Blogg

Småklubbskrönikan, den 7 juni 2017

Vårsäsongen lider mot sitt slut och visst börjar man då också kunna skönja ett och annat i de olika divisionerna. Skansen och Klagstorp ”går” riktigt bra, Gislöv är nu hyfsat med men tyvärr – i stort är det mesta negativt och fyllt med besvikna miner.

Som alltid börjar vi genomgången uppifrån och ned:

IFK-spelet fortsätter ”gå på kryckor” och 1-3 mot Eslöv var väl lite av en spegling, när det gäller säsongen så här långt.

ÖT Smygehuk fixade 0-0 hemma mot Åkarp och det är möjligt – att med rutinerade Emir Rozajac tillbaka i försvaret efter flera månaders avstängning – ja, då kan man kanske få ihop spelet så pass, att man i alla fall kan rädda sig kvar via kvalspel.

Pelister åkte på en ny förlust; 1-4 borta mot fjorårets division tre-lag, BK Flagg men det är inget resultat att skämmas för och det är väl heller inte den typen av matcher Pelister nödvändigtvis ska ta poäng – för att försöka rädda kontraktet.

FC Trelleborg kom tillbaka i vinnarspåret via hemmasegern mot Kosova och tränaren, Peter Nilsson, kan höja målsättningen – från att klara sig kvar till en plats i mitten av tabellen.

Nej, det vill sig inte för Skegrie i årets division fem och hemma nådde man endast 4-4 mot jumbolaget Arlöv och Skegrie låg under med 2-4 med elva minuter kvar …

Anderslöv är lite som Skegrie och många trodde på Boik som ett givet topplag men på Anderslövs IP – precis som på Snarringe IP – där är hemmalaget ett givet lag långt bakom topplagen och akterseglat redan innan sommaruppehållet.

Ett av tre lokala division fem-lag är att räkna med och det är på Klagstorps IP ”det händer” och hemmalaget där – ja, det kan mycket väl bli klart för kval till division fyra ännu en höst. I fjor var man chanslöst mot grannarna i ÖT Smygehuk och det kan mycket väl bli en repris i år OCH DÅ kan allt hända och sett till säsongen hittills – ja, då borde lågoddsaren heta Klagstorps IF …

Skansen ångar på i sexan och spelarna är inte nådiga i behandlingen av motståndare. Senast i raden är Makedonija – som fick lämna Albäcksvallen med nesliga 0-6 i bagaget och frågan blir: vilket lag ska kunna stoppa Skansen?

Gislöv har kommit på rätt köl igen efter en närmast miserabel säsongsstart och i lördags besegrade man Lindeborg och som är ett erkänt duktigt hemmalag. Frågan är väl, om inte Gislöv – tillsammans med Klagstorp och Skansen – är Trelleborgsfotbollens just nu formstarkaste lag?

Gylle AIF är det lokala division sju-lag som klarar sig bäst och man tog en klar seger hemma mot Baskemölla, där slutresultatet skrevs till 4-1. Gylle tippas bli ett av kvallagen fram i höst!

Lilla Beddinge bjöd på bra motstånd borta i Smedstorp och hade ledningen halvvägs.
Som oftast var det Robert Nilsson som höll Lilla Beddinge kvar i matchen och det var också han som gjorde de båda målen.

Behar fortsätter med att ta en seger då och då och siffermässigt blev det en klar seger hemma mot Turkisk Center. Sett till målen så gjorde Malmölaget 0-1 redan efter ett par minuter. Efterhand vände Daniell Pajovic på egen hand till 2-1 – efter ett nickmål och ett skott mellan målvaktens ben. När Daniell Pajovic var färdig, då tog Fatmir Guta över målskyttet och till sist seger för Behar med 4-1.

