Blogg

Starka insatser av Klagstorp och Skegrie i Nils Holgersson Cupen

När NHC inleddes under fredagskvällen fanns en trio lokala lag med i gruppspelet och såväl Klagstorp som Skegrie och Behar stod för fina insatser.

Bäst klarade sig de båda division fem-lagen och såväl Klagstorp som Skegrie gick vidare till 16-delsfinal – som spelades nästan fram emot midnatt.

Klagstorp och Behar ingick i grupp ett och det inbördes, jämna mötet kom att avgöra vilket av lagen som skulle gå vidare.

Nu vann Klagstorp knappt – efter två vackra mål och där Behar reducerade till slutresultatet 2-1 med endast tio sekunder kvar av matchen.

Då hade Klagstotp inlett med att förlora mot Veberöd med 1-4 – efter ledning på straffmål av Dardan Kastrati.

Veberöd tränas numera av fjorårets IFK-tränare, Daniel Lindgren, och han var nöjd med vad han fick se av sitt lag. Och sammantaget blev det så här från Daniel:

– Ja, vi har flera unga, riktigt duktiga spelare och Veberöd som klubb verkar väldigt bra och välorganiserad, så jag trivs bra.

Behar gjorde sammantaget också riktigt bra ifrån sig och till 1-2 mot Klagstorp ska läggas samma siffror mot Veberöd och så segern mot Svenstorp i inledningen med 3-2.

Klagstorp avslutade gruppspelet mot Svenstorp – som var Lilla Beddinges motståndare i fjorårets division sju – och den matchen vanns med klara 5-0. Därmed var Klagstorpslaget klart för 16-delsfinal, där IFK Malmö väntade.

Skegrie gick alltså också vidare till 16-delsfinal men kvällen = premiärmatchen för nya tränarduon, Christian Andersson och Johan Revesz – den kunde ju slutat lite lyckligare.

Nu vann IFK Malmö med klara 6-0 och med tanke på utklassningen då – ja, då måste man berömma Skegrie för en härlig vändning.

Efter den inledande ”smockan” besegrade Skegrie i tur och ordning Charlo och Skurup – med 3-1 och 4-2.

Det var heller ingen nedstämd Skegrietränare efter 0-6 mot IFK Malmö utan Christian Andersson förklarade så här:

– Jag pratade med ”Bagar’n” (IFK Malmö-tränaren; Nisse ”Bagar’n” Persson) och han berättade att de tränat fem dagar i veckan och vi har bara tränat två gånger sammanlagt.

IFK Malmö ligger dessutom i division två, jämfört med ju division fem för Skegrie. Till sin tränarhjälp har Nisse ”Bagare” icke helt obekante ex-TFF:aren, Ola Severin.

Ettan i grupp ett, Veberöd, blev motståndare till Skegrie, som blev tvåa i grupp två, i den första 16-delfinalen och Skegrie stretade emot bra men föll till sist med 1-3.

Exakt samma segersiffror skrevs för IFK Malmö i mötet med Klagstorp i matchen som följde och därför blev också Veberöd och IFK Malmö de första båda lagen att ta sig till 8-delsfinalerna nästa helg.

NHC fortsätter närmast lördag och söndag och Anderslövs Boik representerar ensam Trelleborgsfotbollen under lördagen. Under söndagen tillkommer FC Trelleborg, ÖT Smygehuk FF och Gislöv men inga av de tre lokala lagen finns med i samma gruppspel.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”