Blogg

Småklubbskrönikan den 9 augusti 2017

Så är ”vi” igång igen och inledningen har väl gått ”så där”.

Tre höstsegrar så här långt och dessa har IFK, Skansen och Gylle stått för men till saken hör, att IFK-segern kom mot jumbolaget Bjärred och där Gylle vann derbyt mot ett Lilla Beddinge som redan är akterseglade från allt vad gäller tankar om möjligt avancemang.

IFK har även hunnit med att förlora och förlusten kom hemma mot serieledande Olympic och sammantaget ger väl därmed de två första höstmatcherna också IFK-statusen i år. Man klarar av de svagare lagen men så fort det gäller match mot de bättre lagen – nej, då räcker tyvärr inte randigt till.

BK Skansen inledde tveksamt borta mot Gislöv och 1-0 i pausen kunde mycket väl ha varit 2-0 eller till och med 3-0! Skansen kom ingen vart fram till pausen men någon måste ha ryat till i pausen och Albäcksgänget=de överlägsna serieledarna kom till andra halvlekens spel med en helt annan fart och inställning.

Till slut kunde därför 3-1 mycket väl ha kunnat bli till både 4-1 och 5-1 och i takt med det bättre Skansen-spelet dominerade Linus Bladh fullständigt och Gislöv gavs knappast chansen till någon enda riktig målchans efter pausen.

Gylle AIF har alla chanser i världen att återvända till 2018-års division sex-spel och nye tränaren, Ingemar Olsson, har verkligen fått stil på laget. Han har för all del fått flera nyförvärv att förstärka laget med men samtidigt; det är i stort hans eget nätverk av småklubbsspelare som förstärkt.

Pelister tog en mycket viktig poäng – via 3-3 mot Nike och jag tror faktiskt, att just Pelister – av Trelleborgslagen – har bäst chans att klara sig kvar. Det ”förutsätter” att Pelister och FC Trelleborg hamnar på kvalplatserna och där tror jag alltså mer på ett Pelister ”på väg upp”, jämfört med FCT – som jag tyvärr tror är på väg åt andra hållet ju längre säsongen lider …

ÖT Smygehuk inleder höstspelet först i helgen och – precis som för FC Trelleborg och Pelister – det kommer att handla om tufft motstånd!

ÖT Smygehuk inleder borta mot topplaget, Malmö City, Pelister har att – också på bortaplan – möta serieledarna i Limhamn Bunkeflo och FC Trelleborg spelar visserligen hemma men då mot fjorårets division tre-lag, BK Flagg.

I division fem borde Anderslövs Boik ha inkasserat tre poäng hemma mot serieledande Genarps IF. Jag grundar det resonemanget på en halvtidsledning med 3-1 men som till sist blev till nesliga 4-5!

Nu blev det alltså noll poäng och som gör det betydligt svårare för Boik att blanda sig i striden om en kvalplats.

En poäng blev det till Klagstorp och där man vände 0-2 till 3-2 – som till sist dock blev till 3-3, hemma mot Dalby.

Det är möjligt att Klagstorp hade lyckats få in ytterligare ett mål och i så fall ett segermål MEN så är det ju det där med moralen hos enskilda spelare. Asmir Rozajac är normalt en väldigt lugn och harmonisk fotbollsspelare men i söndags märkte man nästan redan från början, att han INTE var i harmoni.

Gnällde på domaren, när denne helt riktigt delade ut det första gula kortet och sedan ett nytt bedrövligt uppträdande mot domaren, när han lika rättvist åkte på andra gula kortet och där han slängde lagkaptensbindeln – och jo, Asmir är alltså lagkapten och som sådan ska föregå med extra gott exempel – mot domaren.

Baskim Krasniqi har visat oanade fotbollskonster i årets seriespel och har i vissa matcher tillhört de absolut bästa i laget MEN hans provocerande ”spelstil” mot domaren i match efter match – till slut tröttnar domaren – precis som mycket duktige Anders Meijer, från Malmö och som helt rättvist visade Klagstorpsspelaren ett rött kort i matchen mot Dalby.

