Blogg

Småklubbskrönikan den 20 september 2017

Så börjar det röra på sig, när det gäller nya tränare inför säsongen 2018 och först ut var IFK!

Daniel Lindgren har garanterat gjort vad han kunnat de båda säsonger han verkat i IFK och hans entusiasm visade sig redan en höstkväll för två år sedan – uppe i Hässleholm.

Då hade IFK – under ledning av Christian Lind som tränare – ”bara” att bevaka den ledning på 4-1 man skaffat sig på hemmaplan i det avgörande kvalet till division två.

IFK mötte IFK Hässleholm en mörk oktoberkväll och Daniel Lindgren var där för att titta på det division två-material till IFK-spelare han hade att jobba vidare med under 2016.

Jag tror faktiskt Daniel STOD hela matchen – borta i ena kurvan men jag hann knappt sätta mig tillrätta, förrän det stod både 1-0, 2-0 och 3-0 till hemma-IFK.

Till sist blev det hela 6-0 och därmed IFK fortsatt i division tre och jag tror – för min del – att redan där mer eller mindre saboterades Daniel Lindgrens möjligheter i IFK.

Det var också ett gäng slokörade IFK-are som mötte upp inför 2016 och att som ny tränare få spelarna att ännu en gång tro på avancemang – nej, det kunde inta vara lätt och det blev också lite därefter.

Årets IFK-spel har präglats av skador och åter skador och så här i slutspurten ska nog ledningen bakom Daniel Lindgren OCH laget enbart vara nöjda med ett nytt ordnat kontrakt.

Hannu Sirviö och Michael ”Åhus” Nilsson ska nu lotsa IFK vidare in i den närmsta framtiden och oavsett hur tända på uppgiften de är och hur duktiga de är som tränare – de kommer att ha häcken full med tränarjobb.

Och var det ett slokörat IFK Daniel Lindgren en gång fick ta över – ja, inte kan öronen ha rest sig nämnvärt under innevarande säsong MEN givetvis …

… ett STORT lycka till!

Kontentan av detta resonemang blir ju den, att man i ÖT Smygehuk FF nu har det inte så avundsvärda jobbet att hitta en ny tränare och till vad är det egentligen man söker en tränare till?

* Är det till ett glatt division fyra-gäng som till sist ändå och mot flera odds alltså lyckades klara nytt kontrakt? Eller …

* … är det till ett slokörat (användbart ord här i dag) gäng fotbollsspelare som precis trillat ned i division fem?

Här kommer två tips, när det gäller ny ÖT-tränare och den ene är förre ÖT-spelaren, Nicklas Mattsson och som i år avverkar första tränaråret på seniornivån genom att träna Gislövs IF i division sex.

Det tog lite tid och en bra bit in på säsongen, innan Nicklas Mattssons prägel på Gislövsspelet ”satt där” men efterhand har också framgångarna kommit. Tyvärr var man långt efter topplagen, när spelet väl lossnade och det är mycket möjligt, att Nicklas fortsätter i Gislöv och kan börja skörda de riktigt stora framgångarna 2018.

Det andra tipset gäller Emir Rozajac och som redan agerat som assisterande tränare till Michael Nilsson. Emir har spelarrutin från IFK-tiden och borde efterhand bli till en riktigt duktig huvudtränare.

Men om han eller ÖT-ledningen är redo för ett test – det har jag ingen aning om.

Ny tränare kommer det också att handla om i Anderslövs Boik och där har redan Martin Nordbladh aviserat sin avgång,

Hur det blir i Skegrie – vet väl ingen ännu men oavsett var i tabellen Snarringes stolthet hamnar …

… bättre och mera engagerad tränarduo än Philip Beach och Tony Qvist i dessa sammanhang – nej, det hittar man garanterat inte!

