Blogg

Småklubbsbevakningen säkrad

Mitt uppe i traditionella – men hektiska – TA-Cupen känns det bra, att ett fortsatt frilansavtal mellan mig och TA-Sporten är klart och numera kör vi ett halvår i taget och det passar mig utmärkt.

Detta innebär att småklubbarna längst nere i seriehierarkin även fortsatt får den bevakning alla på det lokala Söderslättsplanet är värda.

Det innebär bevakning av traditionella Nils Holgerson-Cupen borta i Skurup i januari – och där Söderslätts småklubbar brukar samlas och det blir rapporter från småklubbarnas förberedelser inför seriepremiären även på annat sätt. Precis som ”alltid”!

I det konceptet brukar träningsmatcher och DM-spel ingå och när väl seriespelet är igång – ja, då sker bevakningen som alltid och där varje lokalt lag alltid är garanterat några rader om matchen samt fakta om mål och målskyttar.

Är det INTE tisdag, torsdag eller lördag – DAGEN EFTER MATCH och när ju pappers-TA inte kommer ut – ja, då kan alla trogna prenumeranter logga in och läsa om matcherna åtminstone här på Småklubbsbloggen. Här finns även, oftast varje onsdag, min småklubbskrönika och kopplad till denna finns även ”Veckans kuriosa”, småklubbarnas skytteliga samt kommande spelprogram, att läsa. Väl mött!

I och med förlängningen av avtalet får jag också chansen att glädjas över 25 år på just TA-Sporten och 25-årsjubileet är satt till den 1 mars 2018!

Den 1 mars 1993 inledde jag alltså min långa bana – och som alltså fortsätter – på TA-Sporten och mitt allra första uppdrag var att besöka Ymorvallen en träningskväll och göra ett reportage inför stundande seriepremiär. Med BK Ymor!

Jag ersatte därmed en av TA-Sportens verkliga legendarer; Vincent ”Winne” Öberg – förresten bror med MFF-ikonen; Prawitz Öberg och Winne kunde i princip allt om den lokala sporten. Jag fick inte bara överta hans roll som småklubbsansvarig utan det gällde även brottningen på Söderslätt och den var stor på den tiden.

Tänker förresten ibland på de båda Öbergsönernas lite udda namn och undrar vad som låg bakom föräldrarnas val av alltså Prawitz och Vincent? Tror dock det även fanns en ”helt vanlig” Nils i syskonskaran …

Åren har rullat på och jag har hela tiden trivts förträffligt. Inte bara som en på TA eller på TA-Sporten utan även med alla lokala trelleborgare eller Söderslättsbor som passerat revy inför mig och i mitt TA-uppdrag.

Jag hoppas få hänga med i den lokala sportens småklubbsvärld ytterligare en tid och utlovar – som sagt – den bevakning våra lokala småklubbar rättmätigt är värda!

Och som ytterligare sagt; vi är mitt inne I DET varje lokal fotbollsspelare ser fram emot varje år; TA-Cupen och inte minst slutspelskvällen på torsdag – inför en nästan fullsatt Söderslättshall – det är ”mumma” för oss alla och då finns också hela TA-Sporten på plats för att bevaka!

Samtidigt; TA-Cupen ska ju fortsätta även nästa år och bara det är stimulans nog och som lockar mig – att fortsatt få finnas tillgänglig på TA-Sporten …

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”