Blogg

Småklubbskrönikan, onsdagen den 5 september 2018

En omgång som verkligen var upp och ned och där IFK högst upp äntligen fick till det – både spel- som ju målmässigt och 3-0 borta mot Kulladal imponerar. Kanske har klagomålen här vässat revanschlustan hos de randiga spelarna och i så fall är det väl bara att fortsätta, eller …?

Nej, det ska absolut inte klagas efter en stabil seger som den på Kulladals IP men jag kan tänka mig att man på sina IFK-håll tycker missarna i flera tidigare matcher är bedrövliga, när laget i sina bästa stunder alltså kan spela som just mot Kulladal.

Att FC Trelleborg skulle besegra Pelister – det fanns väl inte så många som inte trodde så och segern kunde säkert blivit än större, om inte takten slagits av efter ledning med 4-0.

Pelister – som alltså bytt tränare till Lindit Idrizi och det är bara att önska Lindit lycka till! Lindit har tidigare tränar Behar och han har talang, även som tränare men att ro Pelister i hamn eller till nytt kontrakt – det kräver nog tyvärr långt mer än tränartalang.

FCT ligger – trots den mediokra höstupptakten före Pelistermatchen – bra till för minst kvalspel och även här gäller ett Lycka till!

Division fem är det bedrövliga tillhållet för fyra lokala klubbar och det mesta verkar tyvärr gå snett eller väl egentligen …

… de lokala lagen räcker helt enkelt inte riktigt till i sammanhanget!

Ibland blixtrar det dock till och Klagstorps seger mot Skabersjö var en sådan blixt. Skabersjö blixtrade dock snabbt tillbaka, eller hur ska väl annars 8-0 mot Anderslöv tolkas?

Skegries förlust mot Croatia var en stor besvikelse men vad ska väl då inte sägas om ju 0-8 – två gånger om?

Skansens debacle på Limhamns IP var väl inte helt oväntat och visserligen var, så klart, Skabersjöspelarna oerhört revanschsugna efter förlusten i Klagstorp men ändå; det får bara inte bli 8-0 mot Boik!

Så är vi nere och harvar i division sex och även om ju även Gislöv kan blixtra till ibland, så är det tyvärr alltför sällan. Visst var ju dock upphämtningen från 0-2 till 2-2 i bortamatchen mot Näset starkt gjort MEN egentligen hade nog en seger behövts.

Med fullt ordinarie lag kunde man åter känna igen Gylle – i alla fall jämfört med senast men till något nytt kontrakt – dit är det väldigt långt.

Med Jasmin Besics målform i Behartröjan trodde man nog lite till mans att segrarna skulle staplas på höjden men så enkelt är det nu inte. Oavgjort senast mot Turkiska Center och nu en svidande förlust mot Tygelsjö – det är den krassa verkligheten och nu krävs skärpning framöver – om man inte ska missa ett givet kval!

Slutligen om vårt enda serieledande lag och det ser väl ut som om Lilla Beddinge dessutom ska hålla ända in i mål.

Tajmingen verkar också perfekt och när skyttekungen; Robert Nilsson väl fortfarande är lite halvskadad – DÅ träder Jacob Olsson in i handlingen och spottar in mål på löpande band.

Lite tråkigt att det endast kom ett 30-tal för att titta på matchen, när nu driftige Johan Lindwall slagit ett slag för donationer men Johan kommer garanterat tillbaka och HAN ger garanterat inte upp så lätt.

Johan har också inspirerat mig och jag kommer att donera på bred front – vad som en gång finns kvar …

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

—-

Veckans …

… samlade resultat: Kulladals FF-IFK 0-3, MF Pelister-FC Trelleborg 2-5, NK Croatia-Skegrie BK 3-2, Limhamns FF-BK Skansen 8-0, Skabersjö IF-Anderslövs Boik 8-0, FC Näset-Gislövs IF 2-2, Gylle AIF-AC Kvarnby 1-4, BFK Behar-Tygelsjö IK 1-4, Lilla Beddinge BK-Baskemölla IF 7-3.

… glädje: Den måste väl bara visas upp i IFK-lägret och klara 3-0 borta mot Kulladal imponerar!

… hopp: Även om det väl är långt borta, så finns det ju fortfarande ett sådant för IFK:s del men då måste allt gå vägen. Till en början att Höganäs besegrar Limhamn Bunkeflo och att IFK gör sitt och besegrar Wormo.