Veckans …
… flopp: Ja, varje IFK-förlust är att räkna som en sådan och lyckas man inte mot nykomlingar i serien – vilka lag ska man då ”räkna med”?
… förstärkning: Helt klart blev Emir Rozajac till en väntad och stark sådan och nu kan ÖT-ledningen börja hoppas på nytt.
… tränare: Han har varit där någon vecka men mot Flagg coachade Goran Popovski ensam Pelister.
… olycka: TA har skrivit om den i pappersformatet och det handlar ju då tyvärr om Dennis Olsson i FC Trelleborg och den gode Dennis har förstått vilken tur han ändå hade, när han störtade med huvudet före in i den bortre ”läktaren” på Ymorvallen OCH är också ödmjukt införstådd med hur illa det verkligen kunde gått.
… derby: Vilken match på hela Söderslätt skulle väl kunna slå Klagstorps IF-Anderslövs Boik?
… spelare: Klagstorps Liridon Dakaj var planens kung och han spelade fram till Ali Sheshaees fina nick till 2-0 – förutom de egna målen fram till både 1-0 och 4-1.
… bristvara: Anfallare klädda i Anderslövs Boik:s dress – nej, de finns inte i nuläget och när både Andreas Ohlsson och Tristan Madsen är skadade – då blir det totalt uddlöst.
… inhopp: Det Skegries Johan Revesz gjorde hemma mot Arlöv – det var imponerande och med sina tre mål räddades åtminstone ena poängen till Skegrie.
… målskytt: Christoffer Petersson är helt outstanding som sådan i dagens Trelleborgsfotboll och av de sex segermålen mot Makedonija gjorde Christoffer fyra och han leder också den lokala skytteligan överlägset.
… hjälp: Gislöv visar stabil form men segern mot Lindeborg ska ändå ses mot bakgrunden, att Lindeborg fick två spelare utvisade.
… segerresultat: Ja, i division sju gällde i alla fall 4-1 på det lokala planet och det var Gylle och Behar som blev tre poäng rikare.
… kämpe: Lilla Beddinges Robert Nilsson är en oerhört säker målskytt och det var också han som höll Lilla Beddinge kvar i matchen borta mot Smedstorp men hans två mål gav ändå en förlust med 2-4.

Skytteligan:
17 mål: Christoffer Petersson, BK Skansen
12 mål: Adel Mekic, Gylle AIF
7 mål: Asmir Rozajac, Klagstorps IF, Linus Bladh, BK Skansen
6 mål: Tristan Madsen, Anderslövs Boik, Robert Nilsson, Lilla Beddinge BK
5 mål: Andreas Persson, IFK, Sebastian Lindahl, Anderslövs Boik, Marcus Lundell, Viktor Nilsson, Gislövs IF
4 mål: Hans Håkansson, Marcus Olofsson, Johan Revesz, Skegrie BK, Andreas Lindquist, BK Skansen, Felix Harletun, Anton Persson, Gislövs IF
3 mål: Dardan Kastrati, Haris Rozajac, Klagstorps IF, Gustav Lindquist, BK Skansen, Vinkar Khoshawi Essa Essa, Gylle AIF

Veckans matcher:
Division 3 Södra Götaland
Lunds SK–IFK Trelleborg, torsdag kl 19
Division 4 Sydvästra
Malmö City–FC Trelleborg, MF Pelister–BK Höllviken, lördag kl 14, LB 07–ÖT Smygehuk, söndag kl 13
Division 5 Sydvästra
Limhamns FF–Skegrie, fredag kl 19
Division 5 Södra
Torna Hällestad–Klagstorps IF, lördag kl 16, Anderslövs Boik–Skurups AIF, måndag kl 19
Division 6 Södra
Gislövs IF–Svedala IF, lördag, Klågerups GIF–BK Skansen, söndag kl 13
Division 7 Sydöstra
Smedstorps IF–Gylle AIF, torsdag kl 19, Kiviks AIF-Lilla Beddinge BK, söndag kl 14
Division 7 Sydvästra
Tygelsjö BK–BFK Behar, söndag kl 12