Blogg

Småklubbskrönikan den 13 september 2017

Vilka siffror!

Ja, man har väl anledning att bli förvånad – oavsett var man befinner sig – när det basuneras ut 8-1 på Ymorvallen och 6-0 på Lomma IP och där tre Trelleborgslag är inblandade, eller …?

Och då handlar det dock om så pass högt i seriesystemet som division fyra och ÖT Smygehuks fullständiga kollaps i årets seriespel är väl egentligen en gåta i sig.

Pelister har väl heller inte varit att känna igen men segern i helgen kan ge helt andra möjligheter framöver. Inte minst via ett bättre självförtroende och med Mounir Fakhro och Fisnik Shala i gammalt gott slag.

Och efter 8-1 lagen emellan och till Pelisters fördel även poängmässigt – ja, då ska nog mycket till för att ÖT ska komma igen och gå förbi.

FC Trelleborg har sitt på det torra och i och med Kosovos seger över Höllviken, då är man i FCT också helt befriade från ett nervigt avslutande kvalspel.

Från det torra till 0-6 i Lomma är ändå onödigt långt men samtidigt; trelleborgarna ställde inte till det för andra lag och Nike är ett annat lag i tabellens ingenmansland.

Idag får alltså division fyra en extra slev av intresse här i krönikeform men ändå; en gnutta är ämnad åt division tre och IFK och där är jag på väg att få rätt.

I ett ganska tidigt skede och när IFK redan hade sumpat chansen till en riktig topplats – då tippade jag IFK på någon av platserna tre till sju.

När nu fem matcher återstår av seriespelet drar jag åt svångremmen ytterligare och nu tippar jag IFK på någon av platserna fem till sju. Alla övriga platser ovanför är nämligen redan bokade av andra lag och att Lödde eller Lund ska komma ikapp – nej, det tror jag inte. På söndag gäller bland annat matchen IFK-Lunds SK …

Rykten kommer och rykten går och det ska bli intressant att se vem ELLER VLKA som ska träna IFK nästa säsong. Utan att spekulera ytterligare; ingen kunde säkert ha gjort det bättre än Daniel Lindgren i år och finns inte den riktiga glöden hos samtliga i truppen – och då gäller varenda en av seriematcherna – då spelar det ingen roll vem eller just vilka som tränar ett lag som IFK.

I övrigt nöjer vi oss som vanligt med de lokala småklubbarnas resultat.

Just IFK stod dock över den här omgången och det gör ett lag i varje och anledningen är ju uteslutningen av BW 90. Klagstorp stod också över i division fem och där var det Charlo som självmant hoppade av seriespelet – redan innan det börjat och som därmed utgått.

Så här gick det:
GIF Nike-FC Trelleborg 6-0, MF Pelister-ÖT Smygehuk FF 8-1, Skivarps GIF-Anderslövs Boik 1-5, Skegrie BK-Rosengårds FF 0-3, BK Skansen-Oxie SK 4-2, Gislövs IF-Skanör/Falsterbo IF 3-4, Gylle AIF-Onslunda IF 5-1, Esperöds SK-Lilla Beddinge BK 1-0.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