Till förlorarnas skara ska även läggas Skegrie BK och som var ganska chanslös i bortamötet med IFK Klagshamn. Mycket berodde garanterat på att lagkaptenen, Hans Håkansson, var avstängd men det ingår ju i spelets regler – att en och annan spelare från och till är just avstängd.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

Veckans …

… målskytt: Anderslövs Tristan Madsen visar fortsatt god målform och mot serieledarna från Genarp gjorde han två mål.
… serieledare: BK Skansen är – och förblir nog – Trelleborgsfotbollens enda serieledare 2017. På herrsidan!
… skyttekung: Christoffer Petersson, BK Skansen och som leder den lokala skytteligan, kom fullständigt till korta, när han var tillbaka på Gislövs IP och där han tidigare i karriären ”öst” in mål. Det var väl i första hand Gislövs utmärkte stopper, Daniel Andersson, som satte STOPP för Christoffers eventuella mål-tankar.
… tapp: Anderslöv ledde med 3-1 hemma – i pausen mot Genarp men förlorade alltså ändå med 4-5.
… vändning: 0-2 hemma mot Dalby blev till 3-2 men till sist fick Klagstorp ändå nöja sig med 3-3 och en poäng.
… gräsmatta: Skegrieanalysen efter 3-0 till hemmalaget Klagshamn kan definitivt inte ha att göra med gräsmattan på Klagshamns IP och sällan har man sett en sådan matta och precis som i Wimbledon skulle man lätt ha kunnat spela tennis på den.
… utvisning: Inte en utan två blev det denna gång, när Klagstorp spelade och precis som väl alltid; det var ”så klart” domarens fel och ”absolut inte” spelarnas skuld, när de båda röda korten delades ut.
… skador: IFK har drabbats av två olyckliga sådana och så här långt in på höstens spel verkar det som om både Rasmus Nilsson som Sebastian Sköld kommer att vara borta länge.
… derby: Det mellan Gislöv och Skansen var ett äkta lokalt!
… avsaknad: Toscakakan på Klagstorps IP!
… självmål: Det avslutade målskyttet på Gislövs IP och innebar slutresultatet 3-1 för Skansen.

Skytteligan:

23 mål: Christoffer Petersson, BK Skansen
15 mål: Adel Mekic, Gylle AIF
12 mål: Tristan Madsen, Anderslövs Boik, Robert Nilsson, Lilla Beddinge BK
9 mål: Marcus Lundell, Gislövs IF
8 mål: Andreas Persson, IFK, Asmir Rozajac, Klagstorps IF
7 mål: Sebastian Lindahl, Anderslövs Boik, Linus Bladh, BK Skansen
6 mål: Andreas Lindquist, BK Skansen
5 mål: Jörgen Håkansson, Gustav Lindquist, Anton Möller, BK Skansen, Felix Harletun, Viktor Nilsson, Gislövs IF, Ludwig Wahlqvist, Gylle AIF, Fatmir Guta, Daniell Pajovic, BFK Behar
4 mål: Joel Svendsen, Samuel Möller, Philip Nilsson, FC Trelleborg, Alban Merovci, MF Pelister, Hans Håkansson, Marcus Olofsson, Johan Revesz, Skegrie BK, Dardan Kastrati, Klagstorps IF, Anton Persson, Victor Larsson, Gislövs IF, Vinkar Khoshawi Essa Essa, Gylle AIF
3 mål: Johan Hellström, IFK, Dez Idrizi, MF Pelister, Bilal Fakhro, Haris Rozajac, Klagstorps IF, Patrik Andersson, Anderslövs Boik, Fredrik Halili, BK Skansen, Viktor Larsson, Gislövs IF, Hassan Al-Ameeri, Tobias Gothred, Jens Sintéus, Gylle AIF, Simon Böös, Lilla Beddinge BK, Qazim Behrami, BFK Behar

Veckans matcher:

* Division 3 Södra Götaland
Hörby FF-IFK, lördag kl 13
* Division 4 Sydvästra
Malmö City-ÖT Smygehuk FF, fredag kl 19, FC Trelleborg-BK Flagg, lördag kl 14, IF Limhamn Bunkeflo-MF Pelister, söndag kl 13
* Division 5 Sydvästra
Skegrie BK-Liria IF, lördag kl 14
* Division 5 Södra
Janstorps AIF-Anderslövs Boik, lördag kl 13, Askeröds IF-Klagstorps IF, söndag kl 16
* Division 6 Södra
BK Skansen-Västra Ingelstads IS, lördag kl 13, KSF Makedonija-Gislövs IF, kl 15.15
* Division 7 Sydvästra
Ariana FC-BFK Behar, söndag kl 16
* Division 7 Sydöstra
Onslunda IF-Lilla Beddinge BK, fredag kl 19, Gylle AIF-Kiviks AIF, lördag kl 14