Blogg

TFF U19 och FCT vidare i Skurup

När de två första gruppspelsdagarna i Nils Holgerson Cup klarades av i helgen – ja, då tog Trelleborg hand om två av de fyra slutspelsplatserna som stod på spel. Under lördagen tog FC Trelleborg den ena via seger över Tomelilla IF och i går vann TFF U19 det inbördes mötet med TFF U17 och i båda fallen handlade det om sextondelsfinal.

FC Trelleborg vann först över Blentarps BK och sedan över Spjutstorp men förlorade mot Bosnien Hercegovina och de sex poängen räckte alltså för att gå vidare till sextondelsfinal och seger mot Tomelilla. Tomelilla var väl så bra men man misslyckades med allt i målchansväg och när då Philip Nilsson och Christofer Nordgaard gjorde vars ett riktigt elegant mål – ja, då slutade matchen alltså lyckligt och 2-0 till FC Trelleborg.

– Vi har väl en ganska tunn trupp – på så där 16-17 spelare men så flyttar vi också efter hand upp ungdomar från våra ungdomslag och jag tycker ju om att jobba med unga spelare, så det känns bara bra, menade nye FCT-tränaren, Peter Nilsson, mellan matcherna.

FC Trelleborg visade också upp Martin Laneryd som ny assisterande tränare och Martin har varit där som sådan tidigare.

– Ja, jag var assisterande under både Tommy Jonsson och Christian Lind och som sådan följde jag även med Christian till Hyllie under två år. De senaste åren har jag spelat med Västra Ingelstad men nu håller inte knäna längre och när FCT frågade, tackade jag ganska omgående ja, förklarar Martin Laneryd.

Under lördagen tog sig Anderslövs Boik också till sextondelsfinalen men där blev det stopp mot IFK Ystad – som vann med 4-2. Gylle AIF har problem med att få ihop lag så här tidigt på säsongen och kom därför aldrig till spel.

I går handlade mycket om TFF:s ungdomar i Skurupshallen och i grupp fem gällde föreningens U17-lag och i grupp sex U19.

U19-laget imponerade i gruppspelet och vann alla tre matcherna; Skegrie BK 4-1, Sjöbo IF 2-1 och Öja FF 8-1.

U17-laget hade det aningen tuffare och resultaten blev dessa: Kulladals FF 2-4, SoGK Charlo 5-1 och Svedala IF 3-3.

Poängen räckte för att båda lagen skulle mötas i sextondelsfinalen och även om U17 kämpade väl, kunde U19 vinna rättvist och man vann med 3-0. Segerskyttarna heter Felix Hörberg och Haris Brkic och Haris blev dubbel målskytt.

– Det är inga problem att möta seniorer, tycker jag utan det är som vilka matcher som helst.

Det var Alfred Nilsson i U17-laget som tycker så och Alfred började spela hemma i Skurup men går numera på fotbollsgymnasiet i Trelleborg och familjen har flyttat till Minnesberg.

– Det blir sju fotbollspass i veckan och där tre av dessa är med skolan och fyra med TFF, avrundar Alfred Nilsson.

Skegrie BK kvalificerade sig också för spel i sextondelsfinalen men föll pladask mot söndagens klart bästa lag. Det var Kulladals FF och Malmölaget gjorde 6-0 på Skegrie och till detta ska läggas resultaten i gruppspelet: TFF U17 4-2, Svedala IF 7-0 och SoGK Charlo 12-0!

– Det blev lite för tufft för oss, konstaterade Mats Theander i Skegrieledningen.

Sent igår eftermiddag överraskade FC Trelleborgs U19-lag och gick hela vägen till 16-delsfinal.

1-0 mot Husie och 2-2 mot Bara räckte till gruppsegern och därför spelade inte 1-3 mot Skabersjö någon roll.

I 16-delen mot IFK Simrishamn var det unga FCT-laget dock chanslöst och Österlenlaget vann med klara 5-1.

Nu fortsätter Nils Holgerson Cup med vidare gruppspel under fredag och lördag, medan söndagen ägnas enbart åt slutspelet på bred front.