Blogg

Stark årspremiär för Gylle

Inför jubileumsåret – Gylle AIF fyller 70 år i år – fanns nog många småklubbskännare i Trelleborg som oroade sig för klubbens fortlevnad och detta samtidigt som Gylle är tillbaka längst ned i division sju.

Efter inledningsmatchen i årets DM-gruppspel – borta mot Oxie SK en kylslagen marskväll – ja, då kan eventuella tvivlare och belackare koppla av och ett ganska nytt Gyllelag – med en lika ny tränarduo i Ingemar Olsson och Patric Green – gjorde en riktigt, riktigt bra match.

– Gylle befinner sig där man är i dag men vår målsättning är att ta Gylle därifrån och för mig är det en ny och spännande utmaning, säger Ingemar Olsson under matchupptakten i Oxie.

Ingemar Olsson är helt ny i Gylle men har tränat TFF-lag på ungdomsnivån under många år och han fortsätter med TFF parallellt med tränarsysslan i Gylle.

– Jag tränar 13-åringarna i TFF och det är inga problem. Våra barn är utflugna och därför är det bara frun och jag hemmavid numera och hon är lika fotbollsintresserad som jag och hon sitter förresten där på andra sidan, förklarar Ingemar och pekar rakt över planen i Oxie.

Gylle höll förvånansvärt jämna steg med hemmalaget och det krävdes ett självmål för att spräcka Gylle-nollan. Ett högst olyckligt sådant och det kom i mitten av första halvlek och där duktige Gyllemålvakten Anton Rönnle gjorde en suverän frilägesräddning men där bollen olyckligt studsade rakt ut mot stoppen, Ibrahim Khalil, och där bollen via honom gick i mål till 1-0.

Gylle fortsatte att spela bra även efter pausen och skapade också några riktigt fina målchanser men målen uteblev och i stället kunde Oxie avgöra till 3-0 via ytterligare mål på två fasta situationer.

DM-gruppspel:
Oxie SK-Gylle AIF 3-0 (1-0)

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”