… nye tränare: När nu Goran Popovski inte orkade dra det tunga Pelister-lasset längre – ja, då tog Lindit Idrizi över och 2-5 mot FC Trelleborg ska ses som en fjäder i Lindits hatt.

… vändning: Det blev det ju för just FCT och som alltså hittade segerspåret efter en medioker inledning på höstspelet i övrigt.

… resultat: ”Hemska saker!” Det hade garanterat Jan-Inge ”Nan” Andersson (Nan -som sällan missade någon lokal fotboll överhuvudtaget och TFF i första hand under hans senare år i livet och Nan gick bort i alldeles för tidig ålder) sagt om dessa resultat: Limhamns FF-BK Skansen 8-0 och Skabersjö IF-Anderslövs Boik 8-0 – ja, vad finns väl mer att tillägga?

… besvikelse 1: I samma division fem förlorade Skegrie helt onödigt mot Croatia och istället för ett garanterat ha fixat nytt kontrakt är Skegrie därmed fortsatt inblandat i bottenstriden.

… vila: Den fick alla spelare och ledare i Klagstorp – som stod över och som har att tacka alla i Östra Torp för vilan och som har med ”Torps” avhopp att göra.

… revansch: Ja, det får man väl ändå säga om Gylles 1-4 mot Kvarnby och jämförelsen gäller ju 0-22 mot Bellevue senast.

… problem: Det är inte bara Söderslätts småklubbar som har allmänna problem och i samma ”sexa” som Gylle och Gislöv ligger – där tvingades Bunkeflo FF nu lämna wo i det tänkta mötet med Ariana.

… poäng: Den Gislöv tog borta mot Näset kom via 0-2 till 2-2 och poängen kan bli värdefull, när Gislöv har att jaga ikapp som en av de bästa ”fyrorna” i alla Skånelands ”sexor”.

… besvikelse 2: Visserligen mötte man serieledarna från Tygelsjö men ändå; 1-4 i den matchen var långt ifrån vad man räknat med i Behar och dessutom hemma på Albäcksvallen!

… derby: Det mellan Gislöv och Gylle på lördag kan bli riktigt hett!

… skyttekung: Tar mig friheten att gå lite utanför Trelleborgsfotbollen och imponeras av Skabersjös Simon Ingheden. Simon gjorde inte bara hälften av Skabersjös åtta mål mot Boik – han leder dessutom skytteligan med 28 gjorda mål eller tio fler än tvåan …

… serieledare: Det bästa till sist – om än längst ned i seriehierarkin och den enda lokala serieledaren hittar vi på Thurevallen och där ju Lilla Beddinge håller hus!

—-

Skytteligan:

20 mål: Robert Nilsson, Lilla Beddinge BK, Adnan Besic, BFK Behar

14 mål: Johan Palmström, FC Trelleborg

10 mål: Joel Svendsen, FC Trelleborg

9 mål: Hans Silow Håkansson, Skegrie BK, Marcus Lundell, Gislövs IF, Jens Klinteberg, Lilla Beddinge BK

8 mål: Carl Odell, Gislövs IF, Jasmin Besic, BFK Behar, Jacob Olsson, Lilla Beddinge BK

7 mål: Felix Harletun, Gislövs IF

5 mål: Nichlas Schön, IFK, Filip Widman, FC Trelleborg, Adel Mekic, MF Pelister, Johan Revesz, Skegrie BK, Dardan Kastrati, Asmir Rozajac, Haris Rozajac, Klagstorps IF, Christofer Bassini, Lilla Beddinge BK

—-

Veckans matcher:

Division 3 Södra Götaland

IFK-IK Wormo, lördag kl 14

Division 4 Sydvästra

FC Trelleborg-Bjärreds IF, fredag kl 18.30, GIF Nike-MF Pelister, söndag kl 13.

Division 5 Sydvästra 

BK Skansen-NK Croatia, Klagstorps IF-Vellinge FF, lördag kl 13, Skegrie BK-Skabersjö IF, kl 14. Anderslöv står över.

Division 6 Sydvästra A

Gislövs IF-Gylle AIF, söndag kl 13

Division 7 Sydöstra

Rörums SK-Lilla Beddinge BK, lördag kl 14