Blogg

Stor dramatik i Nils Holgersson Cup

Näst sista gruppspelsdagen i årets upplaga av Nils Holgersson Cup bjöd på stor dramatik och såväl IFK som Behar var inblandade.

IFK inledde med 6-1 mot Åkarps IF och som ersatte Klagstorps IF men där Åkarp ledde med 1-0. Fortsatte med att göra 7-1 på Rydsgårds AIF2 och gruppsegern var därmed i princip klar.

Tredje laget i grupp nio var Janstorps AIF – med ex-IFK:arna Christian Ahlström, Magnus Bönnemark och Tobias Hansson samt ex-TFF:aren Patrick Nilsson i laget – och inför den matchen var förutsättningarna dessa:

IFK skulle bli grupp-etta och därmed slutspelsklart vid seger, oavgjort eller vid förlust med mindre än sju mål och för att Janstorp skulle bli grupptvåa och därmed fortfarande ha chansen att gå till slutspel krävdes kort och gott att man besegrade IFK.

Janstorp vann med 4-3 och därmed var IFK klart för söndagens slutspel, medan Janstorp hade att avvakta upplösningen i grupp tio.

I grupp tio inledde Behar med att förlora till Hammenhög med 0-2, fortsatte med att vinna över Sjöbos andralag med 3-1 och därmed behövde man spela minst oavgjort mot Torna Hällestad, för att få chansen att gå till slutspelet.

Det blev 2-2 för Behar mot Torna Hällestad och därmed väntade en match mot Janstorp i kampen om en slutspelsplats. En ytterst spännande match skulle det visa sig och det kom att krävas förlängning. I denna avgjorde Janstorp – som vann med 3-2.

Fredagens resultat innebär, att IFK möter Kamratkollegorna från Simrishamn i söndagens öppningsmatch, kl tio och då handlar det om åttondelsfinal.

Janstorp får där möta Skabersjö och TFF U19 möter IFK Ystad, medan FC Trelleborg får möta segraren i lördagens Gislövsgrupp och där spelar Lunnarp, Vellinge IF och Skabersjös andralag tillsammans med just Gislöv.

Förutom Gislöv finns även ÖT Smygehamn FF med i det avslutande gruppspelet och återfinns där i grupp 14. Som motståndare där återfinns Skivarp, Lindeborg och Borrby.

Klagstorps IF kom alltså INTE till spel och anledningen är okänd. TA-sporten har sökt ledare i föreningen – för en kommentar MEN man har inte lyckats nå fram och därför återkommer Småklubbsbloggen i ärendet.

Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!