Blogg

Småklubbsåret 2010 från A till Ö

När TA-cupen och frimånaden är slut – ja, då brukar man också kunna summera det gångna småklubbsåret på Söderslätt och summeringen får bli enligt gammal modell.

Anderslövs Boik spelade fyndig fotboll men längre än till strax under sista kvalplatsen till division fyra, nådde man inte.
Bollklubben Skansen är numera hur rumsren som helst och det osar seriositet över Albäckvallen och jag blir inte ett dugg förvånad om man nu tar sikte även på division fyra.
Cirka 800 åskådare fanns på plats när TA-cupen avgjordes och det är också rekord för inomhusarrangemang i Trelleborg, när det gäller idrott 2010.
Djurgårdens IF tränade på Smygehamns IP inför mötet med TFF
Edin Kahrimanovic är bara en av flera unga, lovande fotbollsdomare på Söderslätt.
FC Trelleborg har etablerat sig som en stabil division tre-förening och man har nu passerat IFK som Trelleborgs andralag – dock; långt, långt, långt efter TFF…
Gylle AIF är precis som BK Skansen uppe i division fem och precis som på Albäck kan det bli riktigt, riktigt roligt på Stadion 2011.
Hatten av för alla fantastiska människor som får alla våra småklubbar att fungera och det gäller ledare, tränare, materialare, korvafixare, kaffekokare, lottförsäljare med flera, med flera!
IFK Trelleborg fyller 100 år och satsningen i fotbollssektionen inför föreningens 101:a år ser väldigt hoppfull ut.
Juniorerna i Gislövs IF blev blåsta på TA-cupen, eftersom inga ledare kunde ta hand om dem
Klagstorps IF sjuder av liv och avancemanget tillbaka till division sex känns som man är tillbaka där man hör hemma.
Lilla Beddinge blev visserligen det allra sämst placerade laget av alla småklubbar på Söderslätt men det spelar mindre roll; alla verkar ha väldigt roligt ute på Thurevallen.
Minnesbergs IF är likhetstecken med Hans Magnusson och må den gode Hans leva ett otroligt långt liv.
Näset finns i två tappningar ännu så länge men snart nog går BK ihop med Höllvikens Gif. Imponerande att både NFF och BKN gick till TA-cupens slutspel!
Ohlssons påg i Ugglarp borde få samma TFF-chans som Niclas Schöön nu får men oj, vad kul för Svedalabrottaren!
Pelister skapade svarta rubriker tidigare under 2010 men nu har det vänt och det ska bli spännande att följa Mohammed & Nerim som tränare.
Qvadraten är lika vanlig och populär, om man så besöker ett träningspass med landslaget eller ett med våra småklubbar.
Roger Carlsson blev utnämnd till Årets Idrottsledare på Trelleborgsgalan tidigare i höst och Roger är ”till vardags” driftig ordförande i FC Trelleborg.
Svettdroppen gick helt rättvist till ÖT Smygehuk FF:s lagledare; Mathias Jönsson.
Tjugotvå mål krävdes för att vinna småklubbarnas skytteliga och nästan som ”alltid” tog Anders Nilsson hem kungatiteln.
Ultras är småklubbsfotbollen ännu så länge förskonade ifrån och må det så förbli.
Vellinge IF har dalat ända ned i division sex, när det gäller seniorfotbollen men på ungdomssidan är VIF fortfarande starkt och tillhör där de allra största föreningarna i distriktet.
Xtra roligt att IFK:s damlag kommer att tränas av en duo bestående av båda könen. Sara Sjöberg och Peter Andersson heter tränarparet som tar över.
Ystads IF har under hösten levererat både spelare och tränare till Trelleborg, där Tommy Johnsen-Olivius är ny tränare för FCT och där György Milentkhoffer följer med Tommy.
Zeljko Biljus lämnar som tränare i Behar och han ersätts av Azem Puhovac – som därmed återvänder som tränare i klubben.
Ålderman i Söderslätts småklubbsfotboll 2010 heter Ola Persson och frågan är, om Ola verkligen kan hålla sig borta från stadionmattan, när det börjar våras?
Äntligen måste man väl få säga, när det gäller en konstgräsplan i centralorten Trelleborg.
Östra Torp Gif har efterhand blivit till ÖT Smygehuk FF men det är ändå TORP som gäller för många.

Hoppas att ytterligare något inlägg kan publiceras innan helgerna tar vid men osvuret är bäst och därför skickas härmed en önskan om En Riktigt God Jul och Ett Lika Gott Nytt År till alla Er som bidrar till att min slogan stämmer in på Söderslätt:

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

// Sigge