Blogg

Småklubbskrönikan, den 23 augusti 2017

Inte ens att glädja tränaren, Daniel Lindgren, lite extra på hans födelsedag hjälpte som lockbete, när IFK-spelarna hade att möta Kulladal på Vångavallen i helgen som gick.

Till nollpoängaren ska läggas en elakartad ljumskskada på Dennis Melander och en utvisning på Andreas Persson och båda avbräcken gäller garanterat även mot Dösjöbro härnäst.

Oavsett hur det går i just den matchen – säsongen kan bli den sämsta för IFK:s del på flera år och som det ser ut nu, då kan det logiskt bli en plats, någonstans mellan fyra och sjua i sluttabellen.

FC Trelleborg tog en oerhört viktig trepoängare i bortamötet med BK Höllviken och där man generöst gjorde samtliga tre mål i en match som slutade 1-2.

Segern ger aningen andrum för FCT – som nu har sex poäng ner till Höllviken på kvalplatsen. Dessutom har trelleborgarna en match tillgodo i nuläget.

Pelister föll visserligen knappt (2-3) hemma mot Kosova men samtidigt; det är NU och PÅ HEMMAPLAN man nog måste börja ta nödvändiga poäng och snart återstår inte så många hemmamatcher att luta sig mot.

Skillnaden, jämfört med ÖT Smygehuk – med samma antal poäng och samma prekära tabelläge, är den, att Pelister har hemmamatch mot såväl Croatia som mot just ÖT Smygehuk. Och endast två lag får ju lämna fyran direkt.

Anderslöv fortsätter visa fin höstform men samtidigt med de senaste segrarna meddelar tränaren, Martin Nordbladh, att det är sluttränat för hans del.

– Det är nästan hopplöst att vara tränare på den här nivån. Ibland är vi många på träningspassen och ibland knappt några alls och man vet aldrig vilka spelare man har tillgång till i kommande matcher.

Så förklarar Martin Nordbladh sitt ”tack och adjö” som Boik-tränare och det är väl inte utan att man förstår honom. Inte bara honom och samma förklaringar går att finna hos flera lokala småklubbstränare.

Stabila Boik-segrar mot såväl Janstorp som mot Torna Hällestad och blir det seger även härnäst mot Skabersjö – ja, då är Boik på riktigt med i kvalresonemanget senare i höst.

Klagstorp gick på en ordentlig mina hemma mot Bara och även om väl 0-4 var onödigt stort som förlust-resultat, så försämrades ju tabelläget därefter och där Boik gick om och drog ifrån tabellmässigt.

I ”Malmöfemman” huserar Skegrie BK som enda Trelleborgslag och kanske är det den ensamheten som gör det svårt för Snarringelaget?

Numera lyckas man inte ens vinna mot bottenkonkurrenter och efter 1-2 mot Liria följde nu 1-1 mot Barrikaden.

Närmast väntar ett nytt bottenlag och denna gång gäller ett lag som ligger efter Skegrie och på en av nedflyttningsplatserna och det är Bosnien Hercegovinas SK som kommer på besök.

Seger för Skegrie och man kan i alla fall börja prata höstkval istället för division sex 2018!

I sexan svajar Skansen rejält och kanske är det så, att alla duktiga nyförvärv uppifrån – och som briljerade under serieinledningen – ja, nu är de på väg in i eller kanske redan inne i ett ordinärt ”Skansentempo” och som alla vet; det går fortare utför än uppför …

Oavsett tappat tempo eller ej – det gäller för BK Skansen att snarast vända trenden och plötsligt är Srbija endast poängen bakom. Till Srbijas närmande ska även läggas Skansens senaste motståndare; Lindeborgs FF och som via segern mot trelleborgarna nu är endast fem poäng efter.

Gislövs IF är ordentligt igång efter sommaruppehållet och 10-0 mot Makedonija följdes upp av 3-1 mot Klågerup och nu står Gislövslaget lite inför en ”examen”.

Var storsegern mot Makedonija och ”normalsegern” mot Klågerup udda företeelser eller är Gislöv så formstarkt, att man även orkar besegra Srbija?

Seger mot Malmölaget och man hjälper både sig själv och Skansen!

Längst ned blev det besvikna miner på Gylle stadion och efter 5-0 där senast mot serieledande Kivik, blev det nu förlust mot Esperöd med 0-2. Ett Esperöd som väl Gylle egentligen hade tänkt ha efter sig i sluttabellen, eller …?