Byte av tränare kommer garanterat att bli till ett resonemang ute i klubbarna de närmsta veckorna och så fort något hänt – ja, då ska det gå att läsa här.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

Veckans …

… besvikelse: Efter sex galor tvingas Trelleborgs Fotbollsgala stänga igen. I alla fall temporärt och oavsett hur lyckade galorna varit och hur mycket de som bevistat galorna genom åren spridit av god reklam – nej, galan har inte lyckats nå ut riktigt till klubbarna. Gylle AIF, som står bakom galan, vågar helt enkelt och förståeligt nog inte satsa ytterligare – med risk för en penningförlust och där bland annat kommunen dragit in det tidigare nödvändiga bidraget till galan. TA har varit ansvarig för nomineringen av spelare och ledare samt fotografering av alla och förhandsrapportering och summeringen av galan i tidningen via reportage men inte heller här räcker alla resurser längre riktigt till.
… seger: Klagstorps 4-1 mot Janstorp gladde.
… förlust: Skabersjös mot Bara var viktig – för Anderslövs Boik och som nu endast är en poäng under kvalstrecket uppåt!
… resultat: Skanör/Falsterbo vann med 3-2 mot topplaget och tvåan i tabellen, Skansen och samma siffror gällde för Svedala mot serieledande Srbija och kontentan av det hela blev fortsatt serieledning för Malmölaget. Med en poäng …
… målmaskineri: Det gick att finna i Gylle AIF och Adel Mekic gjorde fem mål och Adnan Besic tre, när Glemmingebro närmast kördes över hemma på Österlen. 1-8 blev det där till sist!
… målkavalkad: Till Gylles alltså 8-1 ska läggas Lilla Beddinges 6-2 mot Baskemölla och allt gällde i division sju Sydöstra.
… kontrakt: Det räddade IFK i division tre – via segern mot Lunds SK.
… nolla: Den samlade Trelleborgslagen i division fyra ihop, när det gällde poäng i omgången som gick,
… regn: Det gjorde att matchen Lilla Torg-Skegrie tvingades avbrytas efter 43 minuter och då hade Lilla Torg gjort 1-0 minuten tidigare. Under tisdagen fortsatte matchen där den slutade och Lilla Torg kunde vinna med 3-0.
… vila: Den kunde spelare och ledare i Boik njuta av och är det ojämnt lag i en serie, blir det ju så ibland.
… derbyn: De spelas i helgen och det handlar om Anderslövs Boik-Klagstorps IF och Gylle AIF-Lilla Beddinge BK!
… skyttekungar: Adel Mekics fem mål i Gylles match och inga mål alls för Christoffer Petersson i Skansens – det gör att båda nu delar ledningen i skytteligan – med 26 mål!
… spelare: Bashkim Krasniqi är värd utmärkelsen och i matchen mot Janstorp var han som nästan alltid – en av planens absolut bästa spelare!
… utvisning: Skansens Fredrik Halili fick två gula kort i Skanör och är därför nu avstängd en match.

Skytteligan:
26 mål: Christoffer Petersson, BK Skansen och Adel Mekic, Gylle AIF
20 mål: Robert Nilsson, Lilla Beddinge BK
17 mål: Tristan Madsen, Anderslövs Boik
13 mål: Felix Harletun, Marcus Lundell, Gislövs IF
9 mål: Vasko Mitrovic, ÖT Smygehuk, Sebastian Lindahl, Anderslövs Boik, Hans Håkansson, Skegrie BK, Andreas Lindquist, BK Skansen, Anton Persson, Gislövs IF
8 mål: Andreas Persson, IFK, Alban Merovci, MF Pelister, Asmir Rozajac, Klagstorps IF
7 mål: Linus Bladh, BK Skansen
6 mål: Toni Bahtiri, Jörgen Håkansson, Samuel Möller, FC Trelleborg, Andreas Ohlsson, Anderslövs Boik, Dardan Kastrati, Klagstorps IF, Anton Möller, BK Skansen, Viktor Nilsson, Gislövs IF, Ludwig Wahlqvist, Gylle AIF
5 mål: Joan Hofvander, IFK, Mounir Fakhro, Dez Idrizi, MF Pelister, Pontus Andersson, BK Skansen, Marcus Olofsson, Skegrie BK

Veckans matcher:
Division 3 Södra Götaland
Lördag kl 14 IFK-Hyllie IK
Division 4 Sydvästra
Lördag kl 14 KSF Kosova-FC Trelleborg, MF Pelister-BK Flagg, Åkarps IF-ÖT Smygehuk FF
Division 5 Södra
Söndag kl 13 Anderslövs Boik-Klagstorps IF
Division 6 Södra
Lördag kl 13 KSF Makedonija-BK Skansen, Gislövs IF-Lindeborgs FF
Division 7 Sydvästra
Söndag kl 13 Turkisk Center-BFK Behar
Division 7 Sydöstra
Lördag kl 14 Gylle AIF-Lilla Beddinge BK