Veckans …

… bombnedslag: Pelisters 8-1 hemma mot ÖT Smygehuk måste ha känts som ett sådant för ÖT-pågarna.
… repris: Ja, nästan ju i alla fall och precis innan sommaren blev det 0-7 i Smyge, när de båda lagen möttes då.
… smocka: Inte riktigt lika hårt men det måste ha känts tillräckligt ändå och då tänker jag på Nikespelarnas 6-0 hemma mot FC Trelleborg.
… vila: Den gällde för såväl IFK-spelarna som för spelarna i Klagstorp och undrar, om inte spelledigheten även tjusade tränare och ledare?
… räddning: Inte via egna 0-6 mot Nike, så klart, men tack vare Kosovas 4-1 mot BK Höllviken, så är nyttkontrakt räddat åt FC Trelleborg.
… start: Den har inte BK Höllvikens nye tränare; Esbjörn Berghult -hämtad från Prespa Birlik – fått eller vad sägs om resultaten sedan han tog över inför Nikematchen?
Nike-Höllviken 1-0, Höllviken-Limhamn Bunkeflo 0-4, Kosova-Höllviken 4-1. Noll poäng och 1-9 i målskillnad!
… höstform: Den visar Anderslövs Boik i allmänhet och de båda säkra målskyttarna, Tristan Madsen och Andreas Ohlsson, i synnerhet.
… målskytt: Just Andreas Ohlsson gjorde flest mål på det lokala planet och när ”Andy” var färdig med målskyttet mot Skivarp borta på Möllevallen – ja, då stod han ensam noterad för fyra mål!
… ”snabbis”: Även där var Andreas Ohlsson i farten och han gjorde 0-1 redan i den tredje matchminuten!
… femettor: Konstigt nog är 5-1 eller 1-5 ovanligt gångbart, när de lokala småklubbarna är i farten och nu var det alltså både Boik och Gylle som vann med siffrorna.
… väntan: De båda lagen – kämpande undan nedflyttning i den sydvästra femman; Skegrie BK och Arlövs BI, möter i den kommande omgången Lilla Torg respektive Rosengård men oavsett; säkerligen går spelarna i de båda lagen och väntar på det direkt avgörande mötet. Arlöv-Skegrie i nästa omgång!
… kanonspark: Fredrik Halilis skott till 4-1 för Skansen mot Oxie lär ha varit ett sådant – och dessutom mitt i det ena krysset!
… besvikelse: Den gick inte att ta miste på, när Gislövstränaren, Nicklas Mattsson, skulle analysera 3-4 hemma mot Skanör/Falsterbo och där gästernas segermål kom i den tredje tilläggsminuten …
… nyförvärv: Adnan Besic måste vara ett riktigt triumfkort för Gylletränaren, Ingemar Olsson, att visa upp inför stundande kvalspel och Adnans första mål i den blå Gylletröjan innebar 3-0 hemma mot Onslunda.
… sena mål: Efter en fin match och härliga kämpatakter av gästerna kunde ändå topplaget Esperöd vinna med 1-0 och där målet kom lite snöpligt för spelare och ledare i Lilla Beddinge.
… vattensjuka: Den uppstod på flera småklubbsplaner men det var endast på Lindeborgs IP som vattnet gav en inställd match och där skulle Vuk och Behar mötts.

Skytteligan:

26 mål: Christoffer Petersson, BK Skansen
21 mål: Adel Mekic, Gylle AIF
18 mål: Robert Nilsson, Lilla Beddinge BK
17 mål: Tristan Madsen, Anderslövs Boik
13 mål: Marcus Lundell, Gislövs IF
12 mål: Felix Harletun, Gislövs IF
9 mål: Vasko Mitrovic, ÖT Smygehuk, Sebastian Lindahl, Anderslövs Boik, Hans Håkansson, Skegrie BK, Anton Persson, Gislövs IF
8 mål: Andreas Persson, IFK, Asmir Rozajac, Klagstorps IF, Andreas Lindquist, BK Skansen
7 mål: Linus Bladh, Gustav Lindquist, BK Skansen
6 mål: Andreas Ohlsson, Anderslövs Boik, Ludwig Wahlqvist, Gylle AIF, Fatmir Guta, BFK Behar
5 mål: Joan Hofvander, IFK, Jörgen Håkansson, Samuel Möller, FC Trelleborg, Alban Merovci, MF Pelister, Marcus Olofsson, Skegrie BK, Dardan Kastrati, Klagstorps IF, Pontus Andersson, Anton Möller, BK Skansen, Viktor Nilsson, Gislövs IF, Daniell Pajovic, BFK Behar
4 mål: Joel Svendsen, FC Trelleborg, Johan Revesz, Skegrie BK, Ahmad El-Ezzi, Vinkar Khoshawi Essa Essa, Gylle AIF

Helgens matcher:

Division 3 Södra Götaland
Måndag kl 19 IFK-Lunds SK
Division 4 Sydvästra
Lördag kl 14 FC Trelleborg-Limhamn/Bunkeflo, Åkarps IF-MF Pelister, ÖT Smygehuk-GIF Nike
Division 5 Sydvästra
Lilla Torg-Skegrie BK
Division 5 Södra
Söndag kl 13 Klagstorps IF-Janstorps AIF
Division 6 Södra
Lördag kl 14 Västra Ingelstads IS-Gislövs IF, Skanör/Falsterbo-BK Skansen
Division 7 Sydvästra
Söndag kl 12 BFK Behar-Näsets FF
Division 7 Sydöstra
Söndag kl 13 Glemmingebro IF-Gylle AIF, Lilla Beddinge BK-Baskemölla IF