Blogg

Viktiga segrar för Skansen och Lilla Beddinge

* Fotboll, division sex
Oxie SK-BK Skansen 1-3 (1-1)
BKS: Gustav Lindquist, Linus Bladh, Christoffer Petersson

BK Skansen har kopplat ett rejält grepp om serieledningen i division sex och under onsdagen tog man en väldigt viktig seger, när Albäcksgänget vann den svåra bortamatchen mot Oxie.

– Det klart bästa laget vi mött hittills och vi var riktigt illa ute i början av andra halvlek.

Så säger spelande tränaren i Skansen, Andreas Lindquist, direkt efter slutsignalen och när segern med 3-1 (1-1) var ett faktum.

Oxie tog ledningen i matchen men Gustav Lindquists fina frisparksmål, där han själv slog frisparken direkt i mål, gjorde ställningen jämn i pausen.

Efter pausen kunde Linus Bladh ganska omgående nicka in ledningsmålet till 2-1 för Skansen och målet var Linus sjunde så här långt och det hör ju till saken, att han spelar stopper i laget!

Skansens ledningsmål gjorde, att Oxie satte högsta fart för att på nytt komma ikapp. Som närmast kom man ett skott i stolpen men det osade hett framför duktige Lukas Jönsson i Skansenmålet vid ett flertal tillfällen. Vid ett tillfälle ville de flesta på Oxievångs IP att domaren skulle blåsa straff till hemmalaget men domaren vinkade direkt avvärjande.

När många av oss på plats stod och nästan väntade på en kvittering för hemmalaget – ja, då jagade ”skyttekungen”, Christoffer Petersson på en Skansenkontring långt ut till höger. Oxiemålvakten mötte upp säkert 40-talet meter utanför sitt mål men i exakt rätt tid hann Christoffer Petersson lobbskjuta bollen över målvakten och där bollen gick i en vid båge in i nätmaskorna och därmed 1-3 och nära seger för Skansen.

Resultatet stod sig ju också tiden ut och nu ligger också vägen till en serieseger vidöppen för Skansen – som just nu är i serieledning med hela sju poängs försprång!

* Fotboll, division sju
Lilla Beddinge BK-Glemmingebro IF 4-0 (1-0)
LB: Robert Nilsson, Simon Böös, Andreas Lindahl, Andreas Adelsgård

Ett snäpp ned håller bland annat ju Lilla Beddinge till och även LBBK tog en väldigt viktig seger, när man tog årets andra trepoängare och denna gång mot Glemmingebro – på Thurevallen.

– Det såg väl rätt bra ut i dag och jag är nöjd med både spelet och segern!

Så säger Stefan Nicklasson – tränaren i Lilla Beddinge – direkt efter matchen och det var en riktigt nöjd tränare.

Thurevallens egen skyttekung, Robert Nilsson, gjorde psykologiskt viktiga första målet endast minuter före pausen och sedan dröjde det till slutkvarten, innan resten av målen kom.

2-0 av Simon Böös efter 75 minuter, 3-0 av Andreas Lindahl efter 87 minuter och slutligen 4-0 av Andreas Adelsgård i slutminuten.

Två riktiga lyckoresultat alltså för lokala lag och fortsättning följer i helgen med flera intressanta matcher på programmet.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”