För Lilla Beddinge är tankar om avancemang bortsopade och även om LBBK är inne i ett segerstim just nu – upp till en kvalplats är det alltför långt. Dock; höstinledningen har varit magnifik och nu gäller lite av ”upp till bevis” och på menyn står närmast topplagen Smedstorp och Kivik.

Beharspelarna kunde vila en hel helg och det mådde säkert alla bra av och nu gäller nya, friska tag borta mot Afro.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

Veckans …

… sorgebesked: I veckan kom beskedet att Jan-Eve Persson har gått bort och det innebär, att hela den lokala småklubbsfotbollen har sorg och Jan-Eve var en uppskattad tränare och ledare i flera Söderslättsklubbar. Småklubbsredaktionen beklagar sorgen och där Jan-Eves hela familj förgyller olika lokala sportarenor.
… skada: Den drabbade tyvärr IFK-kaptenen, Dennis Melander och ljumskskador kan ju ta tid att läka.
… utvisning: Den drabbade en annan IFK-are och det var Andreas Persson ”som såg rött”.
… suverän: FCT-målvakten, Dennis Petersson, lär ha varit ”grym” i bortamötet med BK Höllviken.
… besked: Martin Nordbladh stannar självklart säsongen ut men sedan är det definitivt, att han slutar som tränare i Anderslövs Boik.
… positiva attityder: De visades av Klagstorpsspelarna som – trots 0-4 hemma mot Bara – nästan enbart visade dessa.
… straffmål: Ett av många sådana gjordes av Hans Håkansson i Skegries match mot Barrikaden men 0-1 förvandlades senare till 1-1 och som blev slutresultatet.
… självmål: Det krävdes ett sådant för BK Höllviken – för att spräcks duktige Dennis Peterssons nolla.
… nyförvärv: Jens Klinteberg är ganska ny som mittfältare i Lilla Beddinge men är rutinerad som fotbollsspelare och mot Glemmingebro var han en av planens bättre spelare och dessutom målskytt.
… överraskning: Efter 5-0 senast mot serieledande Kivik – trodde nog de flesta på Gylle stadion att det skulle bli en seger även mot Esperöd. Så blev ju dock inte fallet utan snöpliga 0-2.

Skytteligan:
* 24 mål: Christoffer Petersson, BK Skansen
* 17 mål: Adel Mekic, Gylle AIF
* 15 mål: Robert Nilsson, Lilla Beddinge BK
* 12 mål: Tristan Madsen, Anderslövs Boik
* 10 mål: Felix Harletun, Marcus Lundell
* 9 mål: Anton Persson, Gislövs IF
* 8 mål: Andreas Persson, IFK, Sebastian Lindahl, Anderslövs Boik, Asmir Rozajac, Klagstorps IF, Andreas Lindquist, BK Skansen
* 7 mål: Linus Bladh, BK Skansen
* 6 mål: Hans Håkansson, Skegrie BK
* 5 mål: Joan Hofvander, IFK, Jörgen Håkansson, Samuel Möller, FC Trelleborg, Alban Merovci, MF Pelister, Gustav Lindquist, Anton Möller, BK Skansen, Viktor Nilsson, Gislövs IF, Ludwig Wahlqvist, Gylle AIF, Daniell Pajovic, Fatmir Guta, BFK Behar
* 4 mål: Joel Svendsen, FC Trelleborg, Dardan Katrati, Klagstorps IF, Johan Revesz, Marcus Olofsson, Skegrie BK, Vinkar Khoshawi Essa Essa, Gylle AIF

Veckans matcher:
* Division 3 Södra Götaland
Dösjöbro IF-IFK Trelleborg, lördag kl 13
* Division 4 Sydvästra
FC Trelleborg-FBK Balkan, Croatia-ÖT Smygehuk FF, torsdag kl 18.30, Malmö City-MF Pelister, lördag kl 14
* Division 5 Sydvästra
Skegrie BK-Bosnia Hercegovinas SK, torsdag kl 19
* Division 5 Södra
Skabersjö IF-Anderslövs Boik, söndag kl 13, Skivarps GoIF-Klagstorps IF, söndag kl 15
* Division 6 Södra
BK Skansen-Svedala IF, torsdag kl 18.30, KSF Srbija-Gislövs IF, lördag kl 13
* Division 7 Sydvästra
Afro FK-BFK Behar, fredag kl 19
* Division 7 Sydöstra
Lilla Beddinge BK-Smedstorps IF, söndag kl 13, Baskemölla IF-Gylle AIF, söndag kl 14