specialstuderat i Barcelona – men var det nödvändigt att välja Colombia och Venezuela som avslutning? Och efter ytterligare några dagar i Ecuador, är det snart dags att angöra just Colombia…

Som förälder kan man inte påverka och valet är helt och hållet deras eget och hemresan bokades tidigt från Caracas, så det är bara att hänga med. Gerillagrupper finns och dessa kan man läsa om nästan dagligen men ”pappa och mamma, varför skulle man bry sig om oss två som backpackers”?
Och det har Amanda väl förhoppningsvis helt rätt i men det är inte helt lätt att övertyga generationen över…

Samtidigt blir man sugen på Sydamerika och detta med resedagboken år ju helt fantastiskt och nu finns cirka 400 bilder inlagda – att titta på, att längta till och längta efter. Den 16 maj ska båda vara hemma igen och då lägrar sig väl också lugnet på Stjärndalavägen. Till nästa resa…

Samma dag som Amanda kommer hem – ja, då spelas årets första högintressanta derby i division tre och det är IFK som tar emot Pelister på Vångavallens A-plan. Oavsett hur det kommer att gå där, så blir det flaggan i topp hemma i Höllviken!

”Småklubbsfotboll – när fotboll é som allra störst!”

//sigge